חידת היגיון ר"ל

Eldad S

New member
בניסיון

למצוא באספרנטו משהו שמשמש לקישוט או ייפוי, חשבתי על "איפור", ŝminko. יש כאן שש אותיות. ואז ניסיתי לקחת את האיבר האחרון, נגיד, minko, בתור משהו שעולה הרבה (נגיד, מינק, או פרוות חורפן).

אבל כאן נתקלתי בשני קשיים בלתי צפויים. ראשית, מסתבר שהמילה ל-mink היא לא minko באספרנטו (אין מילה כזאת); ושנית, לא הצלחתי, למרות ניסיונות מרובים, למצוא מה הקשר בין ŝ לבין supra parto de korpo.

אני גם לא מצליח למצוא מילה כלשהי שתתאים להגדרה עם החלקיק/המילה kara בתוכה. בהתחלה, כשחשבתי על החידה, עלתה במוחי המילה "מסקרה". אבל זה לא יתאים מבחינת מספר האותיות: maskaro - שבע אותיות, לא שש (וכמובן, mas לא מתקשר עם "החלק העליון של גוף").

בקיצור, הרמתי ידיים.
אז בתור רמז, האם kara, כפי שהצעתי מלכתחילה, הוא אחד האלמנטים בפתרון.

DoronModan

New member
זה לא קשור ב-kara

מכל האלמנטים, כדאי לנסות עם חלק הגוף העליון, שאתה כבר יודע שהוא גבוה מהלב. פשוט כי יש יחסית מעט אברים...
שבוע טוב!

Eldad S

New member
תודה על הרמז.

ניסיתי כבר לחשוב בסבבי החשיבה הקודמים איזה חלק גוף עליון מתאים כאן, בהנחה שצריך מעט אותיות, ולא כל כך הצלחתי. אז אתן לזה ניסיון נוסף.

אבל היות שזה לא קשור ל-kara, זה מסבך אותי יותר, כי לא ברור לי איך להתמודד עם חצי מהאגף... טוב, אנסה להכניס את זה לסבב חשיבה נוסף.

Eldad S

New member
טוב, אז

נראה לי שלא כל כך הצלחתי לפתור כי מראש אמרתי (קרי, כתבתי) חלקיק מהתשובה, ולא הגבת (בצדק) - אז כנראה שללתי את זה על הסף עד עכשיו. faute de mieux, ניסיתי להעלות את זה מחדש לעצמי, בתוספת רכיב אחר, שחשבתי עליו רק כרגע, וכעת נראה לי שזהו, nous sommes arrivés.

kol+oro
צבע משמש לייפוי ולקישוט.

מעבר לסיבה שהזכרתי את kolo בתשובתי הראשונה ולא נתת שום סימן שבעצם חלק מהתשובה הוזכר, הייתה עוד סיבה שלא הייתי בטוח: עכשיו אני מבין שלא היה צורך לחתוך את הסיומת, כי המילה הייתה בשלמותה: kolo ולא kol, כפי שהנחתי כל הזמן...

כל הכבוד על רעיון החידה, ועל הניסוח המבריק. כמובן, oro עולה הרבה.
מ.ש.ל.

Eldad S

New member
Dankon

וצ'אפלו עבורך, על שהצלחת להסתיר ממני את העובדה שבכל זאת הייתי בדרך לפתרון, אבל רק באופן חלקי...
בסופו של דבר הצלחתי לחזור לחלק הזה בפתרון, בכל זאת

שא12

New member
נראה לי שמצאתי

koloso kol+oso
koloso - familio el arboj-kolosoj

mi pensis pli alia solvo sed mi ne certas "koloro" tro simpla por via pensigo

למעלה