חידת היגיון מספר 40

DoronModan

New member
חידת היגיון מספר 40

זכינו והגענו למספר מכובד זה. הידד! וברכות לכל הפותרים והפותרות עד כה. וגם לקוראים שניסו ולא הצליחו. וגם לקוראים שלא ניסו מרוב חשש

והנה החידה:

La 36-a ne estas skribilo, sed tridimensia
kvar literoj
ב-הצ-ל-חה!

DoronModan

New member
אזהרה: ייתכן שהחידה יותר קשה מכרגיל

מה שלא אומר שלא תוכלו לפתור אותה.
זה אולי ייקח יותר זמן
אבל אתם מוזמנים להעלות כיוונים.

בוזוקיא

New member
באמת היה קשה

kubo.
&nbsp
התשובה לחידה ה36 שלך היתה כלי כתיבה או אי. החידה הנוכחית טוענת שהתשובה היא לא כלי כתיבה, ולכן התשובה היא אי ובמקרה שלנו קובה, או באספרנטו-kubo. כמו כן kubo באספרנטו זה גם קוביה וכמובן שקוביה היא תלת מימדית. הכל מסתדר פיקס!
&nbsp
דרך אגב חרשתי את כל גוגל בניסיון למצוא משהו שהוא ה-36...כמו למשל הנשיא ה-36 של ארצות הברית ודברים נוספים בסגנון..
&nbsp

DoronModan

New member
נפלא ביותר!

למען האמת אני הלום וגם שמח על הפתרון המהיר.

Eldad S

New member
עכשיו, אחרי

שגם אני פתרתי, הרשיתי לעצמי לקרוא את תשובתך.
מזדהה אתך לחלוטין - גם אני חרשתי את גוגל, בדקתי מי היה הנשיא ה-36 של ארה"ב וכו'

ניסיתי אפילו למצוא אם יש אי מסוים שנחשב לאי ה-36 במניין האיים (של מדינה מסוימת, או בכלל בעולם – בהנחה שדורון לא קישר את החידה לחידה קודמת, ואז אני בכל זאת צריך למצוא קישור לאי אחר, שמתקשר למספר 36...
).

Eldad S

New member
לא פתרון עדיין,

אבל היות שהפעם הדרת שינה מעיניי (ללא מליצות), אני מעלה כמה שאלות ראשונות:
האם כתבת ne estas skribilo מתוך התכתבות עם החידה הקודמת, שבה Kreto היה גם skribilo?
והאם המספר 36 מתייחס איכשהו לחידה קודמת?
אני מעריך שאין קשר ל"ל"ו צדיקים" ביהדות.

יש לי בינתיים שני פתרונות, ולא הצלחתי למצוא תאימות ביניהם לבין האגף השני של החידה (הם מתאימים רק לאגף אחד).

DoronModan

New member
כן!

כך שזה התכתבות תרתי משמע

נראה לי שהתקדמת מאד בפתרון.

Eldad S

New member
אז, אם כך, הנה הפתרון:

kubo

גם היא אי, היא איננה כלי כתיבה - אבל היא כן תלת-ממדית (באספרנטו).

ואפשר גם kuba, כדי להתכתב עם tridimensia, אבל אז שמה הוא על פי שפות העולם, ולאו דווקא על פי אספרנטו

DoronModan

New member
אכן זה הפתרון

כל הכבוד.
איך הגעת לזה? ואיך אתה מדרג את רמת הקושי ביחס לשאר? (זה מידע לשימוש משרדי...)

Eldad S

New member
אז ככה,

ראשית, זה היה יחסית קל עבורי. כי tridimensia מיד הקפיץ לי לראש את kuba (אחרי הכול, כתבת שהפתרון הוא בן ארבע אותיות, וזה מתכתב בצורה די קלה עם ארבע אותיות).
&nbsp
אח"כ ניסיתי להבין איך מתחבר kuba עם החלק הראשון של החידה. אז ne estas skribilo מיד הזכיר לי את kreto. והיות ש-Kreto היא אי, מיד חשבתי על Kubo, שגם היא אי.
&nbsp
מה שבלבל אותי היה "ה-36", כי חשבתי שאתה מנסה לחבר את החידות בלי לקשר אותן האחת לשנייה (למקרה שיבוא פותר שלא נתקל עדיין בחידה הקודמת). לכן סירבתי להאמין שיש קשר לאחת החידות שכבר נשאלה, כולל זו עם כלי הכתיבה, וכל הזמן ניסיתי למצוא קישור אחר למספר 36, איפשהו בשפה או בעולם... (ללא הצלחה, כמובן). אז בסוף נכנעתי, ושאלתי אותך אם זה מתכתב עם החידה הקודמת.

DoronModan

New member
שמתי לב שאתה ניגש לחידות בראש קצת אחר

בכל אופן, אתה מגיע לפתרונות מכיוונים שונים מאלה של האחרים, וגם שונים מאלה שאני חשבתי שיהיה.

מיכי 10

Member
אחרי שקיבלתי כרגע רמז טלפוני, אני כבר יכולה לענות.

הרמז היה שזה קשור לפורום!
אז מיד הלכתי אחורנית לחידה ל"ו, כלומר, לחידה השלושים ושש.
ה"לא עט" הוא "אי".
אבל קצת התבחבשתי עם איזה אי.
והכי מצחיק, שהייתי כל הזמן בסביבה, כי חשבתי על גופים תלת מימדיים כמו קובייה, פירמידה, גליל וכד'.
תוך כדי החיפושים במילון, הגעתי גם למילים kuvo ו-kavo.
אז עכשיו ברור לי שהכוונה ל-kubo. שזה גם האי קובה וגם קובייה.

אבל בחיים לא הייתי מגיעה לזה בלי הרמז, וזאת היתה מבחינתי החידה הכי קשה עד היום. ולא סתם הכי קשה, אלא ממש בלתי אפשרית למוחי הקודח.
מיד אעבור לבדוק מה כתבו קודמַי, ואם הסבירו איך הם הגיעו לזה.

מיכי 10

Member
"לצרכי המשרד", כפי שביקשת מאלדד, גם אני אתרום

עוד קצת מהנסיונות שלי.
חיפשתי כל הזמן בכיוון של 36. מה יש 36? ועשיתי פירוק לגורמים, והוצאת שורש, ושאר בעיות מתימטיות.
וחשבתי על מכשירי כתיבה שונים, כולל גיר וסרגל, וזווית ומד זווית ומשולש. וקובייה עלתה הרבה פעמים במחשבותי, אבל בטח לא האי קובה.
ומה קרה בשנה השלושים ושש של משהו. וזה לא קורלטיבו, כי כאלה יש 45. וזה לא כלל דקדוקי, כי יש 16.
ובמעגל יש 360 מעלות, אז לא אוכל לחלק בעשר. וכו' וכו', כבר לא זוכרת את כל השאלות והרעיונות. אבל בשלבים מסויימים הרגשתי שהחידה מטריפה אותי, וגורמת לי לדיכאון ולבחילה.

אז אם זה לא גסות מצידי, אברך עכשיו "ברוך שפטרנו".

Eldad S

New member

אז גם אצלך, כמו אצלי (ואולי גם כמו אצל בוזוקיא), עיקר הבעיה הייתה עם המספר 36...
דורון, לתשומת לבך

למעלה