חיטוב הטוסיק

maore

New member
חיטוב הטוסיק

שלום! אני רוכבת על אופניים (בחודש האחרון מצליחה גם להתמיד, ולא סתם לפעמים) ועושה תרגילים ביתיים שמתמקדים בעיקר בירכיים ובידיים (עם טיפה משקולות לידיים) - וטיפונת בטן ושוקיים וכמובן מתיחות... אני יודעת שרבים מתרגילי חיטוב הירכיים משתפים גם את שרירי הטוסיק ואמורים לחטב גם אותו - אבל רציתי להוסיף תרגיל או שניים ספציפית לשרירים אלו. תודה!

maore

New member
בד"כ שלושה

אבל לפעמים לא את אותם השלושה או יותר (תלוי בזמן שיש לי). הנקודה היא שאני מרגישה בחלקם את עיקר העבודה בירכיים - ופחות מרגישה את שרירי הטוסיק עובדים...

e sh

New member
בתור מאמנת חד"כ את צריכה לדעת

שזה לא עניין של תרגילים אלא עניין של תזונה, שכן אי אפשר לגרום לאיבוד שומן מקומי ע"י בחירת תרגילים ספציפית.

חן M

New member
../images/Emo45.gife sh

צודקת במאה אחוז... אבל כמה דברים: א- אני גבר ב- את לא יכולה לדעת מה חשבתי באותו רגע כי לא עניתי לה על תשובה סך הכל שאלתי כדי לדעת קצת יותר מה היא עושה.. אז אל תקפצי למסקנות כי אני ואת באותה דעה

B o o o o M

New member
חחח הרגת אותי

צודקת אבל אני גבר
חחחחחחחחחחחחח

maore

New member
ולא דובר על איבוד שומן אלא על אימון

השריר הספציפי. את רוצה את ה-BMI שלי? אנ מדברת על חיטוב ואימון השריר ולא על העלמת משקל באופן מקומי. את יכולה לקרוא גת את תשובתי בשרשור זה בעניין האם זו גנטיקה...

maore

New member
של גנטיקת ההתעמלות שלך?!

באופן טכבעי מצטבר אצלי יותר שומן בירכיים ובטוסיק. אבל כרגע אני קילו מעל המשקל שהייתי בסוף תיכון - כך שעודף השומן הוא לא הבעיה - עיצוב וחיטוב השרירים הוא כן הסוגיה
אין דבר כזה גנטיקה של שריר X לא מחוטב או לא בכושר. יש כרוניקה של אי הפעלת שריר (או קבוצת שרירים) מסוים.

חן M

New member
maore

אם מצטבר אצלך שומן באיזורים אלו וזה טבעי שזה קורה אצל נשים התרגילים לא יגרמו לשומן להתנדף... את כן יכולה לבצע תרגילים לאיזור זה בהיבט של גירוי סיבי השריר של אותם שרירים שאת מפעילה אך זה לא יגרום לשומן שנמצא באיזורים אלו להפוך לשריר עיצוב וחיטוב זה רק שם... אין תרגילים כאלו... לעיצוב או חיטוב וכל בולשיט שממציאים מה שכן יש זה תרגילים במספרי חזרות שונים בשיטות אימון שונים שעובדות כל אחת קצת אחרת על מרכיבי השריר...

maore

New member
לא לא לא - הבהרות ../images/Emo70.gif

כפי שכתבתי - כרגע נשאר לי קילו אחד לרדת למשקל היעד - אין עודף שומן. ה-BMI שלי כרגע הוא 20 ואני בת 31. אני מרגישה שהתגובות פה בשרשור איבדו קצת כיוון. בהודעה הראשונה ציינתי שאני רוכבת על אופניים - פעילות אירובית יש, תזונה תקינה יש - עכשיו הוספתי את ה-BMI כדי שיובן (אולי) שעודף משקל הוא לא בדיוק המצב. אני מדברת על תרגילים שיפעילו שרירים ספציפיים - לא במכשירי חדר כושר (כי אני לא נהננת מפעילות בחדר כושר. פעילות בחוץ בתוספת כמה תרגילים ממוקדים מהנה עבורי ומאפשרת לי להתמיד). אני מדברת על חיזוק השריר עיצוב/חיטוב איך שתרצו לקרוא לזה. איך בדיוק הכנסתם שומן למשוואה הזו? (כן אני יודעת, הרבה שואלים שאלות כאלו - אבל זה ממש לא צוין כך בשאלה המקורית. בהמשך צוין משהו בתגובה לשאלה מטופשת על גנטיקה - כאשר גם תשובה זו הבהירה שאין לי עודף משקל ושאני חושבת שיש "גנטיקה" של אי הפעלת שרירים > שזה מה שאני מחפשת).
שיהיה לכם יום נפלא!

חן M

New member
תרגיל..

כמובן צריך לבצע אותו ללא המשקולות שבקישור... עמידת מוצא: רוחב הרגליים ברוחב כתפיים,אורך הרגליים פעם וחצי רוחב כתפיים [ואף יותר..] הרגל שלפנים: אצבעות כף רגל מופנות לפנים כל כף הרגל על הרצפה רגל אחורית: אצבעות כף רגל מופנות לפנים עומדים על הכריות ולא על כל כף הרגל לנסות לשמור על גו זקוף ואגן במנח ניטרלי. בזמן התנועה הברך של הרגל הקדמית אינה עוברת את כף הרגל... ויורדים עד שיוצרים 90 מעלות בין שוק לירך. הביצוע אמור להיות איטי 2 ש' ירידה ו2 ש' עלייה...

חן M

New member
../images/Emo12.gifלמה חתול שחור?

יהיה אחרי זה מזל נאחס......

maore

New member
מה פתאום! חתולים הם מקסימים!

זה חתול - 9 נשמות, המון שלווה, כושר מופלא... רק דברים טובים

מ ר י ל

New member
אתה רוצה להגיד שתרגילים לא מעצבים

שרירים? זה ידוע ששרירים שלא מפעילים אותם מתנוונים והמקום יותר רופס. אחת המטרות כשהולכים לחדר הכושר היא לשרוף שומן וזה ברור שבמקום השומן העודף יבוא השריר.

B o o o o M

New member
טוב מה את צועקת אבל ! ../images/Emo3.gif

את יודעת מאז סוף התיכון שלך ועד עכשיו הגוף שלך משתנה וכאלה... זה פחות עניין של משקל כבר
בכל אופן רק שאלתי שיכול להיות שזה עניין גנטי וקשה להיפטר מהשומנים באזור שם כי יש להם נטייה להצטבר שם זה הכל... מה ההתנפלות

למעלה