חיטטתי קצת בגוגל

• פותח הנושא FMW
  • פורסם בתאריך

motyhy

New member
לי יש את ה XDS

עלה לי 1800 שקל.
רוכב איתם שטח ובתוך העיר.
לדעתי מעולים בתור "אופני כניסה" ויתאימו לשימוש שלך.

יש לי אותם חצי שנה ועשיתי עליהם לא מעט ק"מ (ממוצע של 100-200 ק"מ לשבוע ואני ממש מבסוט עליהם..

כמובן שאפשר למצוא ביד שניה אופניים הרבה יותר טובים ברמת מחיר זהה,אבל זה כבר סיכון..

steiff

New member
הדגמים בסדר והמחיר סביר אבל...

מאחר ומדובר ביד שניה - כדאי לבדוק היטב את מצב האופניים.
כמובן שחשוב (אפילו ״חובה״) למדוד את האופניים לפני הקניה ולראות שהמידה מתאימה ונוחה.
בסך הכל יד שניה זו אופציה מצויינת לקנות אופניים מצויינים במחיר נמוך, אבל זה מצריך לבדוק היטב שאכן האופניים מצוינים ולא גרוטאה חלודה.

המדד הכי חשוב זה העיניים והעכוז שלך. אם תראי יותר מדי חלודה, צמיגים שחוקים או יבשים, קילופי צבע ו״דפיקות״ בשלדה ובגלגלים - זה סימן רע. אם ברכיבה תרגישי שהמידה לא מתאימה לך (מעבר להגבהה והנמכה של האוכף יש עוד מדדים להתאמת אופניים לרוכב). אם ההילוכים לא מכוונים ולא עוברים בקלות - כל אלה סימנים מחשידים.
מצד שני - אם המצב החיצוני נראה טוב, האופניים נוחים והמערכות עובדות חלק - go for it.

Old School2

New member
מידה אפשר לדעת לפי גובה, לגבי יד 2

צריך להיזהר, אופניים שלא נסעו זה טוב אבל רוב האופניים נמכרות אחרי שעבדו וכן הזמן עושה את שלו על חלקים רבים. זוג שעולה חדש אלפים שח ויותר ימכר כיד שניה בחצי מחיר אבל רובם עוברים תחזוקת שבר ובעלי מכלולים רבים עם שחיקה משמעותית. אם תקני זוג באלף שדורש החלפת כבלים, רפידות, שרשרת קסטה וצמיגים את כבר מגיעה למחיר של הזוג הזה חדש בחנות. לכן חשוב ביד 2 למצוא זוג שנסע מעט או שעבר תחזוקה ברמה גבוה יותר. אפשר למצוא גם מציאות יד 2 בחנויות עצמן ושם האופניים נמכרות עם אחריות לכיוונים ואחרי ריענון כלשהו.

FMW

New member
אז.. כמה זמן לוקח לכאבים לחלוף?

אני מתכוונת לכאבים של רוכבים חדשים..
&nbsp
היום החלטתי שזהו, לאחר חודש של לבטים איזה אופניים לרכוש (חשמלי\מתקפלים..)
&nbsp
בסוף החלטתי ללכת על חדשים רגילים...
יחסית פשוטות במחיר סביר, אבל...
רכבתי עליהם היום, ומה זה נהנתי....
&nbsp

Old School2

New member
הכאבים יעברו, רק שימי לב שהאוכף לא נמוך מידי כי

זה עלול לגרום נזק לברכיים. תתחדשי ותהני- ירושלים והאזור מדהימים לרכיבה ויש בעיר המון שבילים חדשים שמשלבים פינות טבע נהדרות!

FMW

New member
אני מרגישה בסדר עם הברכיים

אני מניחה שזה המדד, לא?

FMW

New member
וכן, אני מחכה בקוצר רוח לנסוע על

השבילים בטבע :)
&nbsp
תודה!

חוריפיש

New member
תתחדשי ותהני

לי לקח שבוע להתמכר, מעניין כמה זמן יקח לך.

לגבי כאבים, זה תלוי אילו כאבים. אם מדובר בכאבים בישבן סביר להניח שתוך כמה ימים. בכל מקרה ממליץ על מכנסי רכיבה ברכיבות הארוכות יותר. אפשר למצוא בכ-50 ש"ח באי ביי.

FMW

New member
אכן

כאבים בישבן..
&nbsp
מקווה שאתמכר מהר :)
&nbsp
אציץ באיביי...
&nbsp
ותודה על כל העזרה
&nbsp
שבת שלום

motyhy

New member
תתחדשי!

לא התכוונתי לאלה,אגב

אני התמכרתי תוך יומיים..יום שישי בנוהל סיבוב שטח ואז טיול עירוני ירושלמי

FMW

New member
השקעתי קצת פחות

עלה לי 1250 בלי כל הפיצ'יפקס מסביב:)
&nbsp
יש המלצות למסלולי רכיבה נחמדים?

motyhy

New member
לא חסרים מסלולים

יש לך את עמק הארזים,פארק המסילה וקטעי שטח יש לך את אזור אורה וכו'..

דברי איתי בפרטי אם בא לך מסלול ספציפי

למעלה