חיובים באשראי בחשבון שנמצא בחו"ל

Hעקב56

New member
חיובים באשראי בחשבון שנמצא בחו"ל

שלום, לפני כשנתיים פתחתי חשבון בנק בארה"ב בניו ג'רסי. מבדיקה שערכתי בחשבונות שלי לפני מס' ימים עולה כי בוצע שימוש באשראי שלי בסכומים מאוד גבוהיים. לפני כשנה.
פניתי לבנק אך שם טועניםשאני ביצעתי את הפעולות. במודבר בסכומים מאוד גבוהים של אלפי דולרים.
אין סיכוי שכזה מהסיבה ששהייתי בארץ בפרק הזמן הזה, האשראי שלי היה אצלי ולא ביצעתי בו פעולות! האם צפויים לי קשיים מהסיבה שחלפה כמעט שנה ממועד החיובים? איך נכון לפעול כרגע?

חיובים בכרטיס אשראי

שלום רב,
קודם כל יש לפנות באופן מיידי בכתב הן לבנק (אם עדיין לא פנית בכתב) והן לחברת האשראי ולהעלות בפניהם את טענותיך, לפיהן היה שימוש בכרטיסך שלא כדין ובניגוד להרשאה ולבקש את בדיקתם. כמו-כן יש להורות להם לא לכבד חיובים נוספים שיתבצעו בכרטיס האשראי שבו מדובר, ככל שיהיו בעתיד (זה כמובן יחייב אותך להנפיק כרטיס חדש).
היה רצוי להגיש תלונה בעניין זה גם למשטרה המקומית, שכן ייתכן שמישהו זייף את כרטיס האשראי שלך ועשוי לעשות בו שימוש נוסף.
יש להניח שלאור הזמן הרב שחלף ממועד החיובים יהיו קשיים. הדבר תלוי בחקיקה המקומית (אצלנו בישראל קיים חוק כרטיסי חיוב הקובע הסדרים בסיטואציות שבהן יש שימוש שלא כדין בכרטיס אשראי), בנסיבות הספציפיות ובהסכמי ההתקשרות שבינך לבין הבנק וחברת כרטיסי האשראי.

בהצלחה,
יסמין לוינבוק, עו"ד

Hעקב56

New member
תודה רבה על המענה!

אפעל כמו שכתבת.

למעלה