חייבת לשתף וחייבת ייעוץ

עלמה 3

New member
חייבת לשתף וחייבת ייעוץ ../images/Emo123.gif

אני רותחת, ולא יודעת האם להתערב ומה לעשות , אני יודעת שזה לא כל כך קשור לנושא הפורום..אך מבקשת את יעוצכם ! הנשם שלי עלה לכיתה ב', אחרי חט"צ ושנתיים נוראיות בבי"ס, כשאני מעורבת בכל פיפס ושלב. בהיותו בגיל 4 בגן תרום חובה, הוא חווה טראומה חברתית בגן, בעקבות כך הוא נאטם ונסגר חברתית , הסיפור טופל ע"י פסיכולוגית וטיפול שהביא אותו עם הזמן לפתיחות כמובן עם טיפול צמוד והגברת הבטחון ע"י גננת ומורה נפלאות שהיו בהמשך... ולימים אותה פסכולוגית שטיפלה מונתה להיות כיום לפסיכולוגית של בי"ס.. הנשם מעולם לא התחבר לחבר או חברה באופן צמוד..כחבר קבוע, בשל מצבו החברתי, דאז רשמתי אותו לצהרון ששם נמצא ילד בין גילו וגם בכיתתו.. בכדי ליצור ושיהי לו חבר שבעצם יש להם עניין משותף ... החברות שם לא זרמה מי יודע מה, עליות ומורדות ומה גם שלא היה שם עניין משותף אך זה זרם צולע אם הרבה חיכוכים. באמצע שנה קודם, שכנים שלנו חזרו משליחות בת 3 שנים באפריקה ועם חזר בנם שהוא בין גילו של נשם, יצא שהם באותה כיתה והנשם שלי והוא התחברו מעולם לא היה לנשם כזה חיובור ועניין בחבר ואותו הדבר לחבר.. יש להם תחומי עניין משותפים, חוגים והנשם שלי עוזר לו בלימודים בלכתוב ולהתחבר חברתית עם השאר..הם בחוגים משותפים וחוזרים יחד הביתה מבי"ס.. כמובן שבעקבות החברות הטובה שנקרמה בינהם, מאד שמחנו אני והמורכב שהנה הנשם, בוטח במשהו אחר חוץ מהוריו ויצר חברות עמוקה ונפלאה ופעם ראשונה אנחנו רואים אותו שמח וטוב לב בעקבות החברות. וגם הוריו של החבר מרוצים ... בתחילת השנה , השניים ישבו אחד ליד השני, שמחים וטובי לב... לפני כשובעעים לערך פנתה אליי אמו של החבר, ואמרה שהמורה התקשרה אליה ואמרה שצריך להפריד בינהם ... למה ???????? לא ניתן הסבר מצדיק ??? אני פגשתי את המורה במהלך ספטמבר ונתתי לה קצת רקע על נשם, לימודי ובפרט רגשי וחברתי!!! ואף אותה פסכולוגית נכחה ושיבחה את העבודה שנעשתה עם נשם ושהוא על דרך המלך והיא ראתה אותו ושוחחה איתו והוא סיפר לה על החבר החדש שיש לו .... ד.א. הנשם יודע שיש לו אמא משוגעת, וחסרת מעצורים... הנשם דיבר עם אחותי ושיתף אותה שמורה העבירה את החבר שלו ליד חבר אחר והותירה אותו יושב לבד ! היא עשתה את הפרידה ואת העברה חרף בקשותי ואם כן למה היא החליטה שהוא ישב לבד בקבוצה עם מקום של שישה ????????????? האם שיקול דעתה שפוי בהבט הרגשי והחברתי לאחר שקיבלה הסבר מדוקדק ? סליחה שזה ארוך, אים לי את מי לשתף , אז מצאתי אתכם , תודה על ההקשבה

פרח 11

New member
אני גם נמצאת בקטגוריה של המשוגעות

לכן, הייתי מחכה קצת עד יעבור הזעם שלי וניגשת מיד אח"כ לדבר עם המורה ולא מוותרת עד שאשיג את מה שטוב בשביל הבן שלי. אחרי הכל אני יודעת יותר טוב מעשר מורות מה טוב בשביל הבן שלי. בעצם האינטואיציה האימהית שלי יודעת... חוץ מזה ממש נגע לי ללב הסיפור וכעסתי אפילו על המורה ורציתי לחבק את הנשם... אז תני לו
ממני.

*יערית

New member
הבעיה קצת דומה ועם זאת שונה

במיקרה הפרטי שלנו לנסיך שלי אין בעיה חברתית נהפוך הוא..יתר ביטחון עצמי ואף מופרז לעניות דעתי, בשנתיים האחרונות הוא דיי מחובר לחבר שהוא בן של חברה שלי..הם בלב ובפנש כך מגדירים את עצמם, מה שיפה אצלהם הוא שהם משלימים האחד את השני, הנסיך שלי בא עם ביטחון ענק וחוסר שקט גדול ואילו החבר בא עם שקט נפשי גדול וחוסר ביטחון בולט, גם האמא שלו מרוצה מהשידוך בינהם..יש להם משחקים שרק הם יכולים לשחק ומאוד קשה להם לשתף אחרים..משחקי הדימיון וכו'.. אז בתחילת השנה באופו טיבעי הושבנו אותם אחד מול השני בקבוצה של 8..ככה זה בכיתה..אחרי שבוע , העבירו את החבר למקום אחר והנסיך שלי והוא דיי קיבלו את העיניין כי: צד אחד אמר:הוא מדבר הרבה וזה מפריע למהלך השיעור{החבר אמר} צד שני אמר:אני לא מבין למה עשו זאת..בסה"כ אני צוחק איתו לפעמים{הנשיך שלי} לא כעסתי על מה שהמורה עשתה,אני חושבת שישנם דברים שאנחנו כהורים מתקשים לראות מזוית העין של מורה,הם יכולים להיות אחלה של חברים מחוץ לתחומי הכיתה..ובכיתה זה מפריע לה מסיבות שלה ורצוי ומומלץ לשאול לסיבות..אני שאלתי וקיבלתי מענה..מאוד פשוט לנסיך זה מסב יותר ביטחון ולחבר זה נותן אקשן ..ולכן הפרידה בינהם בזמן שיעורים מומלצת ,גם אמא של החבר הסכימה לדעתי ולמחשבתה של המורה. אבל מה..לא הבנתי מה זה לשבת לבד בקבוצה של שישה?הוא לבד בלי ילדים מסביב לשולחנות?או שהוא לבד ללא חברים מוכרים? מציעה שכדאי לשבת איתה לשיחה,לראות איפה ניתן לעזור לנשם..ולא רק בכדי להרגיע אותך כאמא...כי למעשה עלמה אנחנו לא יושבות בבית הספר,אנחנו פרופר דואגות למצבו הנפשי של הילד..לפעמים המורה רואה דברים אחרת מאיתנו במהלך הכיתה וזה יוצא רק לטובה! מקווה שלמרות ההפרדה בינהם ,הם נשארים חברים טובים גם מחוץ לכיתה..ועוד מילה קטנה אליך נשמה...את פולניה אמיתית, דואגת יתר על המידה...זוכרת את המפגש של שני הנסיכים שלנו? חיבור מדהים..חיבור אוטומאטי....זה אומר שכדאי שתסמכי ותתני יותר קרדיט לבן שלך..הוא מסוגל ליותר ממה שנדמה לך
אני עכשיו רגועה..כשהם הלכו לישון

פרח 11

New member
את יודעת מה?

אני יכולה להבין הפרדה בין שני חברים לשולחן, אבל להשאיר ילד לבד בשולחן של שישה?! זה ממש חוסר רגישות לכל ילד!!!

עלמה 3

New member
יערית,

כן, אני דאגנית יתר על המידה בפרט איתו, כי הוא כל רגיש.. ובעבר חווה חוויות לא נעימות בהבט החברתי והעבודה היתה קשה ויקרה להביא אותו לאיפה שהוא נמצא היום ! והוא נפגע ונעלב אין כל הצדקה שהיא תחזיר אותו אחורה , שאלתי אותה בשיחה האם הם מפריע והאם הם דמיות שליליות בכיתה... אמרה שלא ! גם האמא של החבר מעוצבנת מהקטע... בקבוצה יושבים 6 ילדים, כרגע הוא נשאר הוא בקצה לבד ובקצה השני 2 תלמידות בנות, ועכשיו הם בשלב של בנות זה איכסה !!! אני בכלל לא רגועה כי היא לא ענתה לי לטלפון....ואני מעדיפה לעשות את השיחה הראשונית בטלפון ולא שאני יגיע והיא תהיה טפט !

קיבלתי קריזה

להחליף את המורה מיד מה זה ? אם הם מפריעים זה ברור ,אם היא התריעה ודרשה התנהגות הולמת ניחא,אבל סתם כי לא בא לה.....לא מקובל ואל תמתיני רגע,מחר על הבוקר או הערב בשיחת טלפון תסבירי לה שוב ולא תפני להנהלה ועד הפיקוח תגיעי. מורה חסרת רגישות שתלך ללמד במקום אחר ורצוי לא ילדים. בטבעון הילדים בוחרים עם מי לשבת כשברור שלא מפריעים והמורה לא מפרידה סתם כי בא לאמא שלה............ עלמתי ,אין שום סיבה בעולם להפריד בין שני חברים אלא עם למורה יש הפרעה נפשית סליחה על הברוטליות אבל זאת דרכי עם מורות.....סליחה עם כל המורים כאן.

ליז

את מדברת מהבטן שלך כמורה או אמא? איך את היית נוהגת כמורה? ואיך כאמא? לא מספיקה לי כאן תגובתך חסרת התוכן ומלאת הביקורת

princess lis

New member
יונתי...סבלנות......./images/Emo24.gif

אני מדברת גם כאמא וגם כמורה... ובאמת שלא מתכוונת להעביר ביקורת... גם אני כמוכן שומרת כלביאה על ילדי ויוצאת להגנתם. וגם בכיתה בו אני מלמדת... אוהבת את הילדודס ומתיחסת אליהם כמו לילדי.

עלמה 3

New member
שלום שלום... מיד הסבר הגיוני

להעלמות שלך גב' פרינסס ליז... מה זה ? לגמרי נפקדות ! וואלה העלת לי את רף המצב רוח , שאת כאן

princess lis

New member
עלמה יקירתי...

דעתי כדעתה של יערית... פני למורה ושוחחי איתה על מה ולמה הפרידה בין שני הילדים? יכול ליהיות שהילדים מרבים לשוחח ולהפריע למהלך התקין של השיעור דבר שפוגע בהם וביתר התלמידים. אולי לאחר שתבהירי לה את הנושא שוב...היא תתן לילדים נסיון נוסף. בכל מקרה ישנם הפסקות והילדים יכולים ליהיות ביחד. ערב טוב לכולם

מורכב

New member
שלום חבריה מה נשמע

באמת נחמד לגלות דברים דרך הפורום אבל הסירו דאגה מלבכם כי מחר בבוקר הנשמה שלי יחזור לשבת בדיוק היכן שישב עד היום

rolan

New member
ידעתי

כבר בתחילת השרשור (והתעמקתי בכל מילה...) ידעתי שזה ייתפר מי יכול עליכם? עלמה הבולדוזרית ומורכב ההחלטי... תנו לנשם המתוק
ממני, כי זה באמת מה שבא לעשות לו עכשיו... ולכם
על הורות נהדרת!!! באמת שלא נשאר לי מה להוסיף...

*יערית

New member
ואחרי שקראתי את עלמה ואותך..

יוחזר נשם למקומו לאלתר
הנחישות שלכם כהורים מדהימה אותי... {ומי שלא ראה את מורכבי מלמד רכיבה על אופניים לא מבין עד כמה הוא נחוש בדעתו
} ולך עלמה....
אין סיבה שנראית לי מדוע היא בכל זאת החליטה להפריד בינהם...סתם כי בא לה זו לא סיבה..ועל כך ההתעקשות מצידכם במקומה!

עלמה 3

New member
ליז , שוחחתי עם המורה לפני ...

היא אמרה שהם דמיות מאד חיוביות , הם לא מפריעים, ההפך הנשם עוזר לה הרבה וגם לחבר, אלתי אותה האם נוצרה איזה שהיא תלות בנשם או ההפך טענה שלא ! ולמה היא השאירה אותו לבד, היא יכלה להעביר אותו לקבוצה עם ילדים אחרים,

למעלה