חידת היגיון 47

DoronModan

New member
כמעט אף אחד לא יודע

יום אחד ראיתי בקטלוג ספרית אוניברסיטת בר אילן שיש חוברת של נחום סלושץ, מבין 1000 האספרנטיסטים הראשונים בהיסטוריה (כלומר שמו נמצא ב-adresaro הראשון, שהכין זמנהוף ממש בהתחלה, רשימת 1000 אספרנטיסטים שהיו עד אותו זמן, ממש בשנה הראשונה או השניה של אספרנטו). אותו סלושץ עלה ארצה וכתב חוברת לזכרו של ד"ר מזי"א. מכיוון ששניהם היו אספרנטיסטים, נסעתי לאוניברסיטה, קראתי את החוברת בעיון, אבל לא מצאתי מילה על אספרנטו...

מיכי 10

Member
לא, זה לא נחשב מקרה בעיני. כי חיפשתי, וכשראיתי מילה בת שלוש

אותיות, ובעלת משמעות, נדלק לי המוח.

Eldad S

New member
מקווה שזה הפתרון

UEA
זה גם ראשי התיבות של שלוש המילים הראשונות בהגדרת החידה שלך, וגם נמצא מאחורי הקלעים של אספרנטו.

כיום, אפשר לומר שזהו הכוח המניע של אספרנטו - הכוח הראשי.
&nbsp

Eldad S

New member
נ"ב:

אם תשאל איך הגעתי:
חשבתי שאולי הפעם לא מדובר על מילה רגילה, שם עצם רגיל, כי שם עצם מחייב o בסופו, ואולי אין כזה שיתאים כאן. אז אולי מילה שהיא לא שם עצם (נגיד, מילת יחס או משהו בסגנון זה - כמו nur, per וכו'), אבל גם זה לא נראה לי.
&nbsp
ואז חשבתי על מילה שתהיה ראשי תיבות, ואז כמובן מותר לה להסתיים ב-vokalo; באותו רגע ראיתי את שלוש המילים הראשונות בהגדרתך, והאסימון נפל.
&nbsp
נראה לי שזאת הייתה השתלשלות הפתרון הפעם.

DoronModan

New member
jes ja, jes ja ושוב:

JES, JA!!
איזה קטע. קיבלתי את הודעתך הראשונה עם הפתרון, וחשבתי לעצמי שאני רוצה לשאול איך הגעת לזה.
פתאום אני רואה שהוספת את ההודעה עם ההסבר, כאילו קראת את מחשבותי.
אז איך הגעת לזה?
סתם...

Eldad S

New member
ייתכן שהיא קשה

כי (א) לא כולם יכולים לחשוב על UEA או מכירים את UEA, בפרט אם רק התחילו ללמוד אספרנטו (לדוגמה, בוזוקיא);
ו-(ב) לא כולם עשויים לחשוב על כך שהפתרון לחידה הוא אקרונים של שלוש המילים הראשונות בהגדרה.
&nbsp
אז נראה לי שהיא קצת יותר קשה מהחידות הקודמות. האם היא קשה בהרבה? לא בטוח; אבל, כאמור, כל אחד צריך להכיר את UEA כדי להיות מסוגל לפתור את החידה.

בוזוקיא

New member
נשברתי ובדקתי בפיתרון

ואכן לא היה לי שום סיכוי

אבל גם בלי קשר לעובדה שלא ידעתי מה זה UEA החידה הזאת באמת קשה...לא נראה לי שהייתי עולה על זה

&nbsp

DoronModan

New member
טוב...

אז למדת מה זה UEA, גם שווה. תודה שהודעת.
עכשיו צריך להמציא את החידה הבאה.

למעלה