חידת היגיון רפ"ה

DoronModan

New member
חידת היגיון רפ"ה

Frato de Esperanto estas reĝo.
Kvin literoj
|זאָל זיַין וגו'|

Eldad S

New member
רציתי רק לומר

שהתחלתי לנסות לפתור.
זאת נראית חידה מאוד קשה!

כרגע אין לי שום רעיון.

בעצם, התחלתי לחשוב עכשיו. עלה לי בראש השם Marko. אבל זה לא מלך...
אם אני מבין נכון, אני אמור לחשוב על אֶחיו של זמנהוף, בתקווה שאחד מהם יהיה שם של מלך... אני לא בטוח שהרעיון הזה נכון, אבל בינתיים אנסה ללכת לאורו.

Eldad S

New member
כעת

פגשתי את שמו של אחיו, leono.
לאונו הוא מלך החיות, האריה.
האם לכך כיוון החדאי?

יש לי תחושה רצינית שלא.
אבל אם כן (כלומר, אם לא), אין לי כרגע רעיון חדש.

DoronModan

New member
כן, פתרת

ושוב הסגולה לומר שהחידה קשה (ולהתכוון לכך) עובדת.

Eldad S

New member
רווח לי...

הפעם באמת לא הייתי בטוח שפתרתי (כלומר, לא הייתי בטוח שלכך כיוונת).

מיכי 10

Member
רק כרגע גיליתי שיש כאן חידה, והעתקתי לעצמי אותה.

וכמו שאלדד נוהג לרוב לכתוב' אם חידה נראית לו קלה או קשה, אני יכולה לומר שהפעם, על פניו החידה נראית לי קלה, ולפחות אין בה אף מילה בעייתית בעיני. ממש ממש בכלל לא, כמובן.

אבל כל מה שאני יכולה לחשוב עליו כרגע, זה רק על כך שכבר עברתי לטרנינג, אצחצח שיניים ואזחל מותשת al mia lito.
ומחר, אלוקים גדול, אמצt קצת זמן פנוי בין כל העניינים, ואחשוב על פתרון.
bonan nokton karaj.

DoronModan

New member
קצת בעיה שאת רואה את החידה כקלה

כי זה אומר לפי הסטטיסטיקה שהיא תהיה לך קשה.
בכל אופן, אם את רוצה שעוד אזכור את החידה ואת פתרונה, מוטב שתעלי כאן הצעות לפתרון, או אפילו רעיונות לא שלמים, כדי שאוכל להתייחס. מותר גם לבקש רמזונצ'יקון.

מיכי 10

Member
הסטטיסטיקה הזאת עובדת על אלדד ולא עלי. פשוט התלהבתי

מהמילים הקלות שבה. אבל זה לא אומר שיש לי רעיון לפתרון.
היחיד שחשבתי עליו, הוא המילה estro. אבל מה הקשר...

מיכי 10

Member
לו ידעתי, הייתי כבר פותרת מזמן.

חשבתי שאולי זו שפה אחרת, אבל לא באה לי כזאת. חשבתי תחילה כמובן על ido ועל טוקי פונה, ועל עוד איזו שפה משונה (לז'באן?), אבל לא מצאתי אף אחת עם מספר אותיות מתאים ועם משמעות מתאימה.
שאחפש עוד בכיוון זה?

DoronModan

New member
ידעתי שתחשבי ככה לכן שאלתי אותך

ולא, עדיף לא לחפש בכיוון של שפות אחיות. שימי לב לשאלה שלי: מה זה או מי זה

מיכי 10

Member
תודה. שמתי לב, בהחלט, אבל אתה בטח גם יודע על מי

חשבתי, והוא היחיד שחשבתי עליו. אלא שהוא בעצם לא אח, אלא אבא של...
אז אולי אתה מתכוון ל-Adamo? כאילו הבן של זמנהוף, הוא אח של אספרנטו?

אך שמו לא מתקשר לי למלך...

מיכי 10

Member
טוב, מצאתי! פשוט מתברר שדרך החשיבה שלי, היתה מעט

שונה משלך. אתה כנראה התכוונת לְאח של יוצר האספרנטו, ששמו מזכיר את מלך החיות:

Leono

ואילו אני, התכוונתי בתשובתי הקודמת לכך שאספרנטו היא כעין בת של זמנהוף, אז אדמו בנו, הוא אח של אספרנטו.

DoronModan

New member
פתרת. (ערכתי את הכותרת החשובה)

מרגש לראות את התמונה של לאון זמנהוף, אחיו של ד"ר אספרנטו, השם שבו זמנהוף נודע ברבים, במשך תקופה (עד שנה, ולהערכתי כמה חודשים) שבה לא ידעו מה שמו של יוצר אספרנטו. הוא קרא לעצמו ד"ר אספרנטו, הד"ר המקווה. לכן אחיו של אספרנטו (לא של השפה, של האדם) הוא אכן כפי שכתבת. לאון היה אספרנטיסט ידוע בפני עצמו.

אגב, כדי לסבך, אז במקום החידה שלי יכולתי לכתוב frakcio de franca artikolo ואז הייתם אולי מחפשים מאמר צרפתי ידוע, עד שהייתם מגיעים למשמעות האחרת של artikolo - תוית (יידוע, סיום) שאחת מהן היא le (ה' היידוע בזר בצרפתית).
le+ono (frakcio)

DoronModan

New member
כלומר, מי שרואה קטעי עיתונות מהתקופה

(1887) רואה משפטים כמו 'כתבתי לד"ר אספרנטו', 'יש שמועות שהאדם העומד מאחורי השם ד"ר אספרנטו הוא יהודי מוארשה' וכו'.
אפשר להבין אני חושב למה זמנהוף לא רצה שידעו את שמו בהתחלה. הוא היה זהיר, מה יגידו עליו. תימוכין לזה אפשר למצוא בפתקים שהוא צירף לספר הראשון וביקש לשלוח לד"ר אספרנטו בכתובת שציין: 'אני מתחייב ללמוד את השפה הבין-לאומית (שאז טרם נקראה אספרנטו) אם יתברר ש-10 מיליון איש שלחו התחייבות דומה'. זה חלק מהטון הזהיר שלו.

מיכי 10

Member
חשבתי לדווח על המפגש הווירטואלי של אמש. אבל בינתיים

אני עסוקה כל הבוקר בדאגה לאוכל לליל הסדר ולפסח לאנשים אחדים. (לא לבשל להם, חלילה, רק זה חסר לי. אלא להפנות אותם לקייטרינגים מתאימים. כלומר, לתווך להם את האפשרויות).
ואגב, הזנחתי לגמרי את ההזמנות לעצמי של תרופות ושל אוכל ללפני ולאחרי הפסח, כי לוקח כשבועיים עד שמקבלים. כנראה. ההזמנה הראשונה שלי, אמורה להגיע רק מחר בערב, ושמעתי כבר שיש חוסרים רבים...

וכל הזמן מציפים אותי בטלפונים מעצבנים של סוכנויות ביטוח שונות, שפשוט עטות עלי בחדווה משונה, דווקא בימי קורונה, כשהביטוחים שלהם ממש מעניינים לי את הת...פקידים האחרים שלי.

וכל הזמן הודעות מקופ"ח ומשיבא ומהבנק ומחברת האשראי, וממי לא?
וצריך לסדר ולנקות בכלל, ולכבוד פסח בפרט, ולא יודעת מה לעשות קודם, ומה אחר כך.

אז הדיווח שלי יחכה קצת, או שאתה או מישהו אחר תדווחו.

DoronModan

New member
תצאי מהלחץ

הפעם פסח יהיה כמו שבת. חוץ מהניקיון. וזה כבר עניין שלך אם וכמה את מחליטה לנקות.
טלפונים של סוכניות ביטוח - אם את לא רוצה, תְּתַרְגֵּלִי אמירה בטון מנומס: 'אני לא מעוניינת, תודה', ותסגרי את הטלפון מיד, בלי לחכות שיענו לך.
ובקשר לתיווך לקייטרינגים, יש עוד אנשים, תאצילי להם סמכויות.
פשוט תשכחי שיש פסח, ותחיי את החיים שלך.

מיכי 10

Member
תודה באמת, דורון.

העצות שלך טובות, ואתה צודק!
אבל בינתיים אני דווקא לא לחוצה בגלל הפסח המתקרב (אֶלָּחֵץ בטח בימים האחרונים שלפניו:)), אלא בגלל ריבוי הפניות אלי בטלפונים ובכתב. ובעיקר בגלל חברות הביטוח. אז היום כתבתי וואטסאפ לאחד מהם, והסברתי לו את מצבי, ושאני מבקשת שלא יפנה אלי יותר. ואם וכאשר ארצה, אפנה אני אליו, כי שמרתי את כל מה ששלח לי ורשמתי את השיחות שלנו. והוא קיבל זאת בצורה יפה! אז כבר הוקל לי מעט.
מישהו מקבוצת ביטוח אחרת ש"נפל" עלי פתאום, היה נורא נחמד בטלפון, והתפתיתי ונתתי לו את הפרטים שלי (לפחות ללא מספר כרטיס אשראי!). הוא הבטיח לחזור אלי לאחר בירור אתמול ולא חזר, ואני קצת חושדת שמשהו לא הכי תקין בהצעה שלו. אנסה לברר מחר.

לגבי הקניות שלי באונליין, בתי הקלה עלי מאד בכך שעשתה לי סדר בעניינים; אמרה לי באיזה סדר להזמין, מתי וממי.
הבעיה, שלמשל האתר של תנובה לחלב ומוצריו, נראה כלפי חוץ יפה ומסודר. אבל אחרי שניסיתי במשך שעה להזמין בסך הכל חבילה מוכנה אחת מתוך שלוש אפשרויות, יש לי רושם שהוא נבנה ע"י אנשים סתומים. אי אפשר להתקדם בו. אז בינתיים החלטתי לוותר על שירותיהם.

באינטרנט שלי, יש עדיין הרבה בעיות, אבל אין לי כוח לפנות שוב אל בזק בינלאומי המעצבנים, ולבזבז על כך עוד שעות (כן, שעות בטלפון!). אז בינתיים אני שמחה שלפחות חיברו אותי אל האינטרנט בחזרה, גם אם במקום מהירות 100 מגה שהבטיחו לי (שדרוג מ-15 מגה שהיו לי), נראה לי שהורידו לי את המהירות לבערך 5.1 מגה...
את הסקייפ הם בכלל גמרו לי, וכבר אין שום אפשרות להשתמש בו.

תור לרופא בקופ"ח, דחיתי ממחר לחודש יוני. בדיקות דם וא.ק.ג. מאתמול - ביטלתי.
תור מחר בשיבא, האנדוקרינולוגית המקסימה שלי תיתן לי דרך זום או דרך הטלפון!

וכך אני מנסה להוריד לאט לאט את כמות הסידורים עם גורמי חוץ, כדי להגיע בשמחה לסידורים של עצמי בתוך הבית.
זו המטרה שאליה אני חותרת כל הזמן! מטרה צנועה, לא?

DoronModan

New member
חיפשתי את ה'אבל' ולא מצאתי אותו

סתם, הוא הופיע בשורה השנייה ולא נעלם מעיניי

מיכי 10

Member
חח. עברנו את פרעה, נעבור גם את הפסח *הזה*.

כלומר, אני מקווה.

למעלה