עובדי שמירה ואבטחה/כל עובדחיוב על קורס
לפני 10 חודשים עברתי קורס אבטחה אותו לא עברתי המשכתי לעבוד באותה חברה,ועכשיו שאני לקראת סיום החוזה הורידו לי כסף מהמשכות על הקורס שלא עברתי. האם מותר להם לעשות את זה?
המשךעובדי שמירה ואבטחה/כל עובד
הנורמות הכלולות בחוזה העבודה של שומרים ומאבטחים
האם חתמת לבסוף על החוזה?המשך
לפני הקורס הייתי אמור לחתום על חוזה שרשום שאני משלם על הקורס אם אני לא עובר. הם עשו פדיחה ושחכו להחתים אותי על החוזה אחרי שנכשלתי הם נתנו לי לחתום על חוזה שלא מפרט שאם לא עוברים את הקורס אז משלמים. ובכל זאת הם הורידו לי ולא נותנים לי העתק של החוזה. מותר להם להוריד לי כסף? מותר להם לא לתת לי לצלם את החוזה?
המשך2האם חתמת לבסוף על החוזה?
אני מציע שתשלח להם מכתב בו אתה דורש שישלמו לך את מלוא שכרך ללא ניכוי. במכתב תדרוש מהם שבמידה ואינם מסכימים לשלם את מלוא שכרך ,שישלחו לך העתק של החוזה עליו חתמת ונימוקים על סמך אילו סעיפים בחוזה הם ניכו לך מהשכר. אם לא יתנו לך גם את זה ,תוכל להגיש תביעה ולצרף תצהיר שלפי הבנתך הם אינם זכאים לנכות משכרך בעד הקורס, אך אינך יכול להוכיח זאת בגלל שלא מסרו לך את החוזה. אם מדובר בחוזה העבודה עצמו, חובתם בכל מקרה לתת לך העתק שלו (אחרת הם עוברים על חוק הגנת השכר). אם מדובר בטופס נלוה לחוזה שעליו חתמת בנפרד, זה נראה הגיוני שתהיה רשאי לקבל העתק, אבל אני לא יודע על סמך איזה סעיף בחוק אפשר לדרוש זאת מהם. שאלות נוספות: האם מדובר בחברת כח אדם? כי אם כן, מוגדר בתקנות בצורה מפורשת באלו תנאים מותר להם לגבות תשלום בעד קורס שעברת. מה הסיבה לסיום החוזה? האם ההתחיבות לשלם בעד הקורס מותנית בזמן עבודה לאחר סיום הקורס? האם התנית התשלום מבדילה בין מצב של פיטורים להתפטרות?
תגיש תביעה לבית הדין לעבודההמשך2
כבר שלחתי להם מכתב,הם עומדים על שלהם ולא מחזירים את הכסף, חתמתי על החוזה עצמו ולא על טופס נלווה,לא מדובר בחברת כוח אדם אלא בחברה פרטית,הסיבה לסיום החוזה הוא שהם מחתימים לתקופה של 10.5 חודשים(בשביל לא לשלם פיצוים),התתחיבות לשלם בעד הקורס לא מותנית בזמן עבודה לחר סיום הקורס ואם לא אשלם לא אפוטר. סיום החוזה שלי כבר נגמר ואני עדין עובד בחברה בגלל שיש להם מצב של חוסר עובדים(ולא מפריע לי להמשיך),עיקר הבעיה היא שהם לא מוכנים להוציא העתק של החוזה,והם לא מוכנים לתאם לי פגישה עם הבוס של החברה. אחרי כמה זמן אפשר לקבל פיצויים? ולאחר כמה זמן עבודה אפשר לחתום על אבטלה?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.