חייבת לפתוח הטבעת בדחיפות

פלפלית79

New member
גבינה צהובה

שלום לכולם, אחרי ניתוח טבעת. מצטערת מראש על התיאורים הבאים: עשיתי כנראה טעות ואכלתי הבוקר גבינה צהובה. מאז, אני מרגישה כאילו היא תקועה לי בטבעת ולא משנה מה אני אוכלת או שותה, אני חייבת להקיא ואז יוצאות חתיכות מהגבינה. אבל זה לא נגמר ואני עדיין חסומה. מה ניתן לעשות? אני ממש מרגישה שאני חייבת לשתות אבל מקיאה כל מה ששותה. האם יכול להיות שזה מהגבינה או שהטבעת ננעלה? האם יש משהו שניתן לעשות כדי להוציא או להוציא את כל שאריות הגבינה? תודה, שבוע טוב והמשך חג שמח

אופירA

New member
מנהל
כנראה תקוע

(אלא אם כן יש אינפורמציה קודמת, שאני לא זוכרת ולא מביאה בחשבון).

תנסי לשתות שתייה חמה במיוחד. תנסי יחד עם השתייה לאכול מעט מצה יבשה או פריכיית אורז (מלא) טרייה.
גם אם את צריכה להקיא כל מה שאת מכניסה, תנסי להמשיך. לשתות ולהקיא, לאכול ולהקיא. עד שתרגישי שזה משתחרר.

אם זה לא עוזר אחרי הרבה זמן צריך לפתוח את הטבעת בקצת (1/4) כדי לשחרר את החתיכה התקועה.

אחרי פתיחה גם צריך לשבת ולשתות הרבה, בדיוק כמו אחרי סגירה. כדי לדעת אם הפתיחה הזו מספיקה, כי אם היא לא לגמרי מספיקה כדאי על המקום לפתוח עוד.

פלפלית79

New member
תודה והמשך התייעצות

תודה אופירה היקרה! עדיתי מה שאמרת והמשכתי להקיא אתמול עוד הרבה. כמרטה החסימה השתחררה, אבל... הבוקר הצלחתי לשתות כבר 2 כוסות תה מבלי להקיא (למרות שהיה קצת לחץ התעקשתי לא לוותר ולהקיא ועשיתי כמה סיבובים בבית והסתדר) אבל יש לי כאבים בפורט. האם זה בסדר? האם להישאר על נוזלים היום? האם יכול להיות שיש עוד חסימה וכדאי לנסות ולהקיא עוד? שוב תודה....

אופירA

New member
מנהל
איך אפשר לדעת שהיא השתחררה?

אם לא ניסית לאכול, את לא יכולה לדעת אם היא השתחררה.
תנסי לאכול ולשתות עוד, ותראי אם זה בסדר.

הכאבים בפורט יכולים להיות מההקאות הרבות. אין לי מושג כרגע מה הכאבים הללו. אז אם אפשר לאכול ולשתות בלי להרגיש כאב לאחר הבליעה ובלי להקיא, הייתי מחכה יום יומיים לראות אם הם עוברים מאליהם.

אופירA

New member
מנהל
אכילה - כרגע כלכלה רכה, מטעמי זהירות

כשרואים שהכל מסתדר, אפשר לעבור לאכילה רגילה.

פלפלית79

New member
חייבת לפתוח הטבעת בדחיפות

לאיזה מיון במרכז כדאי ללכת כדאי שלא יפתחו את כל הטבעת? תודה!

rali41

New member
לכי למעייני הישועה בבני ברק,.

בתל השומר ואיכילוב פותחים הכל ,

פלפלית79

New member
חג עכשיו. אי אפשר לגשת

לשם. אגש לוולפסון. מקווה שלא יפתחו הכל. תודה!

קוביd1

New member
פלפלית

אסף הרופא יש הרבה המלצות ,מכמה חברים שאני מכיר מהפייסבוק

לא להתקרב לתל השומר

קובי

פלפלית79

New member
ניגשתי לוולפסון

הרופא בדק כמה אני סגורה (9), ממש התעקש לפתוח 3 (במיוחד לאור הירידה הגדולה שלי במשקל) אבל בסוף הסכים ל 2. זה המון ואני ממש חוששת עכשיו להעלות הרבה... אבל זה היה בלתי אפשרי להמשיך עם הנעילה... הרגשתי שאני ממש מתייבשת... מקווה לטוב ושאצליח לשמור עם סגירה של 7 בלבד.... תודה והמשך חג שמח

קוביd1

New member
שמח לשמוע שהכל הסתדר

לא תעלי במשקל ל,סגור עד כדי חנק פגיעה בבריאות ,איכות חיים ששואפת לאפס ,ממש לא לעניין ,לא כל האמצעים מקדשים את המטרה
תראי מה יקרה בעתיד סגירות בחצאים גג.

חג שמח

קובי

rali41

New member
עדיף לפתוח 2 מאשר להגיע למצב של נזק לושט

אני עברתי ניתוח הסרת עודפי סינר ולפני הניתוח הייתי אמורה לפתוח לגמרי את הטבעת, בטרום ניתוח רופא כירוג ניסה לשאוב וטען שיש לי רק 1/4 סיסי בטבעת מה שהיה לי מוזר, ובכל אופן מה לא תאמיני לרופא.
ואז עברתי את הניתוח ובמשך חודשיים שלמים רק השתעלתי כל לילה והקאתי את הנשמה, שלא לדבר שלא יכולתי לישון בכלל אפילו לא בישיבה.
בקיצור אחרי בדיקות ושיקופים וצילומים שהראו שיש לי בקע בסרעפת, הלכתי לאבינוח והוא בודק ומגלה שאני סגורה על 3 סיסי ועל המקום פתח 1 שלם ואחרי שבוע עוד 1 שלם וביום חמישי האחרון עשה לי שיקוף קיבה בעצמו בסורוקה כדי לבדוק עם באמת יש בקע והתברר שלא, רק שהושט התרחבה ואמר שניתן לטבעת לנוח קצת.
תהיה בטוחה שהכל בראש ולא בפה, שמרי על עצמך, בלי להשתולל עם ארוחות עכשיו, ובטוחה שלא תעלי בדיוק כמו שאני לא העלתי למרות ארוחות החג וכל הפיתויים.
חג שמח.

פלפלית79

New member
תודה רבה ועדכון

מאז הפתיחה שתיתי המון וקצת חזרתי לעצמי (הייתי ממש תשושה, כנראה מחוסר נוזלים). ניסיתי לאכול יוגורט ויד לי ממש כאבים, כאילו משהו ״תקוע״ בושט. הפסקתי לאכול והמשכתי עם השתיה. כעבור כשעתיים ניסיתי שוב לאכול יוגורט, אבל עדיין יש לי כאבים. שתיה עוברת חלק. מקווה שזה יסתדר מעצמו בימים הקרובים. ושוב תודה!

rali41

New member
זה יסתדר אל תדאגי

כנראה שכבר נהיה לך שם בצקת, העיקר שאת שותה זה הכי חשוב,
לא יקרה כלום בלי לאכול יום יומיים חחח, נסי שוב לאכול לאט מחר, יעני היום חחח
לא שמתי לב לשעה,
לילה טוב

אופירA

New member
מנהל
אני מבקשת שתתקשרי

אני רוצה לשמוע איזה סוג של כאבים. כאב שדומה לכאב גרון, רק מגיע כמה שניות אחרי בליעה?
יש כאבים אחרי שתייה?
מלבד כאבים אחרי היוגורט, יש גם תחושה של עומס, או שהוא עובר חלק?

איך הרופא בדק כמה יש בטבעת? שאב הכל?
אני רוצה להזכיר לכולם להימנע ככל האפשר מהפעולה המסוכנת הזו - לשאוב הכל ולהחזיר. רק אם אין ברירה תרשו לרופאים לעשות אותה. למשל כשחייבים לשלול דליפה בטבעת (ולא בכל חשד בלתי סביר, אלא רק במקרה של חשד רציני).
תעקבו אחרי הסגירות והפתיחות כדי שתוכלו להגיד לרופא בדיוק כמה יש לכם, והוא לא יצטרך לבדוק. עדיף לשער כמה לפתוח מאשר לבדוק.

ודבר אחרון - מה פתאום אי אפשר להגיע למעייני הישועה בשבת ובחג? מה, לא יולדים בשבת ובחג? לא מקבלים התקפי לב? לא עובדים בביה"ח הזה בשבת ובחג? אין שם מיון?
מה פתאום. יש כניסה למכוניות למעייני הישועה החל מרחוב השומר. אין שום היגיון שלא תסעי למעייני הישועה אם את צריכה טיפול דחוף עקב התייבשות.
מז'בוטינסקי דרך רבי עקיבא הנתיב חסום במחסומים. אבל גם במקרה זה, אם יש מצב חירום (ומשום מה לא יכולים להגיע מז'בוטינסקי עד רח' השומר וחייבים לנסוע דרך רבי עקיבא), אז מזיזים את המחסום ונוסעים למעייני הישועה.
(אמנם יש הלכות וסדרי עדיפויות בנוגע לנסיעה לבי"ח במצב חירום, אבל מי שבכל מקרה ייסע לבי"ח אחר, יכול לנסוע גם למעייני הישועה באותו אופן).
אפילו לא צריך לצאת מהרכב, מבקשים ממישהו שיזיז את המחסום. הכי גרוע שיכול לקרות, זה שילדים טפשים יקראו לעבר המכונית "שבעס". נו, באמת, זה ילדים. אף אחד לא מפריע לנסוע לבית החולים. אבנים בשבת זורקים בדמיונות של התקשורת, לא תושבי בני ברק.

פלפלית79

New member
אז ככה

קודם כל - נראה שהכאבים הולכים ופוחתים.
כשאני שותה אין בכלל עומס או כאב. גם לאחר מכן אין כאבים
רק עם אכילת יוגורט או גבינה - מעין כאב גרון, כמו דקירה כזו, שנעלמת אחרי כמה שניות.
אין תחושה של עומס בכלל.

הבוקר שתיתי חופשי ואכלתי 2 כפות גבינה כמעט ללא הכאב.
אני מקווה שהכאבים היו רק בגלל הרגישות שהתפתחה במקום ולא משהו רציני יותר.

אעדכן במשך היום ואנסה גם להתקשר כמובן.

לגבי שאיבת הנוזל על ידי הרופא - הוא התעקש לבדוק כמה נוזל יש בה, למרות שאמרתי לו בדיוק כמה נוזל אמור להיות (כי כפי שהמלצת אני עוקבת אחרי הסגירות)- הוציא את החומר למזרק וישר החזיר אותו.

לגבי מעייני הישועה - ניסינו להגיע עם רכב, אבל היו התקהלויות של אנשים ולא היה נעים להפריע בחג.
מקווה שזו לא הייתה טעות קריטית.

אופירA

New member
מנהל
מציעה שתאכלי הרבה סוגי כלכלה רכה

-ירקות מבושלים, פריכיות. משהו חם. לבדוק מה קורה לכאב בעקבות מאכלים שונים של כלכלה רכה, ולא רק מוצרי חלב.

לא מבינה את ה"לא נעים להפריע בחג". מה זה התקהלויות של אנשים - אורחים בביה"ח? ואם יש התקהלויות, אז לא פונים למיון של בי"ח במצב חירום?
או שאין הפנמה של מצב החירום, או שאחינו החרדים קיבלו תדמית מפלצתית מידי בעיני עם ישראל.

פלפלית79

New member
מעדכנת

יומיים אחרי הפתיחה - מרגישה הרבה יותר טוב
אין בכלל כאבים, אוכלת ושותה חופשי

ועכשיו מתחילה המלחמה האמיתית - לאכול נכון על מנת שלא להעלות במשקל.

תודה רבה לכולם

נסיון הבנת הארוע מראשיתו....סוג של הפקת לקחים

פלפלית שלום,
אני שמחה בשבילך כי היה לי צר לקרא שכואב ואת מתייבשת.....

אופירה, פלפלית קובי וכל היתר....
אני מנסה להבין כאן הרבה דברים בטרם אהיה שם בעצמי....
ראשית, האם כל הסיפור החל בעצם מ"הגבינה הצהובה" ?

האם יש בעיה לאכול גבינה צהובה דווקא או שזה גם אינדיבידואלי ..?
אני קוראת הרבה ש"נתקע" לאנשים משהו ואז אתם משחררים עם קוקטייל מדהים של בייגלה שטוחים...משקאות
וכל מיני.....זה נחמד, אבל שאלה לי.... מדוע שמזון יתקע במעבר ? הוא נדבק לדופן ולא מרפה ? אז הביגלה זה כמו לגרד
את השאריות? יש מזון שיותר נדבק / נתקע באופן מובהק?
האם הרופאים בבתי חולים תמיד לא מקשיבים לפציינט ופותחים כמה שבא להם או שיש איזה הנחיות בנושא.... ?!

סליחה על מטר השאלות .....אני כאן כדי ללמוד ולהתחזק..... =) נגה

קוביd1

New member
לנגה השואלת

כל הסיפור לא בגלל הגבינה הצהובה ,יש מקרים שדברים נתקעים וברוב המקרים בשתייה חמה או באכילת בייגלה זה משתחרר, יש מקרים שהסגירה חזקה מידיי עד חנק ,כל אחד חושב שבאם הוא יסגור עד חנק הירידה במשקל תהיה מהירה יותר ,וכפי שידוע המהירות מן השטן., חברים מגיעים למצב של חוסר יכולת לשתות ומגיעים למצב של התייבשות ,ואז בשבת או בחג מחפשים חדר מיון ,בחדר מיון נותנים עזרה ראשונה ובהרבה מקומות פותחים הכל .
לא בכל חדר מיון בשבתות או חגים או מחוץ לשעות העבודה תמיד יש רופא שמכיר את בעיית הטבעות ,יש בתי חולים כמו מעייני הישועה או אסף הרופא שיש שם מודעות לענייני טבעת והם פותחםי בהתאם
רצוי לא להגיע למצב של התייבשות של אי יכולת לשתות ,לא צריך לסגור עד כדי חנק ,צריך לסגור בצורה נורמלית ,שאפשר לאכול את כל אבות המזון ,והכי חשוב לשתות ,הכל בשכל .

קובי

למעלה