חידת היגיון רע"א

מיכי 10

Member
זה מצחיק שגם לי היו מחשבות קצת פסימיות:

כלומר, כתבתי "למקרה שבעתיד יהיו כוונות להשתמש שוב בחידות.", אבל למעשה התכוונתי לכתוב:
"למקרה שבעתיד נִרְצֶה להשתמש שוב", ואז חשבתי, מי יודע אם עוד נחיה בכלל עד אז. ולכן כתבתי בצורה כללית יותר...

אם כך, אז גם אני מתפטרת מהיום מתפקיד ההגנה על הספוילרים.

ובהמשך למה שכתבנו קודם, נעשה מה שבא לנו ומה שנוח לנו, ככתוב בישעיהו:
"... אָכ֣וֹל וְשָׁת֔וֹ כִּ֥י מָחָ֖ר נָמֽוּת׃"

מיכי 10

Member
לא פתרתי. חסרה לי התייחסות לאגף הימני

ניסיתי להתייחס ל-kaŭzo, kialo בתור ĉar,
ואז לכתוב ĉarmuloj, שהיא מילה ממש יפה, אבל האם היא מתייחסת ל-en la forumo, כאומרת שמשתתפי הפורום מקסימים?

והאם מילה בריבוי, נחשבת בכלל כפתרון לחידה כלשהי?

DoronModan

New member
אכן כולנו מקסימים, ועם זאת

ועל אף שאין להכחיש את הנ"ל, לא זה הפתרון.
ייתכן שתגלי את הפתרון, אם במקום להתייחס למילה הזו, תנסי להתייחס למילה אחרת בנוסח החידה, שלא נגעת בה בינתיים.
רבים יכול עקרונית להיות בפתרון, אם יש רמז לרבים גם בנוסח החידה, כמו שאם מופיע אקוזטיבו בנוסח, ייתכן שיופיע גם בפתרון.

מיכי 10

Member
דורון, יש לי תשובה חלקית לשאלה שלך, לא בנושא החידה.

הבטחתי שאברר אצל גדולים ממני לגבי השאלה שלך "זה בסדר שכתבתי את המילה יְהַוֶּוה? אולי צריך לכתוב יקווק?"
שכחתי לשאול אמש את אחי וגיסתי, כאשר הגעתי לשיעור בביתם. אז התקשרתי עכשיו אל אחי, והוא מיד הבין שהשאלה אם לכתוב י' ק' ו' ק' ואישרתי. אבל (להפתעתי) אמר שאינו יודע, ושהוא היה כותב "אין בחידתנו כוונה ש-X יהיה רכיב בחידה", וכך היה עוקף זאת.

מיכי 10

Member
אתה צודק לגמרי, וגם אני חשבתי על כך. אז ככה:

אני באמת לא יודעת מה ה' חושב על זה.
אני יודעת רק שיש הרבה אנשים שכאשר הם כותבים משהו עם צירוף האותיות הזה, הם מקפידים לסמן ' (תג) למעלה, או - (מקף) בין האותיות.
למשל בשמות כאלה:
צופי'ה או צופי-ה
נתנא-ל
וכד'.
אני לא למדתי כך, ולא נוהגת כך.
ובביה"ס לימדו אותנו להתחיל כל מכתב, או לפעמים אפילו כל דף במחברת, וגם כל כרטיס ברכה ב-:
ב"ה או בע"ה או אצל החרדים בס"ד.
בזמנו נהגתי כך, בלי להבין אפילו את הסיבה. גם היום עדיין לא מבינה ולא שאלתי, והרבה שנים כבר אינני כותבת כך.

מה שכן, אני נוהגת לכתוב אלקים או אלוקים. ונמנעת בכלל מלכתוב את שמות ה' המפורשים.

מיכי 10

Member
את החידה התייאשתי מלפתור
אכתוב רק לּמה הגעתי בינתיים

אני חושבת שהפתרון מתחיל ב-en ומסתיים ב-mulo.
אבל חסרות לי שתי אותיות ביניהם, שחיפשתי הרבה, ולא מצאתי. ואולי גם ה-en אינו נכון. לא בטוחה.
(חיפשתי גם בתוך המילה forumo, ושום דבר לא התאים לי).

DoronModan

New member
עד כאן זה נכון מאוד

התקדמות עצומה. ולאיזה מילה בנוסח החידה עדיין לא נמצאה התייחסות בפיתרון? חסרות לך 2 אותיות...

Eldad S

New member
בינתיים,

יש לי רק Interne de - כלומר, ene
ואת התוצר של ĉevalino kaj azeno, כלומר - mulo
וביחד - enemulo

במילה הזאת יש שבע אותיות, ולא שמונה - והתוצאה גם לא קשורה לאגף השני - en la forumo.

לצערי, Venis fino al mia latino..
אין לי עוד רעיונות איך להמשיך מכאן...
רמזונצ'יקון כלשהו?

DoronModan

New member
מעולה. כמעט הגעת

במקום ene הייתי מוריד את ה-e בסוף כי en מספיק בתור interne de תראה שניתן להחליף את המילים האלה במשפט.
אז אם יש לך en...mulo חסרות לך 2 אותיות בלבד. איזה מילה בנוסח החידה טרם קבלה התייחסות בפתרון?

Eldad S

New member
אני לא

בטוח. נגיד שאייצג את kaŭzo על ידי de,
נקבל: endemulo.

זה עדיין לא קשור לפורום...
אין לי רעיון למילה עצמאית (מעבר ל-de) שתתאים למילה kaŭzo, כלומר, שתחליף אותה.

אבל... עוד לא הצלחתי לפצח את en la forumo. בהתחלה חשבתי שמדובר באחד ממשתתפי הפורום. וכמובן, חשבתי על kabeemulo, כפי שאתה יודע.
עכשיו אני חושב שאולי לא מדובר במשתתף בפורום, אלא במשהו אחר שנמצא בפורום. אבל מה? Kio, diable?

DoronModan

New member
בזה בדיוק העניין, זו *לא* מילה עצמאית

אלא *רכיב* דקדוקי
בכוונה לא שמתי ספוילר, כי רציתי רמז לכולם.

Eldad S

New member
סופסוף... {{Eldad ŝvitas}}

ניסיתי להגיד לעצמי הרבה פעמים en .. mulo
ו"לתקוע" סתם אותיות... ולא זזה רוורס...
אבל אז המוח (אותו יציר מופלא שלנו) פתאום גילה לי שיש שתי אותיות שדווקא כן גורמות למילה לקבל צורה מוכרת, ואפילו מוכרת מאוד - וסופסוף משתלבת בפורום, והיא... מתייחסת לחדאי...

אז הבנתי שהתכוונת לסיבה, כלומר, ל-causative, בתור ig.

שאפו! תראה כמה זמן לקח לאסימון ליפול, וכמה עמלנו על החידה הזאת... אני מעריך שיש אפשרות שגם מיכל תעלה על זה אם היא תריץ לעצמה את המילה וסתם תוסיף אותיות, שתי אותיות, שחסרות בין שני האלמנטים שכבר פתרנו.

מ.ש.ל.

DoronModan

New member
אין צורך לומר שהפתרון נכון

אבל הנה אמרתי חחח
אמן שגם מיכל תגיע לקו הסיום בקרוב
ומה אתה אומר, ניקח הפסקונת התרעננות של יום מהחידות, מהרגע שמיכל תפתור כמובן, או אין צורך? אני קשוב לנחדאיי החביבים...

Eldad S

New member
כן, ניקח פסק זמן,

של יום או יומיים, כראות עיניו של החדאי...

מיכי 10

Member
די, דורון, בבקשה תגלה לי כבר את הפתרון, בתור

אחת מנחדאיך/נכדיך החביבים ונוכל להמשיך הלאה.
אגב, אני מניחה שאחת משתי האותיות החסרות היא תנועה, ואחת האותיות היא עיצור. ואפילו לא בטוחה מה קודם לְמה, העיצור או התנועה.
אפשר לומר שניסיתי כבר את כל האפשרויות בצורה הִסתברותית, אבל אף מילה לא נשמעת לי כהגיונית לפתרון החידה.

אז ek, תגאל אותי כבר מהאותיותיים האלה. בתודה מראש. :)

למעלה