חידת היגיון ע"ז. הייתם מאמינים?

Eldad S

New member
טוב, אז אין לי

ברירה אלא לתת לך רמז נוסף:
נסי ללכת על הסיפא של החידה, שם מוזכר domego, כלומר - granda domo. אם תצליחי, תוכלי לפתור גם את האגף הראשון, הקודם, בחידה.

מיכי 10

Member
תודה. ברור ששמתי לב היטב למילים כבר מההתחלה, אבל זה לא עוזר.

לפחות בינתיים, כל הפירושים ופירוק המילים לא מציתים בי שום דבר.

Eldad S

New member
טוב, אז הרמז האחרון

הוא כדלקמן:
תחשבי על "בית גדול" בעברית. איזו מילה אחרת את יכולה להציב במקום "בית גדול"?
אם את לא מצליחה לחשוב על המילה באספרנטו המקבילה למילה העברית, תמשיכי הלאה עם הרמז...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

תחשבי על מילה גרמנית לציון "בית גדול". יש לך כבר רמז בחידה עצמה, שבתוך המילה צריכה להיות שתולה גם la, התווית המיידעת באספרנטו. המילה באספרנטו כמעט זהה למילה הגרמנית.

Eldad S

New member
מעניין לראות איך כל כמה שניות

מתווסף עוד צופה לרמז שנתתי לעיל... כבר יש חמישה גולשים שקראו את ההודעה לעיל - ועברו בסך הכול שלוש דקות...

מיכל, אני מקווה שעוד רגע תעלי עם הפתרון.

מיכי 10

Member
לא, קארה. לא עליתי על כלום.

אתה יודע מה אני חושבת עכשיו? לפני שנים היה מקרה שבו הייתי צריכה למצוא משהו בבית במהירות. במקרה היתה זאת אמא שלי שהלחיצה אותי, כי זה היה משהו שהיא השאירה אצלי כדי לתת ליום ההולדת של מישהו מילדי, והגיע הזמן לתת את זה. הייתי מאד נבוכה. אז פתאום נפל לי האסימון: ככל שאני לחוצה יותר, אני מצליחה לחשוב פחות, ולא יכולה למצוא.
החלטתי לנסות להרגע, לנשום קצת, ולחפש מחדש.
זה עבד כמו קסם! ברגע שנרגעתי, הצלחתי להיזכר איפה שמתי את אותה מתנה, וצ'יק צ'ק מצאתי אותה!

מאז אני מנסה גם להרגיע את בתי הצעירה, שתמיד מאבדת דברים בבית או בתיק שלה. היא נלחצת ברמוֹת, ובטוחה שאִבדה את הדברים בדרך או בעבודה שלה. אני מבקשת רשות לחפש לה בתיק או בחדר או איפה שרלוונטי. מחפשת בשקט, ותוך דקות מוצאת לה. אין אפס!

אז אולי כך עלי להייחס גם אל החידות.
בעבר הייתי פותרת צ'יק צ'ק את החידות. ולאחרונה, מתקשה בפתרונות, למרות שאני מעוניינת מאד בחידות. אבל מתייחסת אליהן ב"חרדה" מסויימת, ואז הראש "לא עובד".

Eldad S

New member
אני מעריך שבבוקר

יבוא הפתרון. גם אם לא "על" הבוקר.

לילה טוב!

מיכי 10

Member
ניסיתי זאת כבר מוקדם יותר, ולא הצלחתי, וגם עכשיו לא מצליחה.

אולי מחר. אלך עכשיו לישון, בתקווה שמחר מחשבתי תצטלל, אולי.
תודה על העזרה, אלדד. :)
אבל מחר יבואו המון אורחים. אז נראה אם אצליח לחשוב בין האירועים השונים.

מיכי 10

Member
יש לי תשובה מאתמול, אבל הייתי עסוקה כל היום

באירוח רב משתתפים. והיום היו לי התחייבויות אחרות עד לא מזמן.
האמת, ששוב לא מצאתי טעם לכתוב את הפתרון, כי בטוח שלא הייתי מגיעה אליו ללא כל הרמזים שקיבלתי, אז זה לא פתרון של כיף בשבילי.
בכל אופן, בטוחה שהתשובה היא palaco.
ואפילו אין לי סבלנות להסביר את המובן מאליו (כשיודעים את הפתרון).
palaco = סוג של domego, granda domo.
artikolo = (למשל:) תווית היידוע = la, אשר חדרה אל המילה paco = שלום, כלומר' לא מלחמה = ne milito.

Eldad S

New member
יופי!

באמת העיקר שפתרת. לא תמיד הפתרון מגיע מיד...
היו לי כמה מקרים בעבר שאת פתרת מיד, ולי לקח יומיים-שלושה.

למעלה