חידת היגיון מ"ח

Eldad S

New member
בדיקה:

אפשר להתעלם מההודעה הנוכחית. אני רוצה לבדוק משהו במערכת הפורומים - האם משהו ישתנה בחיווי של ההודעה שמעל להודעה הנוכחית.

Eldad S

New member
בדיקה III

ואחרונה חביבה - הבדיקה הזאת. שוב, נא להתעלם.

DoronModan

New member
נכון וחצי

החצי הנוסף הוא כמובן על הסיומת, הנכונה יותר באספרנטו, ועוד חצי ככה בשוונג, על ההסבר הנכון.

כמובן שאתה צודק לגבי הסיומת, אבל אפשר להצדיק את זה כמילה בין-לאומית, כמו Halo.

DoronModan

New member
מה שמזכיר לי

שהייתי בחזרה באופרה, וזמרת איטלקיה שרה, ובסיום הניצבים קראו לה בראוו. אני התפדחתי, כי ידעתי שצריך לומר באיטלקית brava בצורת נקבה. מצד שני, היום אני חושב על זה, בהקשר לחידה, שבכל שאר העולם (אני לא אומר באיטליה עצמה) נגיד בצרפת, באנגליה, בטח גם קוראים לה bravo (כמובן, כשמגיע לה
) ולא brava. לא שזה נכון באיטלקית, אבל זו הקריאה המקובלת והידועה.

Eldad S

New member
צודק לגמרי.

ואני מציע שתוסיף לתשובה שלך לעיל, תחת הכותרת "נכון וחצי", את סימן הספוילר (נדמה לי שעוד לא עברו 15 דקות
).
&nbsp

Eldad S

New member
מה שגיליתי

בבדיקות לעיל מעניין מאוד.
למשל, בבדיקה האחרונה, זו שמעל להודעה הנוכחית:
להודעה שלפניה היו, לכאורה, אפס צפיות לאחר שעברו יותר משלושים דקות מאז שדורון העלה אותה לפורום. כשהעליתי את הודעת הדמה, שקראתי לה "בדיקה" - לאחר ששלחתי אותה לפורום ובדקתי מיד שוב את עמוד הפורום, גיליתי שלהודעה שלפניה היו 7 (!) צפיות.
&nbsp
מה שזה אומר: לא רואים את מספר הצפיות בהודעה כלשהי – עד שמעלים אליה הודעה נוספת. לאחר שרשור ההודעה הנוספת, רק אז נוכל לראות כמה צפיות חדשות התווספו להודעה הקודמת (או כמה צפיות בסך הכול היו לה). האם גם אתם נחשפתם לתופעה הזאת?

מיכי 10

Member
שמתי לב לתופעה הזאת כבר מזמן. אבל לדעתי,

כל העניין הוא שרירותי בלבד. מספר הצפיות מתעדכן מדי פעם, ולא נראה לי שזה בזמנים קבועים, או קשור לכך אם כן-או-לא השתרשרו הודעות נוספות. לדעתי, רענון הדף, מראה לפעמים מספרי צפיות אשר לא נִראו תחילה.

Eldad S

New member
זהו שבכל פעם שאני מרענן,

מספר הצפיות נשאר 0 או נשאר כפי שהופיע קודם לכן.
לכן רציתי לבדוק מה יקרה אם אוסיף הודעות מתחת להודעה שרציתי לבדוק את מספר הצפיות בה. בכל פעם שאני מעלה הודעה חדשה, רק אז מספר הצפיות מתעדכן מיד לאחר שהיא עלתה לפורום...

מיכי 10

Member
אז אולי לא שמתי לב עד הסוף? לא יודעת. העיקר שזה בכלל

עובד שוב, אחרי שכבר פעמיים היו תקופות של ימים ארוכים בהם נמחקו כל הצפיות, והיה בכלל בלגן עם ה"שעון" הזה.
ודווקא לנו, בתור פורום מיוחד (והאמת, גם אצלי, בבלשנות), כן חשובה הסטטיסטיקה הזאת.

מיכי 10

Member
מצטערת: תשובה חלקית מאד - אבל זה מה יש.

כרגיל, חשבתי על אפשרויות אחדות. הראשונה והטובה שבהן, היתה המילה dauxro - שבח.

בהמשך, ראיתי שכתבת לאלדד משהו על המילה bis, שנראָה לי כולל רמז. אז מצאתי מילה אחרת (בת 5 אותיות, כנדרש).
המילה היא brave - נהדר.
אבל גם אם זה נכון, אין לי מושג איך להסביר את החידה, שהפעם לא אהבתי. הניסוח שלה הפריע לי מאד להבין אותה.
הייתי מסתבכת פחות אם, למשל, היה כתוב כך:

Duobla cxarmo dum aplauxdoj.
אבל, bedauxrinde, זה עדיין לא היה עוזר לי באמת לפתור אותה, ולהסביר.

מיכי 10

Member
ho ve, כבר עברה רבע שעה. טעיתי בשתי אותיות:

שבח = lauxdo.

(מקור הטעות, במילה שכתבתי מעליה על אותו פתק: dauxro, שהיא מילה נרדפת למילה אחרת בחידה: dum).

DoronModan

New member
כמעט נכון. ducharmo ודומיו, והערה לגבי aplauxdo יחיד או רבים

אפשר אגב עם מקף, (du-charmo) אבל בהחלט אפשר בלי.
trichambra logxejo - דירה בת שלושה חדרים
kvinpinta stelo - כוכב בעל 5 'קצוות'
(כן נקרא הסמל של אספרנטו, כשהוא ירוק, כמובן)

trifolia floro - פרח בעל שלושה עלים
ואפשר גם בתור שם עצם:
trifolio - תלתן

ויש גם מרכז אספרנטו, כמדומני, בשם kvinpetalo - חמישה עלי כותרת.
מה ההבדל בין kvin petaloj לבין kvinpetalo?
כמעט אותו דבר, יש הבדל בניואנס:
kvinpetalo זו יחידה אחת הכוללת 5 עלי כותרת
kvin petaloj - חמישה עלי כותרת, שעשויים להיות בנפרד.

כנ"ל
ducharmo - יחידה אחת שכוללת פעמיים קסם.

יש סיבה למה כתבתי ducharmo ולא duobla charmo. את יכולה לנסות למצוא אותה, למרות שלא בטוח שאת מכירה את המילה. איזה אלמנט בתשובה (שהייתי ממיר אותה ל-bravo) כולל את ה'פעמיים'?

לא צריך להגיד aplaudxoj ברבים בשביל מחיאות כפיים, כמו בעברית, מספיק aplaudo (זה כולל את מחיאת שתי הכפיים) גם בשפות אחרות זה כך. אם מוסיפים ברבים, זה יכול להיות מחיאות כפיים של הרבה אנשים, או במספר הזדמנויות, משהו כזה.

מיכי 10

Member
כל הדוגמאות שלך ברורות לגמרי, אבל בכלל לא עוזרות

לי להבין את הצורה du-cxarmo או ducxarmo, שהן היינו הך. כלומר, אותה גברת בשינוי (מזערי של ה) אדרת.
לעומת זאת, duobla cxarmo מסביר שהכוונה לקסם כפול. אם כי עדיין אין לי שום מושג מה הקסם הכפול כאן בחידה...

לגבי aplaudxoj, אני מתכוונת למחיאות רבות של הכפיים. (ולא להרבה כפיים, כי ברור שב"כפיים" מתכוונים לשתיים; שתי כפות ידיים).
ובעברית מדברים תמיד על מחיאות כפיים, או על תשׁואות!
וכשמדברים על "מחיאת כפיים" (ביחיד), הכוונה למחיאה אחת (של שתי הכפיים). למשל ע"י מורה, כדי למשוך תשומת לב של תלמידים, או ע"י קוסם, כדי לציין תחילה של קסם, או כדי (וזה מגעיל במיוחד:) לצוד איזה חרק מעופף...

ודבר נוסף שקצת מבלבל, אם כי כבר למדתי על חוסר העקביות הזה, זה כשמחליפים את הצ'פלוי באותו משפט, לפעמים ב-h ולפעמים ב-x...
למה לא לעבור לגמרי לשיטת ה-x, שהיא הרבה יותר ברורה והרבה יותר הגיונית ואפילו במילון "לרנו" משתמשים רק בה וגם בשיעורי א-ו באינטרנט? למה??
(ויסלח לי זמנהוף, אבל אני לא מבינה למה בכלל השתמש גם בשיטת ה-h, כאשר האות h משמשת כמו שאר האותיות באספרנטו. אז באותה מידה הוא כבר יכול היה לקחת את האות m למשל, שגם היא אחת האותיות השימושיות בא-ו. Tre strangae
).

מיכי 10

Member
ועדיין לא קראתי את התשובות המספוילרות של בוזוקיא ואלדד...

מיכי 10

Member
קראתי בינתיים, ולא הייתי עולה על זה. בכלל לא הייתי

בכיוון עם החידה הזאת. ):

למעלה