חייבת לשחרר קצת קיטור..(קצת ארוך..)

mamadan

New member
חייבת לשחרר קצת קיטור..(קצת ארוך..)

(רקע- הריון שלישי, שבוע 28, מצפה ללידה שנייה בבית) היה לי עימות עם רופא הנשים אתמול, בתחילת ההריון החלטתי שאני אעשה רק בדיקות דם וסקירת מערכות (בעיקר כדי להרגיע את הבעל..) בנוסף למעקב הריון אצל המיילדת שלי (משקל + לחץ דם). הרופא המדובר לא הכיר אותי טרם ההריון ובמסגרת השאלות הרגילות גם אמרתי לו שילדתי בבית, הוא לא הביע התנגדות ואפילו שאל איזה בדיקות אני ארצה לעשות ואיזה לא- חשבתי- מה טוב ומה יפה. ובכן אתמול, הגעתי לביקור וכהרגלי הייתי קצת לא מסודרת, שכחתי את התוצאות של החלבון עוברי- דבר שעצבן אותו מאוד הסתבר. ומכאן והילך, התחיל רצף של הטפות- למה אני לא הולכת לטיפת חלב, מי זאת המיילדת שלי בכלל, למה לא עשיתי העמסת סוכר, למה ביטלתי תור שהיה לי לפני שבועיים (היה לי ארוע..), למה ולמה ולמה. למען האמת הייתי די המומה, ונעתקו לי המילים (וכן... אני קצת מאותגרת הורמונלית כרגע.. אז גם כמעט התחלתי לבכות..), ואז הוא קינח בזה שמבחינתו ההריון הזה מוזנח רפואית, אבל זה ההריון שלי ושאני אעשה מה שאני רוצה. אמרתי לו- אכן ההריון שלי ויצאתי, אומנם בדיעבד יש עוד הרבה דברים שרציתי להגיד לו, ולא יצא. זה ממש מעצבן אותי, גרם לי לחשוב למה באמת אני מטריחה את עצמי למעקב הריון המטופש הזה.

nitsanem

New member
../images/Emo201.gif

כל כך מבינה אותך, הם מעצבנים אלה, מה אומר לך. זה לא קשור להורמונים בכלל. זכותה של כל אשה ליחס הוגן והגון מן הרופא שלה. הבעיה היא שהטובים באמת, באמת נדירים. אני באופן אישי לא הייתי מוותרת על מעקב אצל רופא נשים, אבל אולי אני אומרת את זה כי אני בהריון ראשון. מכל מקום, את כל בדיקות הדם בכל מקרה אפשר לקבל מרופא המשפחה, ואת הבדיקות שאין ברירה אלא לעשות פרטי, אפשר לעשות אצל רופא אחר (המלצות_רופאי_נשים בבאופן למשל?)

mamadan

New member
תודה ../images/Emo13.gif

רוב הבדיקות כבר מאחוריי, אני בטח ארצה לעשות עוד איזה בדיקת דם לקראת הסוף, GBS, ואולטראסאונד אחרון. אני אסתכל בהמלצות, תודה

debby12

New member
מנהל
לא קשה לחמם אותי על רופאים...

נו, אז עוד אחד מהטמבלים האלה עם אפס כישורים ביחסי אנוש שעובד בתפקיד רגיש שבו יחסי אנוש הם בערך הדבר הכי חשוב. What else is new?.....

שָׂרָה

New member
לא מזיז לי. אפשר לא ללכת

או למצוא רופא אחר שיודע להתנהג כמו בנאדם. אבל בעצם אנו יכולות לטפל בעצמינו ואין צורך ברופא ש'יאשר' שאנו בסדר. (אלא אם רוצים לעשות אולטראסאונד לראות אם הכל בסדר)

סטיוויה

New member
הי

נראה לי שנפלת עליו ביום רע,זה עדיין לא אומר שמותר לו להוציא עלייך את הכעסים הפרטיים שלו. כמו שאת בעצמך תהית עם עצמך,אולי בהריון הרביעי תחליטי שאת באמת לא זקוקה לרופא נשים כדי להרגיש בריאה בהריון. לא נורא.יש לך אישור ממני לא לחזור אליו יותר

../images/Emo24.gif הריון שלך בהחלט!

אני במקומך לא הייתי חוזרת אל הרופא הזה. קחי את תיק מעקב ההריון שלך ולכי ממנו. בשלב הזה בסה"כ את כבר לא צריכה אותו, נכון? המשיכי את המעקב אצל המיילדת שלך וחסל. חוצמזה, מה בדיוק מוזנח בהריון שלך? את רוב הבדיקות הסטנדרטיות את עושה. מה בדיוק הוא רוצה? שתלכי לעשות את כל הבדיקות הפרטיות שאף אחד לא משלם לך עליהם? רק בגלל ההיסטריה הכללית בארץ?
. ועוד
ככה שיהיה, כי מגיע לך עוד אחד עם כל ההורמונים והעצבים. נסי להירגע ולשכוח ממנו.

mamadan

New member
תודה מתוקה ../images/Emo13.gif

בהחלט לא אחזור אליו, זה היה מכלול של דברים, הוא רוצה שאני אלך לטיפת חלב, לעשות העמסת סוכר, אני מניחה שיש לו בעיה עם רעיון לידת הבית והוא פשוט לא מודה בזה.

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

באמת חוסר ביחסי אנוש
. הסיטואציה מוכרת לי. אם ההריון שלך "מוזנח רפואית" מה אני אגיד? אותי הזניחו כי הרופא שלי אפילו לא טרח להפנות אותי לחלבון עוברי וגם לא שאל אותי מה התוצאות- שכח מזה לגמרי במקרה הטוב או התעלם במקרה הרע. ואגב, אני כבר צריכה לעשות העמסת סוכר ואין לי חשק... אני אומרת- את הלקוח. אם את יכולה, תמשכי אצלו עד סוף ההריון ואח"כ תשקלי אם לעבור (אלא אם הוא ממשיך ואז לעבור עכשיו).

mamadan

New member
באיזה שבוע את?

אני לא רוצה לעשות את ההעמסה הזאת, בהריון הקודם הייתי חולה שבוע בגללה.

שָׂרָה

New member
כבר ב32 שבועות, ולא עשיתי

העמסת סוכר לא בהיריון הזה ולא בקודם. רק בהיריון הראשון עשיתי העמסת סוכר, ומשהו לא היסתדר לי בהגיון. זה נראה לי חסר תועלת לחלוטין!

יופי../images/Emo70.gif עכשיו רגוע לי שאני לא עושה

את הבדיקה. גם ככה לא היה לי חשק...

אם פי 3

New member
זהר - לא גיליתי איך מגיעים באתר שלך

למאמרים כדוגמת זה (שכל הכבוד לך שצירפת לשם, למרות שהוא חתרני!)

המאמרים שזורים באתר במנוע החיפוש

למשל מי שמחפשת במנוע החיפוש מידע על לידה עם סוכרת הריונית, לא משנה באיזה בי"ח - תקבל מתחת למידע גם לינק למאמר הזה, אם תרצה - תכנס ותקרא, אם לא לא. כמו שמי שתחפש מידע במנוע החיפוש על תכנית לידה (בכל בי"ח) תקבל יחד איתו גם לינק למאמר שלי על איך כותבים תכנית לידה ומאמר נוסף שהוא בעצם תכנית הלידה שלי (מהלידה של יואב כמובן). ועוד ועוד. האג'נדה שלי גורסת שאין ליצור מדור מאמרים בבחינת "שבי ואני אנפח לך את המוח" אלא לטפטף את המאמרים כהעשרה למי שממילא מחפשת מידע בנושא, או בנושא קרוב. ותודה על המחמאה, יש עוד כמה דברים לא הכי קונבנציונאליים פה ושם, ויהיו עוד...

למעלה