חידת היגיון נ"ח

DoronModan

New member
לגבי נקודת הכובד

(כוונתך ל"נקודת הכובד", כן?) בוא נגיד שנוספה הפעם למה שהיה עד כה, שלא תמיד יודעים איפה לשים את הקו.
למשל :
Koloro | de sxako-peco kiu amas הפעם חלוקה זו היתה הנכונה

או koloro de sxako-peco | kiu amas (חלוקה מטעה)
בעצם גם קודם היה כך, שאפשר לשים את הקו המפריד בין אגפים במקומות שונים. מה שבלבל הפעם, זה שבד"כ, עד כה, אם אני זוכר נכון, המילה de, רימזה על חיבור בין אלמנטים בתוך אגף אחד למשל היה יכול לבוא de בניסוח sxako-peco de am-signo por koloro
ווניסוח כזה היה הרבה יותר נוח. אבל ברמה שאתם הגעתם אליה, אפשר לומר שהייתם פותרים את זה כהרף עין, פשוטו כמשמעו. =In the blink of an eye
כלומר מצמוץ היה נראה slow-motion לעומת מהירות הפתרון שלכם...
בטח לפני כמה חודשים ניסוח כזה היה לוקח יותר זמן, אבל לא היום...

לסיכום, לפי החוקים, שמנסים למתוח את הקו במקומות שונים, לא השתנה דבר. רק שהפעם זה היה פחות אורתודוכסי בגלל המילה 'de', ונראה לי שזה מה שבלבל. אבל יכולתם גם לזה.

מיכי 10

Member
את מה שאכתוב כאופטופיק, לא צריך לקרוא. ולגבי מיקום הפסיק:

אני דווקא ניסיתי לחלק את המשפט כך:
Koloro kiu amas, de sxako-peco.

אבל הטעות שלי היתה אחרת: כפי שסיפרתי לך, רשמתי לעצמי על דף את כל הצבעים שעלו בדעתי. רשמתי אותם בעברית, ותרגמתי לאספרנטו את אלה שידעתי. את האחרים, חיפשתי במילון והוספתי.
ארבעה צבעים לא מצאתי במילון: בז', טורקיז, חאקי, בורדו (וכמובן עוד כמה גוונים שרק ציירים משתמשים בהם בד"כ, כמו אוקרה, אינדיגו וכו').
אבל חשבתי שלא תשתמש דווקא באחד מהם. והתבדיתי.
הטעות היתה שלא נכנסתי מלכתחילה פשוט ל-koloroj ב-Vikipedio. כי בתור lasta sxanco, מצאתי שם מיד את שמות כל הצבעים מרוכזים ומודגמים יפה בצבע.

*~*~*~*~*~*~*
ואם אנחנו בניצול חידות גם לידע כללי, אוסיף את האסוסיאציות שלי מהטורקיז:
1. ליום הולדתי ה-17 קיבלתי מאבא שלי שרשרת כסף עדינה ומיוחדת, בה משולבות אבני טורקיס גלמיות. זו היתה המתנה הכי מקסימה בחיים!
2. עם המח' לארכיאולוגיה בילינו במשך שעות באזור מִכרות הטורקיז של סרביט אל-ח'אדם, בסיור של שבוע בסיני. צילמתי שם המון שיקופיות מדהימות.
2. בעבר, כשעסקתי באבני חן (קריסטלים), למדתי על התכונות המיוחדות שלהן. אז לגבי אבן הטורקיז, אצטט רק קטע קטנטן מתוך ספרהּ של שני תודר מסטונאייג': "מגבירה צורך בהגשמה עצמית ומעניקה ביטחון עצמי. טובה למדיטציה. מעניקה רוגע נפשי, איזון רגשי, קומוניקציה, חברות ונאמנות. מעניקה הגנה. מחזקת ומכוונת את כל הגוף." (וכו'. יש עוד).

DoronModan

New member
תודה על השיתוף

ובקשר לטורקיז במתנה היפה והזכורה לטוב של אבא שלך, ושאר הסיפורים, זה מפריך את מה שחשבתי, כאילו הטורקיז הוא סינתזה וצבע שלא קיים בטבע,אלא הוא אכן קיים בטבע.

מיכי 10

Member
קיים מאד.

רציתי לכתוב שאם תרצה, אראה לך היום את השרשרת, אבל נזכרתי שהשאלתי אותה לאחת הבנות.

DoronModan

New member
כל הכבוד!

הנה, עשית זאת.
אני רואה שלמשפט שלך "באותו זמן הייתי בטוח ששני הראשונים צריכים להיות שקולים לאגף האחרון." התייחסתי, בלי לדעת, בהודעתי 'בקשר לנקודת הכובד'.
אכן יש כאן משהו פחות אורתודוכסי, אבל עדיין לפי החוקים. (לרגע פקפקתי וחשבתי שעשיתי כאן משהו לא נכון כל כך אבל בעצם זה בסדר)
לעניין turkisa לעומת turkiso אתייחס בתשובה למיכל, שהעלתה גם כן את העניין.

DoronModan

New member
לכולם וגילוי דעת בקשר לחידות ולפותריהם

אני באמת נהנה מהתהליך שאנחנו עוברים כאן, ולומד הרבה מכם. אין ספק שהיתה כאן התקדמות עצומה בזמן לא ארוך.
כמו שאמרתי בעבר, מקבל הרבה רעיונות, וממש שמח על התובנות שמתגלות גם לכם וגם לי מתוך השאלות שמתעוררות והצורך להשיב.

אני מקווה שלא הגענו לאיזו רוויה מהחידות. במילים פשוטות, שלא נמאס לכם.
אז אולי ליתר ביטחון נודיע על הפסקת התרעננות בחידות, כשנגיע למספר 60 (עוד שתי חידות)?

מיכי 10

Member
המון תודה על כל החידות, ועל ההסברים והתובנות.

לא אוכל לכתוב בשם כל הפותרים האחרים, כי לא שאלתי לדעתם. אז אכתוב את דעתי בלבד, וכל השאר יכתבו את דעותיהם שלהם.
גם אני נהנית מאד (גם אם לפעמים מתעצבנת כשלא הולך לי) מהתהליך, מהפיצוח ומהלמידה. ובאמת לומדת הרבה בדרך אגבית זו.

לרוויה לא מגיעים כל כך מהר, ואסביר לך בדוגמאות קטנות: אם תשים לב, אנחנו קונים ואוכלים באופן קבוע פחות או יותר את אותם מזונות בסיסיים. נגוון מדי פעם, אבל לא נוותר על אותם מצרכים רגילים שאנחנו אוהבים, גם אם הם יעלו על שולחננו על תקן קבוע.
אני אוהבת לפתור סודוקו ותשבצי היגיון. אז זה לא נמאס לי בכלל, ואני רוצה שיהיו לי תמיד, בכל יום. אם אין, זה ממש חסר לי.

ולפעמים נדמה לי שתוך כדי שאנחנו מספרים לך קצת על תהליכי החשיבה שלנו, אנחנו כבר מגישים לך את הרעיונות לחידות הבאות. אז נוצר כמעט פרפטום מובילה של חידות.

Eldad S

New member
ממש לא נמאס לנו.

עם מחבר חידות מוכשר כמוך, ועם פותרים מוכשרים כמו בוזוקיא ומיכל (מקווה שגם אני יכול להיחשב כאן), זו הנאה בכל פעם מחדש.

DoronModan

New member
ברווור שאתה נחשב, מה זה?

kio estas tio?=

אתם שלושת המופלאים, וכמו שאמרתי לא פעם, אני טוב בחיבור חידות, אבל לא בטוח שבפתרון אני טוב כמוכם.
בסדר, אז תנו לי כמה דקות, אחבר לכם חידה חדשה.

בוזוקיא

New member
מצטרף לדעת כולם

אני פשוט קורא את החידה כשיש לי זמן, נותן לה להבשיל קצת במהלך היום וכשיש לי זמן פנוי אני מנסה לפצח אותה....אין פה ממש שחיקה
לדעתי כל עוד אתה מצליח להמציא חידות חדשות אין סיבה שלא לפרסם אותן:)
&nbsp

למעלה