חידת פוקר (מי שמכיר לא לענות)

חידת פוקר (מי שמכיר לא לענות)

טורניר sng שולחן בודד. אתה יושב ב-BB עם זוג 2. שחקן UTG נכנס all-in עם 1500, כולם מתקפלים עד אליך והשחקן UTG בטעות חושף את קלפים ומראה AKs. מה אתה עושה? 1. משווה בשמחה. אנחנו ב-coin flip, הכסף בקופה של ה-SB הופך את ההשוואה לכדאית מבחינת סיכויי קופה ואני מאמין שהצעד הזה ירוויח לי כסף בטווח הארוך. 2. לא ממש משנה לי. אני לא חושב שהצעד הזה ירוויח או יפסיד לי כסף בטווח הארוך. 3. מתקפל ללא היסוס. הצעד הזה יפסיד לי בוודאות כסף בטווח הארוך.

2המרפא

New member
מתקפל כמו גדול

זה טורניר ואתה לא ממש רוצה לסכן את עצמך ככה פרי פלופ אלא אם אתה אוהב הימורים ובמקרה הזה אני מציע שתעבור לקוביות או רולטה

הסיכוי הוא בדיוק 50-50 (בגלל הסוטייד)

אם אני BB אז יעלה לי להשוות קצת פחות ממנו אז בגדול התשובה היא 1.

DoubleN

New member
מה הבליינדים?

כמה נשארו? זה מידע רלוונטי מאוד, ככל שהבליינדים נמוכים, הנכונות שלך להשוות קטנה, אחרי הכל הכסף של הסמול בליינד זניח, אבל אם יש מספיק "כסף מת" בקופה זה נכון לעשות קול.

Johnblaze

New member
תשובה

גם אם אתה עושה פה שגיאה היא כ"כ קטנה שעדיף לא להתעסק עם זה התשובה הכללית בהנחה שהסיכויים הם 50/50=להשוות בגלל הטווח הארוך אבל מזה אין פה תשובה חד משמעית בגלל שכלל שהעלות הכניסה לטורניר יותר גדולה ביחס לכסף שיש לך (בכלל) אתה אמור להתקפל עוד פקטור הוא רמת המשחק-אם אתה משחק מול שחקנים טובים ממך עדיף לך להשוות אם אתה יותר טוב תתקפל ותנצח אותם ביכולת

AdAmD1

New member
זה לא בדיוק חידה

כל אחד משחק את זה לפי הסגנון\רצון שלו. אם הוא משחק בשולחן שהוא יודע שיש מספר שחקנים שגוברים עליו ברמה הייתי נכנס, כדי לתת לי יותר סיכויים נגדם. מצד שני אם אני טיפוס שיעדיף לשחק על פלופים או לשחק בבליינדים יותר גבוהים הייתי זורק. זה תלוי ביותר מידי דברים כדי שזה יהיה חידה, כי תשובה נכונה תהיה לכל שחקן.

Nebelis

New member
זה טורניר. מילת המפתח היא הישרדות. מצד שני:

כבר הכנסת ביג בליינד- "מבחינת אחוזים" המהלך הנכון הוא call. אני באופן אישי הייתי משווה. ונניח שהיה מראה 7-3. או 8-10 - לא צריך להיתפס על זה שזה AK.

The RKO Master

New member
אם זה לא בטוח AK אז ההשוואה שלך לא נכונה

כי באותה מידה יכול להיות לו 8 8 ואז האחוזים שלך לא טובים.

AdAmD1

New member
הביג בליינד לא רלוונטי פה

תעשה לי טובה, מספיק עם הראש בקיר. בתכלס אתה מושקע 30 בקופה, זה בליינדים ראשונים ואתה יושב על 50 ביג בליינדים לפני שהתחלת. לא יקרה כלום אם תזרוק. השוואה או זריקה תלויה אך ורק בטקטיקת משחק שאתה בונה לאותו SNG.

פיתרון

עד לא מזמן חשבתי שהפיתרון הוא 1 או 2 - כלומר ההשוואה היא נכונה על גבול הלא ממש משנה אבל לאחר שקראתי בספר מצוין (sit 'n go strategy) הבנתי שהפיתרון הוא 3, כלומר - ההשוואה תפסיד לי כסף בוודאות בטווח הארוך והנה ההסבר - נניח ונרשמנו לטורניר sng של 150$ וקיבלנו 1500 צ'יפים. לכאורה ערכו של כל צ'יפ הוא 0.1$ (150/1500). אבל אם נזכה במקום הראשון בטורניר הפרס שנקבל על לקיחת כל 13,500 הצ'י'פים (9*1500) יהיה 675$ ולא 1350$ כלומר כל צ'יפ יהיה שווה 0.05$ (675/1350). ההבדל בערך הצ'יפים הוא כמובן בגלל שגם מקום 2 ו-3 זוכים בכסף. מכאן נובע שבטורניר sng רגיל ככל שיש לך יותר צ'יפים - ערכו של כל צ'יפ יורד ולהיפך - ככל שיש לך פחות צ'יפים - ערכו של כל צ'יפ עולה. כלומר - הכפלת כמות הצ'יפים בהתחלה לא תכפיל את כמות הכסף שאנו צפויים לזכות בו בטווח הארוך מאחר וככל שיש לך יותר צ'יפים - ערכו של כל צ'יפ יורד. המפסיד במירוץ הזה (AK נגד 22) הפסיד צ'יפים עם ערך יותר גבוה מאשר המנצח הרוויח. לכן שני השחקנים יפסידו מהצעד הזה בטווח הארוך. אז אם שני השחקנים הפסידו מהצעד הזה בטווח הארוך, מי הרוויח? התשובה היא - השחקנים האחרים שכעת יש לכל אחד מהם סיכוי גבוה יותר לסיים באחת משלוש המקומות הראשונים.

Johnblaze

New member
תגובה

אם אני מבין אותך נכון אתה אומר שהמפתח להבין את התשובה טמון בזה הפרס לא מתחלק בין3 שחקנים 50-30-20 אחוז אבל למה אתה מניח ששחקן יכול לזכות "רק" במקום הראשון או להפסיד ? הגדלת הציפים תעלה את הסיכויים לזכות במקום שני או שלישי ובכך לקחת נתח (20 או 30 אחוז מה675 הנותרים) אני חושב שיש טעות בתשובה שלך..אם תקח בחשבון את התועלת מלקיחת מקום שני או שלישי תראה שסבך הכל ערכו של צי'פ נשאר 0.1 תקן אותי אם אני טועה

אני אנסה לחדד את ההסבר שלי

כשיש לפחות 3 אנשים בתחרות אזי בסה"כ ערכו הממוצע של צ'יפ נשאר 0.1. אבל - ככל שיש לך יותר צ'י'פים ערכו של כל צ'יפ יורד וככל שיש לך מעט צ'פים ערכו של כל צ'יפ עולה. לדוגמא - נשארו 4 בתחרות עם - 9000, 3000, 1200 ו-300. תסכים איתי שלצ'יפ לידר אין שווי של 900$. מצד שני ל-1200 יש שווי הרבה יותר גדול מ-120$ (בהנחה שמקום שלישי לוקח 300$ [20%]).

Johnblaze

New member
למה אתה חושב שלצ'יפ לידר אין ערך של 900$ ?

כמה אתה מעריך השווי שלו ?

תשובה

מהסיבה הפשוטה שהמקסימום שהוא יכול לזכות בטורניר זה 675$ (מקום ראשון). לכן לא יתכן בשום שלב בטורניר שאתה מעריך שהזכייה שלו תהיה יותר גדולה מהמקסימום.

למעלה