חידת היגיון רע"א

DoronModan

New member
חידת היגיון רע"א

אנו בתקןפת החגים. ודאי הבחינותם שאך לפני שתי חידות היה לנו מספר ראשוני, והשמחה היתה גדולה. כעת בקושי נרגענו ואנחנו שוב במספר ראשוני: רע"א (ראש ענף אשכבות?),
ובאמצע היה לנו יובל של 270. אני לא מספיק לנוח מהחגיגות, ומי ייקח את הקטנים מהגן?
והרי החידה החגיגית:
Interne de kaŭzo pri azeno kaj ĉevalino en la forumo.
ok literoj

Eldad S

New member
עדיין לא, אבל

אני מרגיש צורך לשתף... :)
מה שעלה לי בינתיים.
על kaŭzo חשבתי - kialo. לא יודע אם זה נכון, אבל זה משתלב לי עם ההמשך איכשהו (כאמור, זה עדיין לא הפתרון).

interne de kialo, כלומר, אנחנו אמורים לשלב בתוכו מילה או מילים אחרות.
מה שמתקבל מחמור ומסוסה זה mulo, פרד. אם זה בפורום, אז חשבתי אולי על kabeemulo. בואו נספור אותיות... יש לנו תשע. אח... מתסכל.
אתה ביקשת 8 אותיות. אז, כמו שאמרנו, זה עדיין לא הפתרון.

זה בינתיים מה שחשבת. קצת מתסכל אותי שזה לא הפתרון, אבל... מיהרתי לכתוב מה יצא לי לאחר בחינה ראשונית של החידה.

אודה על התייחסותך, בכל צורה שהיא, כדי שאדע לנתב את המשך המחשבות.

Eldad S

New member
אבוי...

אם אני מבין נכון את מה שאני מבין נכון, הדבר היחיד שהיה נכון הוא שיש מילה (שאולי היא ה-kaŭzo), ובתוכה משלבים את מה שמתקבל עם הסוסה והחמור - וכל זה אמור להיות בפורום...

האם הבינותי נכון?

["אבוי", כי זה מחזיר אותנו לשולחן השרטוט, וכרגע אין לי צל של מושג איזו מילה אחרת יכולה להחליף את ה-kaŭzo...]

Eldad S

New member
במחשבה שנייה,

ייתכן ש-mulo נכון. אבל האם זה אומר שהשאר לא?
אני מקווה שגם חלק מהשאר נכון, אם כי מה שהצעתי בתור kaŭzo כנראה לא נכון.
האם קלעתי הפעם?

Eldad S

New member

זה לא אומר שעכשיו אני יודע איך להמשיך מכאן, אבל אנסה לחשב מסלול מחדש.

DoronModan

New member
וכרגיל, אהבתי את השיתוף

ואתה יכול גם להתייחס לאווירה החגיגית שניסיתי לשוות למאורע הכה חד פעמי. חידת רע"א על ראשוניותה כבר לא תהיה שנית. ולא נעים לומר, תזכור איזו חידה תהיה אחריה...

מיכי 10

Member
ובעוד 3 ו-4 חידות, יהיו חידות רע"ד ורע"ה, שבוודאי יהיו קשות

במיוחד... כדאי להתכונן?

DoronModan

New member
נראה

מה שבטוח, מספרים ראשוניים הם לא. אחרי החגים יש תקופה ארוכה של ימי חול. אה, הבנתי... אוי ואבוי חחח... אולי נדלג על החידות האלה?

DoronModan

New member
יש לי רעיון

לקרוא להן רסט"ה ורסט"ו. נראה לך?
זוכרת את שנת תשד"ם?

מיכי 10

Member
הבינונו. והוצאתי את הילדים מהגן. אני רחוקה מלפתור.

סתם אשרבט כמה דברים שחשבתי עליהם מתוך חוסר המושג ב"איך לאכול את החידה הזאת".

1. חשבתי שיתכן ש-Interne de kaŭzo, זה משהו מתוך המילה kaŭzo, אבל לא מצאתי, ופסלתי את זה.

2. עברתי ל-en la forumo, במחשבה שיש להשתמש בחלק מהאותיות שבתוך המילה forumo, וזה כמובן יתכן.

3. לגבי הבהמות: חשבתי על פֶּּרֶד - (mulo (aŭ mulino - שזאת ההכלאה הנפוצה ביותר בין חמור וסוסה!

4. וכמילה שמזכירה את החמור בצליל שלה, ואת הנקבה בסיומת שלה, חשבתי על azianino - אסייתית (או אסיאתית) = תושבת אסיה.

יש לי עוד רשימת מילים, אך אסתפק באלה, בינתיים.

DoronModan

New member
אחד מהסעיפים שלך נכון

את רוצה שאגיד לך איזה, או את רוצה לנחש?
ובתור רמזונצ'יקון, לך ולאלדד, ולכל המתעניינים הרבים המתדפקים על שערינו, שטוב עשי שפסלת את הרעיון ש-interne de kaŭzo מתוך זה שלא מצאת משהו מתאים. זה משהו מתוך המילה kaŭzo. ובכלל - יכולני אף לומר ש...אין בחידתנו כוונה ש-interne de kaŭzo יהווה רכיב בחידה, אלא אולי יותר מרכיב אחד...

נ.ב. זה בסדר שכתבתי את המילה יְהַוֶּוה? אולי צריך לכתוב יקווק?
</i>

מיכי 10

Member
את המשפטיים, כלומר את שני המשפטים האלה שלך, לא הבנתי בכלל:

"זה משהו מתוך המילה kaŭzo. ובכלל - יכולני אף לומר ש...אין בחידתנו כוונה ש-interne de kaŭzo יהווה רכיב בחידה, אלא אולי יותר מרכיב אחד..." < את כל זה לא הבנתי, אבל בעיקר לא את מה שהדגשתי.

*~*~*~*~*
ובאשר לשאלה שלך בסוף, האמת שבניגוד אליך, אני בכלל לא הבחנתי בכך שהיא דומה לשם המפורש, עד שהפנית את תשומת ליבי. שאלת כנראהבצחוק, אבל האמת שאינני יודעת את התשובה, והשאלה דווקא מעניינת אותי.אשאל גדולים ממני, שמחר בערב אגיע כנראה לביתם, במסגרת השיעור השבועי המשפחתי שלנו.

בינתיים אני חושבת שהייתי כותבת רגיל, כמו שאתה כתבת יְהַוֶּוה, כי הכוונה לפועַל, ולא לשם ה'.

*~*~*~*~*

וכן, דווקא אשמח אם תאמר לי (עם אזהרת ספוילר), מה החלק הנכון שכתבתי.

Eldad S

New member
אני לא בדיוק הבנתי

(אני פונה אליך, דורון) את המשפטים האלה שלך, כפי שגם מיכל לא כל כך הבינה.
ואשמח לעוד רמזונצ'יק, כי כרגע אני מגשש באפלה.

DoronModan

New member
טוב, אבל אכתוב בלי ספוילר, כי גם אלדד הגיע לזה

ב-azeno kaj ĉevalino אכן התכוונתי למה שיוצא מהכלאה ביניהם.

ובקשר ל-interne de kaŭzo, זה לא רכיב אחד, כלומר לא צריך לפרש את זה כ'בתוך סיבה', אלא להבין ש-interne de kaŭzo מורכב משני רכיבים שונים, כל אחד קשור במילה אחרת בצירוף המילים האלה.
אני נותן את הרמז הזה, כי בעצם שניכם עברתם את המשוכה הזו, לאחר שבדקתם שלא יוצא (בחידה הזו) שום דבר קונסטרוקטיבי לפתרון, מחיפוש של 'בתוך סיבה'.

מיכי 10

Member
אני חייבת לצאת מהבית, אבל רק הערה לסדר, שכנראה שכחת,

בעניין ההקפדה על ספוילרים:

לפני כמה שנים, כתב kabeemulo הערה, שעד כמה שזכור לי הסכמת לקבל.
שיש לסמן ספוילרים בכל זאת, למקרה שבעתיד יהיו כוונות להשתמש שוב בחידות.
ואני מוסיפה: שיתכן שמישהו (חוץ מאלדד וממני) ירצה להתאתגר בחידות האלה מתישהו.
לכן אני משתדלת מאד לא לשכוח לסמן ספוילרים, גם כשאלדד פותר לפני, ויכול להיכנס חופשי להודעות המספוילרות שלי.

DoronModan

New member
מה שהיה נכון אז (בימי kabeemulo העליזים)

אולי פחות תקף היום, כאשר יש מעט גולשים לצערנו. ואם מישהו יסתפיילר (שורש מחומש!) אז אולי זה בסדר, כי הוא חיפש רמז. אבל בינינו, מי כבר ייכנס אחרי 'מותנו'? מה זה, שידור חוזר?

את צודקת עקרונית, אבל מעשית, הסיכוי מזערי ולא שווה את המאמץ הקטן שלי לסמן את האייקון הזה.

למעלה