חיוב השתתפות עצמית ברכב שכור

סלומון7

New member
חיוב השתתפות עצמית ברכב שכור

החברה בא אני מועסק שוכרת עבורי רכב מזה כ-3 שנים. בחודש מאי השנה הכנסתי את רכבי לטיפול תקופתי ובבדיקה צ'ק אין מצאו שיש מעיכה קטנה בפגוש הקדימי. מילאו דוח נזק ולא תיקנו את הפגוש מכיוון שביקשתי לא לתקן עד למועד החזרת הרכב. רצוי לציין כי בדקתי ב שני מוסכים שונים את עלות התיקון באופן עצמי ובשני המוסכים נתנו לי הצעה דיי דומה של כ- 200 עד 250 שקלים. באוגוסט השנה הייתה לי תאונה עם הרכב כאשר משאית נכנסה ברכב ופגעה בחלק הקדמי ימני הכולל את פגוש הרכב, כנף ימני, מראה ימנית ודלת ימין קדמי. צילמתי את כול נזקי התאונה מכול זווית אפשרית ומייד דווחתי לחברת ההשכרה ומסרתי להם את פרטיו של הפוגע ברכבי כולל כול התמונות ואישור של הנהג שהוא אשם, משרו לי באותו יום רכב חלופי. בתאריך 19/10/2011 חייבו את כרטיס האשראי שלי בסכום של 2296 שקלים ללא הודעה על החיוב וללא מסירת דוח נזק וללא כול הצדקה. אם לא תוקן הפגוש כפי שציינתי בתחילת דבריי וחייבו את הביטוח של הנהג שגרם לתאונה, האם היו חייבים לחייב גם אותי למרות שעלות החיוב של תיקון הפגוש לא עולה על 250 שקלים כפי שציינתי? האם אין כאן עניין של מרמה כי חייבו גם אותי וגם את ביטוח צד שלישי?

תשובה

אכן, לא ברור מדוע חייבו אותך בהשתתפות עצמית אם נהג המשאית הודה באחריות לתאונה ואם הנזק בתאונה השנייה "בלע" את הנזק המינורי של התאונה הראשונה. נסה לברר עם הגורם האחראי בחברה פשר החיוב התמוה. תתעקש על תשובה בכתב ואז תוכל לשקול צעדיך - האם לתבוע החזר החיוב או שההסבר יהיה הגיוני.

למעלה