חידת היגיון ר"ף

מיכי 10

Member
ואני בכלל לא בטוחה, אבל תודה.

אתה יודע שאתה חייב לי 13 אותיות?
כתבת שפתרון החידה הבאה (שזאת זאת, הנוכחית), יהיה של 16 אותיות.
ברור שזה היה בצחוק.
אבל לרדת פתאומית מ-8 אותיות ל-3 בלבד, זה כבר די אכזרי בעיני. מה כבר אפשר לכתוב בשלוש אותיות, כשבחידה יש שתי מילים חשובות ארוכות, ובאגף האחרון יש בן אדם עם שם בן שלוש מילים?... (בעברית זה יוצא שלוש, כולל ה'דֶה'.
איך לצמצם את כל זה למילית קטנטנית?

מיכי 10

Member
סתם ניסיונון, ואם זה לא זה, אעזוב את החידה דנן. :)

oni?

DoronModan

New member
לא, אבל ה-o שבתחילת oni

מופיע גם (בהתאם לנוסח החידה) גם במילת הפתרון, ולאו דווקא בהתחלה.

מיכי 10

Member
יופי. ממש עזרה... :)

כתבתי בציניות. אבל אולי זאת בכל זאת עזרה. נשארו רק עוד שתי אותיות למצוא.

DoronModan

New member
רק הבוקר פרסמתי את החידה, וכבר מִתַּסְכֵּלִים?

איזה קרועים אתם. חחח

DoronModan

New member
מיכל, לא סתם כתבתי שהעליתי את הר"ף

אתם פותרים "לי" מהר מדי, אז אני קצת מקשה... נא לקחת את זה ברוח טובה וסבלנית!

Eldad S

New member
בשלב הנוכחי

je donne ma langue au chat
אתה, ברוב טובך, לימדת אותי את הביטוי היפה הזה

אם במקרה תרצה לשנות משהו בחידה, או לתת רמז (לא בהכרח קל, אבל רמז, בכל זאת) אשמח להמשיך לחשוב.

בכל אופן, אם תרצה, תוכל לתת את הרמז רק כעבור יום, כדי לתת לי יום נוסף להרהר בחידה. ועם זאת, אם מיכל פתרה בהודעת הספוילר לעיל, אז איאלץ לנסות בכל זאת לפתור בעצמי, בלי רמז, לפחות עד שאבקש מחדש את הרמז.

Eldad S

New member
אז ככה:

ראשית, סחתיין עליך!
לטעמי, אחת החידות השנונות ביותר שלך.
וגם - אחת הקשות יותר. היא לא הייתה קלה בכלל.
לא לחינם לקח לי המון המון זמן.

אבל תפסתי את עצמי לפני שעה-שעתיים, באמצע עבודה כלשהי, עוצר וחושב מה יכול להיות הפתרון, כשאני מריץ לעצמי במוח את נוסח החידה.

הבנתי שיש כאן transitiva, מה שאומר שהאקוזטיב חייב למלא בפתרון תפקיד מכריע. אקוזטיבו הוא n, אבל בחידה זה לא מספיק, כי יש שלוש אותיות.

נזכרתי גם שמיכל (ולמעשה, גם אני) חשבה על oni, ואמרת שה-o מופיעה, אבל לא בהתחלה.

אז אמרתי לעצמי, אולי ניקח את האקוזטיבו, ונוסיף לו o, סוג של substantivo. יצא no.
אבל עדיין חסרה כאן אות... מה היא יכולה להיות?

הרצתי לעצמי קדימה ואחורה את רנה דה סוסיר, ושאלתי את עצמי מה הוא עושה בחידה. מה מייחד אותו? מה הוא תרם לאנושות? ידעתי על regulo de neceso kaj sufiĉeco, אבל זה לא קשור לחידה. כאן מצאתי את עצמי לשנייה במבוי סתום.

אז חזרתי שוב לפתרון לכאורה, שבינתיים מכיל שתי אותיות, no. לא זוכר איך בא לי הרעיון להוסיף עוד n, אני חושב שסתם מתוך הספורט, כי יש כאן no, ואמרתי מה כדאי להוסיף עוד. אבל תוך כדי, אני פתאום רואה שנוצר לי non. ואז נפל האסימון - רנה דה סוסיר הוא אביה-מולידה של אינטרלינגואה. ובאינטרלינגואה, שהיא בערך לטינית מודרנית, קיימת המילה non, בתור מילת שלילה... ואז, ואז, אט אזוי, קלטתי את ne laŭ René de Saussure, קרי - "לא", לפי רנה דה סוסיר (ולא: לא לפי רנה דה סוסיר, כפי שקראתי את החידה עד כה...
).

מ.ש.ל. - non היא מילת השלילה הלטינית, וגם באינטרלינגואה, וכאן יש לנו מעין חוג של n, עם o בתור אות מפרידה, כך שיש כאן גם נציגות ל-transitiveco וגם חוג שלה, מספר נציגים במקביל (או שמא "מספר נציגות במקביל").

וכאן הבנתי שהחידה נפתרה.
והתמלאתי הערכה גדולה לחדאי, על הניסוח הפתלתל, והמוליך שולל, שבעצם לגמרי אומר את האמת, רק שהקורא המסכן לא קולט את זה ברגע הראשון (וגם לא ביום-יומיים הבאים... ).

שאפו גדול!

DoronModan

New member
שאפו לך על הפתרון

מגיע לך �� עליו.
אבל אני התכוונתי לבושתי לרעיון פחות יפה משלך. כלומר הוא גם בסדר, הפתרון שלי, אבל יותר ארצי.
אתן רמז עוד מעט.

DoronModan

New member
התכוונתי לכוכבית זהב

יצא לי סימני שאלה. אבל זה כוכבית זהב שהתחפשה...

DoronModan

New member
באמת יפה

בוא נגיד, ככה חדאים לומדים. או בכלל ככה לומדים, מפידבקים. אני כמעט מתבייש בחידתי פתאום למול הצעת הפתרון שלך.

DoronModan

New member
כיוון שכוכבית זהב ניתנת רק פעם ברבעון

אוכל רק לומר ש... פתרונך נכון

מאך א פשוטן, אהבתי. מה זה 'לא צריך האנט'. איזה משחק זה?

Eldad S

New member
רמי.

כשמניחים את כל היד על השולחן, זה נקרא "האנט" :)
וכיף, על הכוכבית.

Eldad S

New member
אני חייב

לומר שזה היה קל מדי.
נראה לי שהפתרון הקודם שלי היה יפה הרבה יותר

אבל... א שאלה: האם התכוונת ל- tro בעניין רנה דה סוסיר - במשהו שקשור לכלל שהוא טבע, על הנחיצות והמספיקות?

כי לא הצלחתי לקשר מדוע זה לא לפיו.

DoronModan

New member
כן

התכוונתי יותר בניגוד לכלל הזה. כי אם, לדוגמה, אומרים konatulo, בזמן שהמילה konato מספיקה, הרי שב-konatulo יש troa elemanto
דוגמה נוספת: libereco מיותר, כי מספיק לומר libero.
גם מבחינת המשמעות המילולית של המילים neceso kaj sufiĉo אפשר לומר שהמילה tro סותרת את המשמעות שלהן.

מיכי 10

Member
חזרתי אל המחשב שלי, ויש לי רעיון לפתרון לפי הרמזים

שקראתי. כמעט לגמרי בטוחה, ומקווה שזו אכן התשובה:

tro.
ואם כן, אין צורך להסביר, אפילו.

למעלה