אין איסור על החומרים האלה
וכמו שאמרת - יכול להיות שהכמויות נורמליות. גם מרגרינה נחשבה בעבר בריאה ביחס לחמאה, אחר כך חשבו אחרת והמליצו לא להשתמש במרגרינה, אבל עדיין ממשיכים להשתמש בה בהנחה שאולי כמות המרגרינה בבורקס היא בסדר. היום בניו יורק מרגרינה היא מחוץ לחוק. אני מניחה שייקח זמן עד שבכל העולם היא תהיה מחוץ לחוק, אבל זה עשוי לקרות מתישהו. מרגע שיודעים על חומר מסוים שהוא רעיל לוקח לפעמים זמן רב עד שזה מגיע להתערבות החוק. אני לא יודעת עד כמה החומרים האלה רעילים בכמויות שיש בלקים, וכמו שצונית אמרה, עשרות שנים השתמשו בלקים עם החומרים האלה בלי שהוכח שהם גרמו לנזק למישהו שהשתמש בהם. אבל עדיין ניתן לשאול - אז מה? נדרשו גם שנים רבות כדי לקשר עישון סיגריות לסוגים מסוימים של סרטן. האם זה אומר שלפני כן אנשים שעישנו לא חלו בסרטן כתוצאה מעישון? כמובן שלא. הם חלו, אלא שאיש לא קישר זאת לעישון. כך גם לגבי המרגרינה, ואולי כך יתגלה בדיעבד לגבי החומרים הרעילים שבלקים. אולי כן ואולי לא. אני אישית, בתור מישהי שמחליפה לקים בתדירות גבוהה (ובזמנים שאני מעלה סווטצ'ים לבלוג אני לפעמים מחליפה 6-7 לקים בשעה-שעתיים) מעדיפה ללכת על בטוח. יכול להיות שאם הייתי מחליפה לק פעם-פעמיים בשבוע הייתי פחות מוטרדת מהעניין (ואגב, לא בהכרח באופן מוצדק. הרי כרגע אין ברשותנו ידע מספיק כדי לקבוע באיזו תדירות של שימוש בלקים החומרים האלה מזיקים באמת).