חידת היגיון מספר 40

מיכי 10

Member
כן, כי לגמרי לא חשבתי שה-36 כל כך קרוב. האמת, שהיה כאן משהו

שהִטעה אותי, כי מדי פעם שאלתי בעבר, ואני שואלת את דורון אם החידות מתאימות לישראלים דווקא, או לכל אספרנטיסט בעולם. ותמיד הוא אומר שכמובן - לכל אספרנטיסט בעולם.
הפעם, שאלתי אותו רק אם למשל אשאל (בעברית) את בתי הצעירה לגבי חידה זו, האם היא תוכל לפתור אותה, והוא אמר שבשום אופן לא. מה שנכון!
כשחיפשתי מה יכול להיות 36, עבר לי בראש מדי פעם גם ל"ו (צדיקים), שהזכירו לי גם את החידה ההיא. אפילו ב-kreto = skribilo נזכרתי תוך חיפוש. אבל אף לרגע לא העליתי בדעתי לחזור לשם, ולהבין שזה הבסיס לחידה.

DoronModan

New member
כל הכבוד, ומסר לך ולכולם

הזהרתי מראש שזו חידה קשה. צר לי אם היתה קשה מדי וחשתם אי נוחות. אבל עשיתם את זה.
רק אנא מכם: אל תשכחו שעברו בסך הכל בקושי יומיים מפרסום החידה ועד לפתרון על ידי כולם. מה אתם מצפים? שהפתרון יבזיק מיד?
כך או כך, אני שמח שיכולתם לה, גם אם, כמו שכתבתי מראש שיהיה, לקח יותר זמן. אנסה שלהבא יהיה יותר ידידותי, אבל בכל מקרה, אני תמיד כאן לרמזים! (תמורת שלמונים הולמים, כמובן)

Eldad S

New member
אהבתי

את ההודעה של דורון, "תמורת שלמונים הולמים".

דרך אגב, היה לנו פעם בתנועת האספרנטו בארץ אנדראו שלמון (Salamon), שהיה אספרנטיסט בכל רמ"ח אבריו. דורון, יצא לך במקרה להכיר אותו?
הוא היה ניצול שואה.

Eldad S

New member
...doch

התכוונתי לשרשר אלייך

לכן גם כתבתי "של דורון" ולא "שלך".

DoronModan

New member
הוא היה komitatano עד תחילת שנות ה-90?

אכן שָלָמון זה שם לא שגרתי.
נראה לי שהוא גר בצפון, לא? אולי בקרית טבעון? את זה אני אומר רק מידע כללי ומסיפורים של יהושע. אני לא בטוח שפגשתי אותו. אבל היה איש מבוגר מאוד שהודיע ב-komitato בשנת 1992 שהוא מתפטר מתפקידו. זה היה הוא, או משה סביר?
אני זוכר שבינו לבינך היתה חיבה הדדית.

Eldad S

New member
אכן, נראה לי שצדקת

בכל מה שכתבת.
הוא אכן היה מבוגר מאוד, ולמרות שהיה מבוגר השתדל להגיע לתל-אביב לאירועים השונים של האגודה.
פעם אחת אפילו נסעתי לקרית טבעון, כדי לבקר אותו.

למעלה