חייבת לשפוך

1ויוי

New member
חייבת לשפוך

אצלי מרבית הכאב בא מהיחסים עם הגיסה( נשואה לאח של בעלי ) ובינתיים עד שיפתח פורום " גיסתי ואני" קוראת אתכן בשקיקה אבל הפעם החלטתי לשפוך את מה שמעיק , כן על החמה ! נכון שהיא נודניקית , נכון שהיא אוהבת לדחוף את האף , נכון שהיא לא נקייה ונכון שהיא קמצנית הכל סלחתי ושתקתי . אבל הפעם היא עברה את הגבול . אנחנו נשואים 5 שנים וכ 3 שנים נמצאים בטיפולי פוריות בגלל חוסר פריון של בעלי , בחרנו כמובן שלא לשתף אותה כי היא גם ככה די תקועה בורידים . תמיד ששאלו אותה מה עם נכדים היא אמרה מה שאנחנו אומרים " עדיין לא בשלים" . לרגע חשבנו שהנס קרה הריתי בהפריית מבחנה אך לפני 4 חודשים איבדתי את בניי שנולדו פגים מוקדם מדי . את ההריון בגלל שהיה בסיכון העדפנו להסתיר מהסביבה וכך גם את האובדן רק הסביבה הקרובה ידעה . לאחרונה ניגשים אלי אנשים ממש זרים בסופר ובשכונה להביע צערם על אובדני כשאני שואלת מהיכן הם יודעים הם אומרים שחמתי סיפרה להם . זאת למרות שביקשתי ממנה לכבד את בקשתנו לכאוב לבד את אובדננו וחוץ ממנה כל מי שהתבקש לא להפיץ את כאבנו עשה זאת . כשהתעממתי איתה במקום לשמוע התנצלות והבטחה שהדבר לא יחזור שנית היא אמרה שאני לא היחידה שזה קורה לה ואין לי במה להתבייש .אני לא מתביישת והייתי עושה כל שביכולתי להציל את בניי אני פשוט לא חושבת שכולם צריכים להכנס לי לנשמה .היא עדיין ממשיכה ומספרת לכולם ובכל מקום אני נתקלת באנשים ששמעו מה קרה לי . מספרת כמה היא מסכנה שכלתה לא הצליחה לסחוב הריון 9 חושים ובגללה איבדה את נכדיה וכמה מסכן הבן שהתחתן איתה . מעניין אם היתה יודעת שבנה סובל מאי פיריון היא גם היתה מפיצה זאת ?? בטוח שלא !! לכן נתתי לה הבטחה שבהריון הבא היא תהיה האחרונה לדעת
היא נפגעה .. שתפגע .

amitmom

New member
ויוי יקרה..ראשית הרשי לי להביע את

צערי על אובדנך. שנית..הרשי לי לתת לחמותך בעיטה בשמך.כזה חוסר טקט כבר מזמן לא שמעתי אני חושבת שאמרת לה בדיוק את מה שהיא היתה צריכה לשמוע ואם זה פגע בה..ובכן..זבש"ה. שהגברת תלמד לא לדחוף את האף שלה איפה שהיא לא צריכה. אני מקווה שגם בעלך יודע מהענין וגם הוא הסביר לה עד כמה הרכילות שלה פוגעת ומכאיבה. ודבר שלישי ואחרון..תשפכי חמתך על גיסתך כמה שבא לך. בא לך לעשות תחרות הגיסה הנוראה מכולן..נראה לי שאני מנצחת ובגדול
הרבה בריאות ופוריות.

אביבית28

New member
מהר תתרחקי

ונסיון בטיפולי פוריות. דווקא שהמשפחה של בעלי כולל חמתי פגעו בי אני ניקלטתי להריון לתשעה חודשים. הייתי ממליצה לך לתת לבעלך לקרוא מה שכתבו לך.

הגנובה

New member
ויוי יקירתי...

ראשית, אני משתתפת בצערך על אובדנך. שנית, אני מקווה - בשבילך - שזו הפעם האחרונה שסיפרת או תספרי לה דבר מה שאינך רוצה שישודר לכל עם ישראל בשידור חי.... שלישית - אני חושבת שהיא צריכה לקבל על הראש חזק מאוד - אבל לא ממך - אלא מבעלך
- הוא חייב לסתום לה את הפה ולדרוש ממנה התנצלות - ויפה שעה אחת קודם
החוצפה שלה עוברת כל גבול

בולי27

New member
ויוי יקרה ../images/Emo24.gif

קודם כל משתתפת בצערך על האובדן הגדול
דבר שני גם לגיסות יש בפורום הזה מקום מכובד (ראי ערך גיסתי...) ודבר שלישי ואחרון אני מבינה למה חטפת קריזה על חמותך (ומגיע לה) לדעתי בעלך צריך להעמיד אותה במקומה ואת יותר אל תספרי לה כלום אההההה שכחתי עוד משהו ברוכה הבאה

ויוי היקרה../images/Emo7.gif

ראשית הרשי לי להביע את צערי על כך שלא הצליח לך עד עכשיו ללדת. אבל אני בטוחה שבסופו של דבר זה יצליח. חייבים להמשיך ולהתאמץ. צודקת חמותך שאומרת שזה לא בושה מה שקרה לך. אכן אין להתבייש בזה שלא נולדים ילדים אבל אין זה אומר שיש לשתף את כל הסביבה בזה. זה אכן נושא פרטי ומאד אינטימי. בכלל, רצוי שתאמצי את האמונה התפלה שהיתה מקובלת (ועדיין) בעדות מסויימות, שלא מודיעים על הריון עד שהוא נראה לעין, מפאת עין הרע. כאשר תהרי שוב ואני מקוה שזה יהיה בקרוב, אל תספרי לאיש למעט בעלך ואמא שלך. כל היתר ידעו כאשר הבטן תתפח ואי אפשר להסתיר את זה.

1ויוי

New member
תודה על העידוד ../images/Emo13.gifותוספת../images/Emo123.gif

א. לגבי בעלי הוא מזדהה עם מה שאני מרגישה אבל כנהוג במשפחה פולניה טובה לא אומרים מלה רעה על אמא , לא משנה כמה אשתך בוכה בגללה . ב. רוצים לשמוע קצת על הגיסה ? למה קצת כי היא אפשר להפיל הכל במכה אחת
בתחילת הריוני אחד מבניי סבל מקצב לב איטי כולם עודדו אותי שהדבר יסתדר ורק הגיסה "החביבה" אמרה : "לא נורא יש לך שניים מקסימום אחד ישאר" (בסוף שניהם לא שרדו)
כשגיליתי שיש לי שני בנים , חמי אמר בצחוק עכשו יהיו לך גם שתי כלות והגיסה לא שתקה ואמרה : לכי תדעי אולי אחד מהם יהיה הומו" אין לי שום דבר נגד הומוסקסואליות אבל זה מה שאומרים לאשה בהריון ?
שלושה ימים אחרי שהבנים נפטרו והשתחררתי מבית החולים גיסתי החליטה לעשות באופן ספונטני מסיבה לרגל חנוכת בית (שאליו עברו 3 חודשים קודם !) עוד היתה לה החוצפה להזמין אותי . בעלי כהרגלו בחר שלא להעיר לאחיו שאורח מסיבה בזמן שהוא מתאבל על בניו , אני בטוחה שאחותי לא היתה עושה מסיבה בזמן שאני באבל אפילו אם כולם כבר היו מוזמנים - היא היתה מבטלת . **כשגיסתי היקרה מתיישבת לשולחן אצל החמות בשבת ואין את המיץ שהיא אוהבת היא עושה ברוגז וקמה לסלון , אחרי שמוצאים מרכול פתוח היא חוזרת לשולחן אבל אז היא מגלה שמישהו לקח מהפשטידה בדיוק את הפרוסה שהיא רצתה ושוב ברוגז וחוזרת לשולחן עד שבעל הפרוסה מסכים להחליפה באחרת , אוי ואבוי אם שכחו לקנות לה את הקינוח שהיא אוהבת , או נתנו לה את הסכין שלא חותך זו כבר עילה לתביעה . זה רק קמצוץ מגיסתי בטוח שזה יותר מדי

עדוש

New member
בוה´נה זאת חתיכת חולת נפש../images/Emo153.gif

מה היא, פוסטמה
נראה לי שהכי בריא בשבילך זה להתרחק ממנה כמה שאפשר
וסליחה על ההתערבות, אבל נגיד שבעלך "מפחד" להגיד משהו לאמא שלו, למה הוא לא מעיר לאחיו
למה הוא מרשה שהיא תתיחס אלייך בצורה כזאת
ואם את רואה שהוא לא אומר כלום, תסתמי לה אתאת הפה
מי היא בכלל
איזה מין דבר זה לערוך מסיבה כשאחיך באבל? דבר כזה עוד לא שמעתי. אני מקווה לפחות בשבילך, שאת מבינה שמדובר באישה חולה, ואני מתכוונת לזה בשיא הרצינות, ולא לוקחת ללב את כל הדברים שלה. קבלי ממני
חזק חזק.

הגנובה

New member
גיסתך סרוטה בראש...

אבל זה לא אומר שאת צריכה לסבול את זה
תתרחקי ממנה - ובפעם הבאה שהיא תעיר הערה או תוציא "מרגליות" מפיה ואף אחר לא ישתיק אותה - הרגישי חופשי לעשות זאת בעצמך
- מישהו צריך לסתום לה לא

אויש ויוי, גיסתך. אבוי../images/Emo7.gif

נראה לי שגיסתך היא יצור אומלל ביותר שסובל מבעיות קשות של חוסר טקט וחוסר אינטיליגנציה בסיסית. מצב כזה לא תוכלי לתקן אף פעם. היא פשוט נולדה ככה ולכן אני קוראת לזה מום מולד. לפי דעתי עומדות בפניך שתי אפשרויות: 1. לנתק איתה את הקשרים לאלתר. או לצמצמם למינימום ההכרחי. 2. לעשות מכל החיים שלה בדיחה. כלומר: אין מיץ? לפני שהיא תקום לסלון להגיד: אוי אין מיץ תות, שולה רוצי לסלון. לקחו לה את פרוסת הפשטידה שהיא חשקה? לא נורא. תגידי לה שהנה החזירו לה אבל בטעות עשו על זה אפצ´י קודם. עושה מסיבה בעיתוי כזה? ללכת ולומר לכל הנוכחים בעת הרמת כוסית: הנה גיסתי המתחשבת ורבת הטקט החליטה לערוך מסיבה לזכר בני שמתו לפני שלושה ימים. אני מאד מעריכה ומכבדת את זה כי צריך לחגוג את החיים ולא לבכות עליהם. בקיצור, תהיי יצירתית ותחשבי על דברים שאת יכולה לומר. חלקם תצטרכי לתכנן מראש והסיטואציה בוא תבוא וחלקם יצטרכו לצאת לך באותו רגע. 3. היא לא תבין את הרמז אז עדיף לבחור ב-1.

יקירתי אני מזדהה איתך...

אומנם אני עדיין לא נשואה אבל אני יוצאת עם בן זוגי שבעוד חודשיים יהיה בעלי אנחנו כבר חברים 11 שנים (אני בת 23) כן כן מה לעשות ניתקעתי לא חשוב זה לא מה שרציתי להגיד,אז בקשר לחמה גם לי בקרוב תהייה אחת כזו ממש סיוט וזו לא פולניה אלא טריפולטית ,גם אני רוצה לשפוך את הלב לפעמים אני מתפוצצת בכל דבר היא דוחפת את האף שלה כל הזמןיש לה מב להגיד על כולם אישה קנאית רכלנית וקמצנית אפילו השד לא יודע עד כמה שלא תדעו!!!! שטן לא קטן שאנחנו רבים לפעמים ישר עולה לה החיוך לפנים. לבעלי לעתיד יש 5 אחים הוא האחרון שנשאר בבית כולם התחתנו מזמן כל הנשים שהתחתנו עם הבנים שלה סבלו ממנה אז אני מתנחמת בזה שעוד מעט הוא יעוף מהבית ואני יהיה רחוקה ממנה. אבל לפעמים אני רואה אייך עד היום היא בעורק הראשי שלהם. אז אני מזה מבינה את הרגשתך ואנחנו כבר למדנו שלא מספרים כלום!!!! הכל בני לבינך בלבד!! אין דרך אחרת אז עדיף ככה ,למרות שזה מציק שאת לא יכולה לחלוק עם האנשים שקרובים לך את השמחה הכי גדולה שלכם. תתעודדי נשמה ובעזרת השם שיהיו לכם המון ילדים בריאים טובים ויפים ושכולם יתפוצצו בהצלחה!

../images/Emo18.gifאוי אוי אוי אלין ../images/Emo123.gif

יש לך יתרון על אחרים. את יודעת לקראת מה שאת הולכת. תערכי בהתאם. תדאגי לגור מה שיותר רחוק שאפשר ממנה. המרחק הגיאוגרפי תמיד עוזר. לא תיכף בהתחלה אבל בהמשך. תדאגי לא לקחת ממנה אף פעם שום דבר. כל מה שהיא תביא לך או תרצה לתת לך תסרבי לקבל בנימוס רב כי כבר יש לך את זה או כי אמא שלך כבר קנתה לך את זה או כי את פשוט לא צריכה את זה. לעולם אל תכנסי איתה לויכוח. אם כבר נוצר ויכוח, המשפט הראשון שתגידי יהיה: באמת את צודקת! אחר כך תגידי מה שאת חושבת. תתפלאי, היא עוד יכולה להתאב בך ולהעדיף אותך על כלותיה האחרות אם תדעי לשחק נכון את הקלפים שלך. אבל.......באף מקרה אל תתלונני לבעלך ואל תגידי לו מילה רעה על אמא שלו. גברים חושבים שאמא שלהם קדושה במיוחד יוצאי עדות המזרח. הם לא מקבלים שום הערה אפילו לא בהומור על האם הקדושה. תזהרי. אין סיבה שהיא תהרוס לך את היחסים בינך לבין בעלך. זה לגמרי תלוי בך.

עדוש

New member
את בכלל לא צודקת../images/Emo70.gif

בעלי הוא מזרחי והוא יודע טוב מאד מי זאת אמא שלו. הוא זה שהחליט שעדיף לנו להתרחק ממנה, הוא זה שתמיד אומר לי שאני צריכה לענות לה יותר ולא לסבול העלבות ממנה, והוא זה שבא ו"מלכלך" עליה לפעמים. זה הכל עניין של אופי, ומודעות למה שקורה סביבך. ותאמיני לי שיש גם אשכנזים, שבקטע הזה מתנהגים יותר כמו מזרחים. אז אל תבהילי את הילדה לבינתיים
. ברגע שהם יתחתנו ויחיו קצת לבד היא כבר תראה איך בעלה "מטפל" בחמותה. המון המון מזל טוב ובהצלחה.

המקרה של בעלך הוא יוצא דופן../images/Emo57.gif

תשמרי עליו טוב. כאלה אין הרבה. לפי דעתי אני בוגרת ממך בכמה חודשים ויצא לי להכיר קצת יותר בעלים ומנסיוני אני מספרת לך שוב: האמא היא קדושה בעיקר אצל לא אשכנזים. יש גם מקרים כאלו אצל אשכנזים אבל אז זה ממש מסוכן כי הם עושים את זה מתוך צורך חולני ותלותי. אצל יוצאי עדות המזרח בדרך כלל זה נובע מאהבה אמיתי ומהזדהות ולא נכנס פה חפרטים. לא מבהילה את הילדה. רק מכינה אותה. כלל ידוע הוא שאם אתה בא למבחן אחרי שהתכוננת טוב טוב, יש סיכוי גדול מאד שתצליח.

הגנובה

New member
לדעתי - התרחקי ממנה כמה שאפשר...

אם אתם יכולים לרכוש דירה או לגור בעיר אחרת - כמה שיותר רחוק ממנה - כך יותר טוב
אם גרים קרוב - תמיד תהיה לה היכולת להגיע - גם אם אתם לא הולכים אליה... רחוק מהעין - רחוק מהלב - תתרחקי ממנה

ר של ניב

New member
איזה טיפוס מעצבן

אצלנו ההורים של בעלי היו מסתכלים עלי בעין לא יפה כשחיכו לנכדים, הם תמיד יוצאים מתוך נקודת הנחה שזו האשמה של האישה, אז כדי לסתום להם את הפה בעלי אמר שיש אצלו בעיה, ואז אבא שלו היה בשוק ויותר לא דיברו. הבעיה לא הייתה כזו רצינית, אבל זה היה שווה לראות את הפרצוף שלהם שהבינו שבנם לא כל כך מושלם. אל דאגה לאחר שנה נכנסנו להריון עם עזרה רפואית קלה, ואחרי שנה ושמונה חודשים נכנסנו שוב להריון, הפעם בלי עזרה רפואית בכלל. ועכשיו יש לנו שני ילדים מקסימים.

ויוי יקרה../images/Emo24.gif

קודם לכל ת נ ח ו מ יי הכנים והכואבים על אובדנך, תונחמי משמיים. לגבי הפוסטמה (להלן חמותך), זה מזכיר לי את הסיפור על הפולניה שמתהדרת בתמונת פילגש בעלה. לדעתי האישית, קחי אותה הכי קל ותתייחסי לסיפורה כאל זבוב טורדני שמסתובב סביבך, חוסר הטקט שלה וכאילו השתתפות בצער ופירסום ברבים אומנם אינו תורם למצב רוחך אבל בהחלט ישמש אותך להבא. והכוונה ... שלהבא אל תשתפי אותה בסוד העניינים ותני לה להתבשל במיץ של עצמה. עצה פולנית ממרוקאית אלייך, תמיד אבל תמיד ולאורך כל התקופה (שבע"ה תהיה קצרה) באם היא תשאל או תנסה להסתחבק איתך תזכירי לה בשיא העדינות כמה היא פגעה בך. תאמיני לי : זה ע ו ב ד ו ב ג ד ו ל ............! המחיר המצפוני שלה יהיה מאוד גדול וקשה מנשוא.

העין ה 3

New member
לגבי הגיסה - את לוקחת - ובגדול!!!

כששמעתי שמישהי הציעה לך להתחרות איתה בגיסות, חשבתי לעצמי, מה הן מתווכחות - הרי אני מנצחת!!! אבל כשקראתי את הסיפורים עליה, ועוד אמרת שזה לא הכל, הבנתי שאני יכולה לצאת מהתחרות עוד לפני שהתחלתי. מה אני אגיד לך - אין לי עצות בשבילך. לגבי חמותי - זה כבר סיפור אחר. לי יש ילד מנישואים קודמים, ומאז שנישאתי בשנית הרבה שנים לא הצלחנו להביא ילד (בינתיים כבר כן). כל השנים היא היתה שואלת אותי: מה הרופאים אומרים? הרי כבר יש לך ילד אחד! וכל הזמן הזה עשתה את עצמה לא יודעת שהבעיה אצל הבן שלה. הוא לא מוכן בשום אופן לספר לה את זה, ואני מכבדת את רצונו כי משום מה אצל גברים זה עניין של אגו. אבל יותר גרוע מזה: היא עברה בחייה כ-5 הפלות יזומות כיוון שלא התאים לה הפרש הגילאים. כמעט אין שבוע שהיא לא מזכירה את זה שמאוד חשוב לתכנן את המשפחה ולא להביא ילדים כשלא מתאים כמו שהיא נהגה. היא אפילו לא זוכרת במדויק כמה הפלות היא עברה !!!! ודבר אחרון: פולניה זה לא מוצא - זה אופי.

ריניני

New member
ויוי היקרה,

ראיתי את ההודעה שלך בהודעות הנבחרות של תפוז, ולא יכולתי שלא להגיב. קודם כל, רוצה להצטרף למשתתפות בצערך. מכירה את הצער הזה מקרוב מאוד, ויודעת כמה אינסופי ומשתק הוא. הסיפור שלנו מאד דומה - בעיית פוריות חמורה אצל בן זוגי, שחייבה אותנו להעזר בהפריות מבחנה. אימו ידעה על שנות הטיפול, אבל בשום שלב לא השתתפה או עזרה בדרך כלשהי. כשהרינו לראשונה סיפרנו לה, והיא הגיבה בשמחה רבה: סיפרה איך בדיוק בלילה הקודם חלמה שאמא שלה באה לבקר אותה ונותנת לה במתנה שרשרת נהדרת (או משהו כזה, לא זוכרת בדיוק), ועכשיו היא מבינה שהמתנה היא ההריון שלנו. את קולטת - אנחנו (אני!) עוברים שנים של טיפולים, זריקות, ניתוחים, והיא לא שותפה בכלום. וכשהטיפול מצליח זאת בכלל מתנה שהיא מקבלת מאמא שלה, אנחנו בכלל לא פונקציה שם. וזה עוד מילא, הכאב הגדול היה כשאיבדנו את אותו הריון בשלב מתקדם מאד (בחודש שישי). כשבעלי סיפר לה שאנחנו בבית חולים ודיווח מה קרה היא מיד הודיעה לו שיצטרך להיות חזק, כדי לטפל גם בה!! שבוע לאחר מכן, בעוד אנחנו המומים ושבורים, היא נסעה לחופשה בחו"ל כדי להתאושש מהמכה. לא חשבה לרגע להציע לנו לצאת לחופש (כלכלית לא יכולנו לאפשר זאת לעצמנו אז), כי הרי היא זאת שנפגעה מכל הסיפור. בשלב מאוחר יותר, כשבעלי התעמת איתה בעניין הזה, הודיעה לו שבאמת היא נפגעה מאד, והוא אפילו לא יודע להעריך כמה זה כאב לה. הכעס שלי עליה לא חלף מאז (מדובר כבר בשלוש וחצי שנים..). אנחנו נפגשים איתה, כי אני רוצה שלילדה שיש לנו ולמי שגדל/ה עכשיו בבטן שלי תהיה סבתא בסביבה, לא רוצה לשלול מהם את הסבתא (ההורים שלי גרים רחוק), אבל אני לא מחליפה איתה יותר ממילים ספורות כשנפגשים, לא יוצרת איתה שום קשר עצמאי ויותר מהכל - לא סובלת אותה. אז כמו שאת רואה, בין אם מספרים על הטיפולים ובין אם לא, חמות שהיא פ____ה ומרוכזת בעצמה תישאר כזאת. אין לי חדשות טובות. אבל בעניין הטיפולים כן - אשמח לדבר איתך יותר בעניין במסרים או בפורומים הרלוונטיים אם תרצי.

למעלה