חידת היגיון מ"ג

מיכי 10

Member
בהתחלה באמת חשבתי שהוא כותב לך "צ'פלו" במובן "שאפו"

הצרפתי. אבל עם כל הדיבורים על אותיות שנאכלו, וסימני שאלה, והרמזים של שניכם, כבר כאילו "הבנתי" שהוא רומז לצ'פלו שנפל.

תיארתי לעצמי ש"גונג" אינו התשובה הנכונה. אז אולי "תמכור" לי בכל זאת רמז, כי כבר אין לי כוח לשבור את הראש.

חבל. דווקא מאד אהבתי את הרעיון של גונג.

DoronModan

New member
רמז

זה באמת רעיון נחמד, הגונג, אבל נראה לי שהוא מתאים לחידה יותר בכיוון הגדרה 'רגילה', ולא של חידת היגיון, שבה אין קשר בין מרכיבי ההגדרה, למרות שמהניסוח של ההגדרה נראה שכולם מתייחסים אחד לשני. זה אני חושב ההבדל העיקרי בין הגדרה רגילה לחידת הגיון.
ובכן, רמז (כי אם אין לך כבר כוח לשבור את הראש, אני מניח ששברת אותו מספיק, כך שמגיע לך)
נסי למצוא תרגום במילה אחת ל-nuanco de vo?o. זה חלק מהפתרון. אולי דרך מילה אחת בעברית או כל דבר שיעזור לך. אם לא תדעי, תשאלי את השכנים

מיכי 10

Member
תודה. השכנים בעבודה. אכנס אותם בערב לישיבת דיירים בהולה!

מיכי 10

Member
אני יודעת את ההבדל. בעצמי כתבתי אמש: "אבל זה לא מסתדר לי

כתשובה לחידת היגיון..."

אבל לצערי, גם הרמז שלך לא עוזר לי. השכנים בעבודה. הילדים בעבודה. ולי יש "יציקות" אחרות על הראש.
אז זהו. נראה לי שההיגיון שלי פשט את הרגל בשבועות האחרונים.

DoronModan

New member
שימי לב שאלדד הקפיד על האקוזטיבו

chapelon!
מה שאומר שה-N מחליף פועל מובלע שלא נאמר במשפט, כגון: mi DEMETAS la chapelon (אני מסיר את הכובע).
בדיעבד, אולי הוא רמז גם לכובע שנפל, אינני יודע. או שהוא נפל, כי הוא הסיר את הכובע, ולא החזיק טוב...

בוזוקיא

New member
רק מעדכן שלא ברחתי לשום מקום

פשוט אני כבר יומיים לא מצליח להגיע לשום פריצת דרך עם החידה הזאת...אני אמשיך לנסות לפעמים זה בא בהפתעה.

Eldad S

New member
אז רמז גם עבורך:

נסה למצוא משהו במקום nuanco de vocho
כשמחפשים ברשת, עדיף לכתוב במקום vocxo או vocho את הצורה התקנית באספרנטו, זו שהפורום בולע ממנה אותיות:
nuanco de vo?o
זה יעזור לך בפתרון החידה.

בוזוקיא

New member
האמת שלא הצלחתי להשתמש ברמז אבל פתאום בא לי רעיון

piano?

המשמעות של piano במוזיקה זה לנגן חלש, ופסנתר בהחלט יכול להיות כבד..
מצד שני פסנתר כבר הופיע פה ממש לא מזמן ומכל הדרכים להגדיר פסנתר, כבד זו בחירה משונה:)
מה גם שראיתי בכותרת של אחת ההודעות משהו על אקוזיטיבו (לא נכנסתי להודעה עצמה מחשש שיש שם ספויילר לא מוצהר) ובתשובה שלי אין כלל אקוזיטיבו.

Eldad S

New member
רק תיקון קטן למילה לא קיימת

באספרנטו: אקוזיטיבו.
אולי זו סתם תקלדה בהודעה שלך לעיל.
המילה היא akuzativo, אקוזטיבו.
לא, לא צריך להיות akuzativo בפתרון החידה. אני ממליץ בחום שתבדוק ברשת את הרמז שהעליתי עבורך לקראת חצות אתמול.

DoronModan

New member
תתפלא

אבל דווקא חשבתי להשתמש ב-piano שוב באחת החידות הקרובות, כדי להפתיע בעשיית הבלתי סביר, כל כך קרוב שאף אחד לא היה עולה על זה.ואני הייתי מתמוגג

אבל בסוף החלטתי שלא...

DoronModan

New member
רמז אחר

בדיעבד זה יכול היה לעזור גם למיכל, נראה לי
nuanco de vocho זה בעברית: נימה (נימת דיבור).

Eldad S

New member
העניין הוא שאילו בוזוקיא

היה מחפש את הצירוף בגוגל (כפי שהצעתי), הוא היה מגיע לזה.

DoronModan

New member
אני יודע,

אני מצאתי. אבל אולי זה בגלל שאנחנו כבר יודעים, אז קלטנו את זה מתוצאות הגיגול. (גם כשהוא ימצא, *בדיעבד* יוכל לראות שהרמז שלך היה טוב).
מה שהצעתי (אולי) ממקד עוד יותר.

בוזוקיא

New member
בטח שחיפשתי!

אבל לא עדיין לא עליתי על הפתרון:(
בדקתי עכשיו בתשובה שלך כי גם הרמז הנוסף לא עזר לי ואני מבין שלא ממש היה לי סיכוי:) כיוון החשיבה שלי לא קרב אותי בכלל לתשובה.
חשבתי על tono כבר ממזמן אבל מיד פסלתי את זה כי זה הותיר לי רק אות אחת כביכול לkvieta וזה היה נראה לי לא הגיוני.
חידה יפה!

מיכי 10

Member
בכנות, לא נראה לי שזה היה עוזר לי. אפילו עכשיו, כשאני כבר

יודעת את התשובה, זה לא מדבר אלי.
אבל נחמד שאכפת לך. :)

DoronModan

New member
רמז טוב

למרות שהחידה מתחכמת קצת הפעם. ולבוזוקיא - שמח לראות אותך כאן.

למעלה