חידת פוקר (מי שמכיר לא לענות)

Johnblaze

New member
675 ?"

זה פשוט לא נכון לצי'פ לידר יש בהחלט שווי של מעל 675$ לפי הדגומא שלך ..וכנראה פחות מ900 כי אני מקבל את התאוריה של ערך הצ'יפ היורד אם סך הפרסים הוא 1500 תוחלת הרווח של הצ'פלידר היא: (הסיכוי לקחת מקום ראשון) כפול (סך הפרסים) כפול( 0.5 )+ (הסיכוי לקחת מקום ראשון) כפול (סך הפרסים) כפול( 0.3 )+ (הסיכוי לקחת מקום ראשון) כפול (סך הפרסים) כפול( 0.2 ) למה אתה מניח שהתוחלת שלו היא רק (הסיכוי לקחת מקום ראשון) כפול (סך הפרסים) כפול( 0.5 ) ? אגב אתה צודק כשאתה אומר שככל שיש לך יותק צ'יפים ערך הציפ יורד ,אני מתחיל להבין את זה זה כמו תפוקה שולית פוחתת בכלכלה

Shaycus

New member
חחח נצל"ש לא קשור

אני חולה על פוקר עצוב רק שזה מתקשר לי כל כך ללימודים..בדיוק לפני שבועיים סיימתי בחינות בהסתברות (תוחלת) ובכלכלה (תקופה שולית) בנוגע להסבר של כותב הטופיק, אהבתי את ההסבר למרות שאני לא בטוח שאתה צודק בניתוח שלו

Johnblaze

New member
תגובה

בפוקר יש הרבה חישובי תוחלת ..הקורס הבסתברות בטוח יעזור לך להבין את המשחק בצורה טובה יותר. תפוקה שולית פוחתת נמצאת בכל כך הרבה תחומים..כמעט כל דבר שאני חושב עליו בפוקר היא נמצאת בטורנירים עם מבני זכיה(היום הבנתי את זה),אבל היא לא תמצא בקאש גיימש או בטורנירים עם זוכה יחיד בכסף

אני מניח שהתכוונת לחישוב הבא -

(הסיכוי לקחת מקום ראשון) כפול (675$ )+ (הסיכוי לקחת מקום שני) כפול (405$ )+ (הסיכוי לקחת מקום שלישי) כפול (270$ ). בנוסף הסיכוי לקחת מקום ראשון + הסיכוי לקחת מקום שני + הסיכוי לקחת מקום שלישי =<1 לא ייתכן שהמספר שהגעת אליו בחישוב הנ"ל גדול מ-675$. תציב מספרים ותראה...

Johnblaze

New member
כן אתה צודק..

התבלבלתי טוב שהגדשת שהסיכוי לקחת מקום ראשון + הסיכוי לקחת מקום שני + הסיכוי לקחת מקום שלישי =<1 אחרת היה לי קשה להבין מאוד מעניין.תודה

modz0r

New member
../images/Emo45.gif

לא חשבתי על הכיוון הזה בכלל, אבל הסבר יפה.

למעלה