חייבת לפתוח הטבעת בדחיפות

אופירA

New member
מנהל
נגה מקבלת תשובה

אמנם עברו 4 ימים, אבל קודם לכן לא היתה אפשרות לעשות חיפוש בתפוז, ואני צריכה חיפוש כדי ללמוד את המקרה ולתת לך תשובה נכונה.
עכשיו הצלחתי לעשות חיפוש, אז אני עונה לך במדויק:

הסיפור לא התחיל מהגבינה הצהובה ואין בעיה עם גבינה צהובה.
בכל אופן, כל מזון הוא בעצם אינדיבידואלי. יש אנשים שלא מסוגלים לאכול חסה, ויש אנשים שחסה זה האוכל שעובר להם הכי טוב.

הסיפור המסוים הזה התחיל מסגירת טבעת חזקה מידי וירידה מאוד מאוד מאוד מהירה וקיצונית. כמובן שזה גרר נעילות ובעיות שחייבו פתיחות גדולות ולא הדרגתיות.
אני לא יכולה להגיד לך מה בדיוק בדיוק קרה לוושט, לגוף ולטבעת המסוימים האלה, ומתי זה קרה ולמה גרם מה שקרה וכו'. אף אחד לא נביא.
אבל אני יכולה להגיד לך בוודאות גמורה, שאם סוגרים חזק מידי ומתנהלים בניגוד להדרכה שלי בפורום ובאתר "טבעת", מזמינים צרות. ואי אפשר לדעת מתי יגיעו הצרות ואיזה צרות ובגלל מה בדיוק.

וגם כשמגיעות הצרות, חובה להתייעץ מיד כשהן מתחילות ואפילו אם יש ספק (ולא לסחוב אותן שבועות וחודשים, שזה תחביב שיש להרבה מנותחי טבעת...), כדי לפתור אותן בדרך הכי טובה ובריאה, וכדי שהצרות יהיו הכי קטנות שאפשר. צרות שמושכים אותן לא נפתרות מאליהן אלא מחמירות ומחמירות, ואז הפיתרון שלהם כבר יותר מסובך בהרבה, ולא בריא, ומזמין כשלעצמו צרות נוספות, וחוזר חלילה, ומעגל קסמים וכדור שלג ומה שאת רוצה.
אז נכון שלכל מצב יש המענה הנכון, גם לצרות שהסתבכו ולכדורי שלג אימתניים. אבל לכתחילה חשוב מאוד להבין למה מניעת הצרות מראש זה המתכון להצלחה בטבעת. והדרך למנוע זה התנהגות נכונה והתייעצות בכל ספק קטן. ומי שמתבייש להתייעץ - לכתוב ולטלפן - בעצם מתבייש לקחת אחריות בוגרת על למנוע צרות.

(ואגב, גם אם נניח מישהו התייעץ ודיברו אליו לא יפה, לא צריך להתגרש. התייעצתי בפורום חתולים, ענו לי מידע חשוב, וגם קיבלתי שטיפה קרה שאני "פויה". אז מה קרה? מת העולם? אחרי חודשיים הייתי צריכה מידע אחר, אז התייעצתי שוב. ושוב ענו לי מידע חשוב. לא חייבים לריב. אפשר למחול על הכבוד, ולהמשיך להתייעץ. זה הבריאות שלך/של החתול היקר לך, ואתה צריך מידע, אז אל תעניש את עצמך...).

למה מזון נתקע במעבר? אם המעבר צר כי הטבעת סגורה חזק, אז יכולה להיות קליפה של מאכל או משהו קשה שיושבים על המעבר כמו מכסה או על חצי מעבר (כי נדבק לדופן המעבר או משהו כזה), ואז אי אפשר לשתות או לאכול. אז צריך לשחרר ע"י דחיפה (פנימה עם השתייה והבייגלה שמיניות עגול, או איזה קרנץ' אחר, או גרעינים לבנים, ו/או החוצה עם הקאות). בדרך כלל זה מצליח.
ואם באופן נדיר לא מצליחים, אז צריך לפתוח את הטבעת קצת, המעבר גדל והחתיכה משתחררת מאליה (בודקים את זה באמצעות שתייה אחרי הפתיחה, כדי לוודא שהכל השתחרר. כי אם לא מספיק אז מיד צריך לפתוח עוד ועוד עד שישתחרר).
ירקות עלים, קליפות של פירות וירקות, ומלון - זה המקרים היותר נפוצים של "נתקע וחוסם". אבל רוב המנותחים לא נתקלו בבעיה של "נתקע" ולא נאלצו להשתמש ב"קוקטייל המדהים", כך שאין סיבה להימנע מאכילת מלון, ירקות עלים וקליפת הפרי, כדי למנוע סיכון נורא קטן. רק מי שזה כבר קרה לו, צריך אולי להבא להיזהר יותר.
בכל אופן מלון כדאי במיוחד להקפיד לבלוע אחרי הרבה הרבה לעיסה. המלון הופיע כבר בכמה וכמה מקרים.

לפעמים אנשים מדברים על נתקע לא מהסוג הזה, של מאכל תקוע במעבר ולא משתחרר, אלא נתקע במובן של לא עובר. אכלתי, ויש עומס גדול בפאוצ' לפני הטבעת, והאוכל לא עובר פנימה גם אחרי כמה זמן, אז אני חייב להקיא כדי לשחרר. זה קורה כשאוכלים יותר מידי בבת אחת, כשלא משתמשים בטכניקות האכילה הנכונות (שתייה לפני אכילה, הפסקה באמצע האכילה, ביסים ראשונים קטנים וללעוס הרבה הרבה), כשאוכלים מהר מידי, וכמובן כשהטבעת סגורה חזק מידי.

עם הרופאים במיון יש בעיה גדולה. יש להם סיבות (שאינן הבריאות שלנו) לרצות לפתוח יותר ממה שצריך, ואנו צריכים לדאוג שיפתחו לנו את מה שצריך ולא יותר מידי ולא פחות מידי.
אבל הרופא לא יכול לפתוח כמה שבא לו אם הפציינט לא מסכים. הוא צריך להגיע להסכמה עם הפציינט ולעשות רק מה שהוסכם, כי השאיבה של הנוזל זו פעולה כירורגית, ואני לא מקנאה בכירורג שיעז לשקר למטופל ולפתוח יותר ממה שסוכם. הוא יכול לשכנע אותו, לשטוף לו את המוח, לסרב לטפל בו, אבל לא יכול לעשות מה שבא לו אם לא שהמטופל מסכים.

לכן אני מבקשת להתייעץ, לטלפן, ללמוד איזה בתי חולים עדיפים ולאילו לא להתקרב בכלל (תל השומר, רמב"ם), להתקשר לבית החולים כדי לדעת מראש אם יש מדיניות לפתוח רק 1/2CC ויש מי שיעשה את זה כרגע. והכי הכי חשוב: להימנע ממצבי חירום בכל מה שאפשר (ע"י התנהגות מונעת וטיפול בבעיות לפני שהן הופכות לחירום),

וכמו כן צריך להבין משהו חשוב: הרופאים לא מבינים את מה שאני מלמדת. הלמידה שלי נעשתה מהרבה שנים ניסיון בשטח עם הרבה מנותחים של כל הרופאים (ומבוססת על עיקרון שקילת סיכונים זה כנגד זה והתנהגות מונעת מראש), ואילו הכירורגים במיון וגם במרפאות מכירים את הכללים שהם למדו בבריאטריה, האינטרסים והעקרונות שלהם, וניסיונם עם מנותחיהם. יש חילוקי דעות בין הכירורגים ומדיניות שונה בין בתי החולים. יש אינטרס לא לקחת סיכון מבחינת ביה"ח, ולא יודעים שמסכנים את איכות החיים עם הטבעת בעתיד. לא מעניין אף כירורג מה אני חושבת. כל עוד אין הוכחה רפואית, מבחינתו העובדות שראיתי בשטח לא קיימות.
הכירורג במיון לא מעניין אותו הדיאטה שלך, או היציבות העתידית של יכולת האכילה שלך עם טבעת. הוא לא רוצה לקחת גם סיכון קטן, הוא רוצה לפתוח כמה שיותר. אז ברור שאני לא אגיד לך למות מהתייבשות רק אל תסעי לתל השומר. אלא כל עוד את לא מתה, ויכולה לנסוע לבית חולים אחר, או לשכנע שיפתחו פחות, או בכלל למנוע טיפול חירום - מובן שכך אני ממליצה.
ומבקשת שתתייעצי (ותפרטי את הבעיה), כדי שאלמד אותך בכל מקרה ומקרה כמה נכון לפתוח, שלא יהיה יותר מידי ולא פחות מידי (ובמשך הזמן, כבר תדעי מהניסיון).

והדבר הכי חשוב בעולם: ניתוח טבעת עושים רק אצל ד"ר אבינוח (בעיקר היום), אבל לא שומעים לשטויות שהוא עלול להגיד בנוגע להתנהלות עם הטבעת ולתזונה, ולא לשטויות שנאמרות במסדרון ההמתנה שלו ע"י "מנותחים בעלי ניסיון". הם בעלי ניסיון בצומות, בעינויים, בתת תזונה, בנזקים בלתי הפיכים, בהפרעות חשיבה ובטירוף - זה הניסיון שלהם והם מלמדים איך להגיע לשם. כל "עצה" ממקורות אלה צריכה להיבחן היטב פה בפורום או בטלפון איתי. וכמובן, הידע הבסיסי בתזונה שצריך להיות לכל אחד, והיגיון פשוט של כל אדם שפוי כללית - צריכים לגרום לנו לחשוד בעצות מתמיהות, גם אם הן נאמרות מפי המנתח הכי נערץ וגאון בעולם, ואפילו מפיו של נשיא המדינה.
 
חתולים / פגיעות /קיבה 'מצומצמת'

אופירה תודה על המענה המפורט והברור, מלמד ומאיר את המסלול הצפוי....

חתולים -

פעם, לפני שנים רבצתי בפורום חתולים, אני מגדלת 3בבית......

פגיעות -

לפעמים בהרבה קסמים צריך ללמוד להפריד בין ה'מה' ל'איך'...
אנשים עשויים להעביר מסר מדהים ולעשות זאת בסגנון שקשה
לנו לעכל..אז גם אם אמרו לך בחתוליה משהו לא לענין ועדיין התשובות
איכותיות, האינטליגנציה הרגשית תוביל אותך לשוב לשם גם בפעם הבאה...
כל הכבוד, באמת לא הרבה יכולים 'לדלג' על אגו שנפגע...

קיבה מצומצמת -
אני מכירה אמירה רבת שנים, עוד מהמורה לביולוגיה.. שמאחר והקיבה
הינה שריר, היא מתכווצת ומתרחבת, משום כך, בדיאטות נהוג לאמר שקשה בהתחלה
עד שהקיבה תצטמצם ואז נתרגל לפחות מזון.....וכאילו שאז נהפוך לסוג של אנשים רזים
מלכתחילה בתפיסה....
כאן, במטובעים, נראה כי גם אחרי זמן רב של סגירות, בכל פתיחה, אין 'התרגלות'
למעט.....והגוף מייד אוגר ומשמין....האם זה אומר שאין סיכוי להתרגל למעט מזון ואז לפתוח תטבעת
ולתפקד ממקום של הרגלים של ' רזה' עם קיבה קטנה ו'מסתפקת במועט'?

המשך לילה טוב......
 

אופירA

New member
מנהל
זה היה פעם בביולוגיה, ואח"כ עבר להם

היום הרופאים סבורים ששום קיבה לא מתכווצת. רק מתרחבת.
לא רק מטובעים. סתם שמנים שרזו - התכווץ להם התיאבון? מה פתאום. 95% מהם שמנו מחדש עם תוספת.
היום ברור שמחלת ההשמנה היא כרונית, לכל החיים. והשמן יצטרך לשמור כל חייו, אחרת יעלה מהר הרבה יותר מרזה שאוכל כמוהו.
אם זה לא היה ברור, לא היו כוללים ניתוחים בריאטריים בסל הבריאות (אפילו בלי צורך בביטוח משלים).

אין קיבה קטנה בלי ניתוח. ואין חיה כזו להתרגל למעט מזון בלי הגנה של ניתוח. רק אם עברת מטמורפוזה רוחנית משמעותית וקיבלת כוחות על - זה אפשרי.
את הטבעת צריך לפתוח ממילא, בהדרגה, עם השנים, לפי הצורך. ואז צריך לשמור בעזרת הרבה כלי עזרה, כמו בשרוול.
רק היתרון הוא שצריך לשמור כדי לא לעלות, או כדי לרדת עלייה קטנה יחסית, ולא עלייה של 40 ק"ג.
 
מגמת פתיחה.....

זה נשמע כל כך נכון....שבעצם עם השנים צריכה להיות מגמת פתיחה......שהרי
הטבעת או כל ניתוח מהווים את יריית הפתיחה לסדרת חינוך....האם זו גזירה שהציבור יכול לעמוד בה ?
 

אופירA

New member
מנהל
אין לציבור ברירה...

מגמת הפתיחה אינה חינוכית ואינה לבחירת הציבור, אלא כורח שנוצר ברוב המקרים, כתוצאה מהתקלקלות מערכת העיכול עם השנים וירידת איכות החיים - דלקות, רפלוקסים, צרבות, שיעולים.
אי אפשר לחיות עם זה, אז חייבים לפתוח כל פעם לפי הצורך.
(גם מי שמעוניין לחיות עם זה, משום מה, הבעיות יחמירו עד שיהיה לו פצע בקיבה או תזוזת טבעת, כאבי תופת וצורך בניתוח חירום להוצאת הטבעת לחלוטין...).

אפשר לנסות לסגור טיפה אחרי כמה זמן (לפחות חודש-חודשיים), אבל מניסיוני אין טעם - הבעיות חוזרות מיד.
לכן צריך להביא בחשבון שבמשך השנים הטבעת היא כמו שרוול, יכולת האכילה תגדל במידה מסוימת.
 
אז מה עם פרוצידורה של שרוול אחרי טבעת ?

אם אדם חי למעלה מעשור עם טבעתו וזו החלה להתבלות ומערכת העיכול
מזמנת לו תופעת התעייפות ודלקות.....יוציאו לו תטבעת ויסכימו לנתח אותו שרוול כהמשך טיפול גם אם במצב הנתון הוא לא שמן?
יחכו שישמין ויחטוף סכרת כדי שוב לטפל בו או שהרקע יספיק לטובת
הענין...אם בכלל....???!!!
 

אופירA

New member
מנהל
החוקים משתנים כל שנה...

אז לנבא מה יהיה לך עוד מעל 10 שנים זו יומרה קשה.

כיום, אנשים שמעל 10 שנים עם טבעת, שרוצים שרוול או מעקף כניתוח חלופי, עוברים וועדה, ויש כללים מסוימים. אם הוא יודע לשמור דיאטה ומוודאים שהטבעת התקלקלה, עושים לו שרוול בלי שישמין בחזרה.
כמובן, כמו כל דבר במדינה, צריך לדעת לדרוש את הזכויות שלך, לערור על החלטת הוועדה אם צריך, הכל תלוי באיזו קופת חולים נפלת. הכל צריך להתייעץ עם בעלי ניסיון בתהליך המסוים הזה...

לא מומלץ להגיע לניתוח חוזר (או לעשותו כי "נמאס" מהטבעת ואני רואה סביבי מנותחי שרוול מרזים יופי). ניתוח חוזר הוא מסובך הרבה יותר מניתוח ראשון, כי יש רקמות מצולקות בגוף וגם הידבקויות של רקמות עקב הניתוח הקודם, והמנתח צריך להיות מיומן כדי להסתדר עם המצבים האלה בלפרוסקופיה ולעשות את הניתוח החוזר טוב ככל האפשר.
הניתוח החוזר פחות יעיל מאשר ניתוח ראשון עקב כל הרקמות האלה שצריך להסתדר איתן. השרוול אחרי הטבעת בדרך כלל פחות אפקטיבי יחסית (אם כי היום מתמחים בזה ועושים יותר טוב מאשר בעבר).
והכי חשוב - הניתוח החוזר מסוכן בהרבה מניתוחים ראשונים, ואחוזי המוות בו הם הגבוהים ביותר בבריאטריה!

החכם ביותר זה להחליט על סוג ניתוח באופן מושכל, ללמוד איך להתנהל איתו ולהתנהל איתו נכון וחכם, כדי לא להזדקק לניתוח נוסף.
ובכלל, לדעת כל מה שצריך בנושא תזונה והרזיה, חילוף חומרים וכל ידע אפשרי, כדי לא לעשות טעויות התנהגות וחשיבה עקב דמיונות וחוסר ידע.
 
למעלה