חיזוק דימוי עצמי

חיזוק דימוי עצמי

אילו דרכים אתם מכירים לעבוד עם מתאמנת לחיזוק הדימוי העצמי? אני מכירה את משפטי ההעצמה לצורך הזה (משפטים שהמתאמנת צריכה לומר מספר פעמים ביום ובשבוע), אבל אני מחפשת עוד דרכים, ואשמח מאד לשמוע מנסיונכם וממחשבותיכם. תודה

אפשרויות

זה קצת בלתי אפשרי עבורי לפרט בכתב איך לעבוד עם כל דבר שאציין (כי זה מידע ארוך ולא רק מידע מילולי), אבל אני נותנת את הכיוון (מקווה שזה עוזר!): * עבודה עם תחושת ראויות, להרגיש ראויה * ריפוי החלקים בתוכה שמרגישים פחותי ערך * זיהוי מנגנון הביקורת העצמית, ראייה איך הוא נוצר, יציאה ממנו * דמיון של עצמה מצליחה דברים * היזכרות בהצלחות

ויש עוד מלא דרכים....

אבל זה מאד אישי (הכוונה, תלוי באישה עצמה, ברקע שלה ובעוד פרטים)

למה הכוונה במשפט

"איך את רואה את זה עובד"?

כללי מדי

השאלה שאת שואלת היא כללית ותאורתית מדי אם תתני תאור מצב קונקרטי - משהו שאת נמצאת בו יהיה יותר פשוט (אולי) להתייחסות וגם תקבלי תשובות מותאמות יותר לדילמה שלך

אני מצרפת גם טקסט שכתבתי בעבר

על קבלה עצמית. זה בהמשך למה שדיברנו היום על למה אנו מבקרים את עצמנו.

ומצרפת את הטקסט גם לא בקובץ

למה אנחנו מבקרים את עצמנו או אחרים אנחנו מבקרים את עצמנו כאשר אנחנו לא מרוצים מההתנהגות שלנו. אם נקבל את עצמנו כפי שאנחנו, נהיה יותר מאושרים, נפעל יותר בחופשיות, נהיה שמחים יותר, ומרוצים מכל פעולה שאנו עושים. כשהיינו ילדים המבוגרים אמרו לנו מה "בסדר", ומה "לא בסדר", מה "טוב" ומה "לא טוב". למדנו איזה התנהגות שלנו תניב יחס אוהב ואיזה התנהגות שלנו תניב יחס פחות אוהב. למדנו גם איזה התנהגות של אחרים מניבה ביקורת, ולפי זה למדנו איך כדאי לנו להתנהג (כי אנו לא רוצים לקבל את הביקורת שאנשים אחרים בסביבתנו קיבלו). אצל רוב האנשים נראה שלאט לאט התפתח חלק שמסווג כל דבר לפי "בסדר" ו"לא בסדר", לפי "טוב" או "רע". עם השנים למדנו גם להפנות את החלק הזה כלפינו, ולא רק כלפי אחרים. כיום, אם אנו עושים משהו שלמדנו שהוא לא טוב, או לא בסדר, או לא עומד בסטנדרטים שלנו וכדומה, אז אנו מבקרים את עצמנו ומייסרים את עצמנו על מה שעשינו. זה כמו מין קובץ טקסט כזה עם כללים שלפיו אנו מבקרים את עצמנו או אחרים. בנינו תדמית כלשהי של עצמנו שאנו אמורים להגשים אותה. תדמית, שהיא בלתי אפשרית למימוש, וכל חריגה מהתדמית מקפיצה את השופט שלנו . בנינו גם תדמית שלפיה אחרים אמורים להתנהג ואם הם מתנהגים באופן שלא תואם את התדמית הרצויה, אנו שופטים אותם. אנחנו מבזבזים את חיינו בדרמות במקום ליהנות מהחיים וממה שאנו עושים בכל שנייה. בשנייה זו פרושות עבורך, הקורא/ת אין ספור אפשרויות. בשנייה זו ממש הכל נהדר בעולמך!!! האם את/ה רואה זאת? אתם יצורים נפלאים ולא משנה מה אתם חושבים על עצמכם! אה! עכשיו השופט שבכם בתגובה למה שכתבתי עלול לקטול את עצמכם או את הכתוב. הוא יכול למשל להגיד לכם שזה לא נכון כי אתם דפוקים, לא מצליחים, גרועים, אפסים. הוא יכול גם להגיד למשל שמה שכתוב כאן אינו נכון או כל דבר אחר. אז שיגיד. אל תתרגשו ממה שהשופט שבכם אומר. נחזור לקובץ הטקסט הדמיוני שדרכו אתם שופטים את עצמכם ואת העולם. אתם מסתובבים עם קובץ טקסט זה שנמצא עמוק בתוככם ומסווגים את הכל לפי ההגדרות שרשומות לכם בו. הסיווג נעשה באופן אוטומטי ואתם אפילו לא מרגישים שאתם מתבוננים על העולם ועל עצמכם דרך משקפים של קובץ טקסט, שמורכב מכל הדברים שאי פעם אמרו לכם, והתחיל להיבנות עוד בגיל קטן כשלא יכולתם להחליט אם הדעות ששמעתם מתאימות לכם או שלא. נו, אז אתם רוצים להמשיך לראות את עצמכם ואת העולם דרך קובץ טקסט שלא אתם בכלל יצרתם? הבחירה היא בידכם. אני רוצה לנסות איתכם תרגיל. דמיינו קובץ טקסט זה. אתם יכולים לראות בעיניכם מסמך Word, מגילת קלף, דף נייר, או דימוי אחר דומה. תראו שבתוכו יש את כל החוקים שקיבלתם, ושאתם מאמללים את עצמכם בגלל התכנותים האלו. עכשיו שלחו את דף הנייר לים, או הניחו לו להתעופף באוויר. שחררו אותו לחופשי. מעתה, אינכם מחויבים להמשיך לפעול לפי החוקים בדף הנייר. קל ונעים. היכונו לספירה: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 פתחתם כבר דף חדש? תרגישו את עצמכם נבראים מחדש!!!!

ליפט

New member
דימוי עצמי

דימוי עצמי הוא הדרך בה אדם רואה ותופש את עצמו. דימוי עצמי הוא דבר מורכב מאוד ולכן אני מסכימה עם אבי בכר. דמייני שדימוי עצמי הוא פאזל שלם שמורכב מהרבה חלקים. כל חלק הוא דימוי בתחום ספציפי. למשל הדימוי הגופני שלי יכול להיות נמוך אך הדימוי שלי כסטודנטית לפילוסופיה יכול להיות מאוד גבוה לצד הדימוי ההורי שלי, הדימוי שלי בריקוד יכול להיות גבוה לצד דימוי נמוך במישור החברתי וכן הלאה. ככה אנחנו - מורכבים מעוצמות וחולשות, פשוט מושלמים. זוהי בד"כ הגדרתי לאדם מושלם - כזה שיש בו הכל : פלוסים ומינוסים, יכולת ואי-יכולת, חלקים חזקים וחלקים חלשים. (אם יש בך רק פלוסים אתה כנראה מלאך ולא שייך לכאן). כיוון שדימוי פר הגדרה הוא משהו מאוד סובייקטיבי המענה לשאלה "מה הדימוי העצמי שלי?" יכול להשתנות בהתאם לנפח אותו חלק "בעייתי" בפאזל, באותה עת. הוה אומר, אם בשלב זה בחיי אני מאוד ממוקדת בהעדר הזוגיות בחיי (חלק זה בפאזל הדימוי העצמי שלי מאוד משמעותי) זה ישפיע על תשובתי לשאלה בדיוק כמו במקרה בו אני חווה הצלחה כסטודנטית וזהו מרכז חיי כרגע. יש נטייה לייצר חשיבה קטסטרופלית ולראות דברים באופן בלתי פרופורציונלי, כמאמנת חשוב לי להכניס פרופורציה. אני יכולה להציע לך משהו קטן. לבקש מהמאומנת ליצור "רשימת נכסים". זוהי רשימה שבה תפרט 50 מאפיינים טובים שלה (בעיניה), הישגים, דברים שהם שלה ומעוררים בה גאוה ושביעות רצון (גם אם קיבלה אותם במתנה). זה יאפשר להתמקד בחיובי, להתחבר לצדדים החזקים שלה, לראות עצמה באור מעצים יותר. יש לא מעט אנשים שלא קל להם ואני מבקשת מהם לשתף אחרים בשאלה זו. לאחר מכן אפשר להכין רשימה הפוכה (מבלי לציין מספר) - שבה תפרט כל התחומים בהם אינה שבעת רצון, אותם חלקים בה שאינה אוהבת וכ"ו. מכאן כבר אפשר לבחור משהו להתאמן עליו תוך הבנה שזה רק חלק קטן ממי שהיא. בהצלחה

איך הלך

הגעתי מעודדת ומפוקסת לפגישה (תודה לכולכם על העזרה פה) והתחלנו בקטן להתמקד במקומות של הצלחה, בזכרונות, וליצור רשימות שאליהן היא יכולה לחזור כדי להתחיל להסתכל על עצמה אחרת... עכשיו שהתנעתי את ההתחלה הזו אני מחכה לראות עם מה היא תגיע בפגישה הבאה ומשם נמשיך ביחד

המלצה חמה

בספר "אישיות והישרדות" של אל סיברט, הוצ' עם עובד פרק מס 12: מקורות החוסן: הזהות העצמית. יש הגדרות של 'תחושת ערך עצמי', 'ביטחון עצמי' ו'תפיסה עצמית' ההגדרות הללו נותנות הסתכלות נוספת על הרעיון של דימוי עצמי ואח"כ ישנם מספר תרגילים לחיזוק שלושת התחומים הללו. ממליץ בחום. מיקי ברקל

למעלה