חייבת לשתף. זהירות אולי קצת ארוך

בלינקה

New member
אבל...

אח שלי, וגם אבא שלי, האשכנזי להפליא, כהים מאד. מאד. אחותי ואני תמיד מסתכלות בתמיהה מהולה בהערצה על גון העור הכהה של אחי, פשוט כי זה נראה עליו מהמם, בעיקר בקיץ עם העיניים הכחולות אפורות שלו. מאז שהוא היה ממש ממש קטנצ'יק. זה פשוט משהו שממש בולט אצלו, כתכונה טובה מבחינת מראה (לא שחסר לאחי משהו מבחינת מראה
). אולי זה היה כל העניין?

ענתש

New member
אוי, בדיוק כמו סבתא שלי...

שמדרגת את הנכדים שלה ב"יופי" שלהם לפי מי שיצא לבן הוא יפה ומי ששחור לא. אבל סבתא שלי גדלה בהודו (שם מי שנראה יותר בריטי היה יותר יפה, משכיל ונחשב בכלל...) והיא בת 90. מה התירוץ שלהם ??? לא מאמינה שיש עוד אנשים כאלו בכלל

ענתש

New member
ורוצה לציין ש-20 פעם ביום

אני מוודאה שליאור עוד שומר על צבע העור הכהה יחסית שהוא נולד איתו וזה לא דוהה לו... נגה לבנה כמו חרסינה ואני מתה לילד שיקח את צבע העור הכהה של אבא שלי, זה צבע מהמם. אני לא זכיתי בו (לבנבנה) אבל אחותי כן וכל חיי קינאתי בצבע המטריף שהיא תופסת בקיץ ובצבע שלה בכלל... כך שיש שני צדדים למטבע

libi4

New member
לא יאומן כי יסופר../images/Emo112.gif

נרה כי את בעצמך עושה את החלוקה ובראשית דבריך כתבת על הנישואים עם אשכנזים-אני אישית לא סובלת את החלוקה ונמאס כבר מהצורך לדעת מאיזה עדה אנחנו באים. רוב רובנו נולדנו בארץ ומה שנותר לנו מהבית הוא מאכלים ושפה שרובנו כמעט לא דוברים ומנטליות.... אם לא היית מאמינה בדברים האלה הם לא היו פוגעים בך! נשים משלמות כסף במכוני שיזוף לקבל צבע עורה כהה.... הבטן הרכה שלך לא ברורה-מה זה משנה מה צבעי העור של הילדים! נגמרו הימים של שחורים ולבנים ואם ככה מתנהגים אצלכם אז ממש גרוע! תשני חברים או שמא את מסכימה עימם? סליחה אם פגעתי,רק מאהבה

אני הייתי צוחקת...

כי מטמטום של אנשים אין מה להתעצבן...ונשאר רק לצחוק. אני מגיעה ממשפחה מעורבת לחלוטין פולניה רומניה - מצד אימי, ואבי הוא חצי סורי וחצי מרוקאי. שניהם מאוד כהים - ואפילו הצד של אימי (מה שנשאר ממנו...) יותר כהה מהצד המזרחי של אבי. האיש בא ממשפחה מרוקאית - אממא - לבנים לחלוטין, מה לבנים? שקופים! האיש הוא הכי כהה. עופרי יצא עם גוון עור מאוד בהיר. וטלטל ילדת מוכה. בעיני אין דבר יותר יפה מכל התערובות האלו. זה מה שעושה אותנו כל כך מיוחדים (את הישראלים). דרך אגב - אני מרגישה גזענות הפוכה - אצל האיש במשפחה, ולא רק שאני מרגישה אלא היא באמת קיימת (אני היחידה שלא מרוקאית - ויש לזה הרבה התייחסות)

n i s h a

New member
לא קראתי תגובות אחרות אבל,

"זה כמו שאגיד לאותה אמא "ואי איזה בכיין""....
אני חוששת שלא רק הם סובלים מגזענות....

סתם שתדעי

הבת שלי נולדה כהה כמו אבא שלה והתבהרה מאד. הייתי מאד רוצה שתחזור לצבע השזוף שהיה לה קודם. כל החיים הייתי "לבנונית" כזו שלא משתזפת, רק חוטפת נמשים . אז אין לך מה להתבייש , אני חושבת שצב שזוף הרבה יותר יפה מההפך.

oZ5555

New member
אל תתיחסי ואל תקחי ללב

חבל על הכאב. מי שמזכיר צבע הוא אדם שטחי/גזעני ועוד כמה תכונות לא מחמיאות. אם היה לי שקל על כל פעם שהסבתא ה"לבנה" אמרה על הילדים שלנו שהם שחורים, היה לי היום ג'יפ חדש. יום טוב

lulyK

New member
לסבתא שלי יש גזענות על רקע גובה.

גבר צריך להיות יפה וגבוה (אשה יכולה להיות רק חכמה
)

טיפוטף

New member
ואני חשבתי, שהזוג הזה פשוט מחפש

סיבות להתגאות בילד שלו, אולי גם בן הזוג ה"שחור" מביניהם גדל בתחושת הקיפוח שאת מתארת, ומחפש עכשיו סיבות "להתגאות" שהילד שלהם יותר בהיר. אין לי מה להגיד פרט לכך שזו כמובן טפשות וחוסר טאקט, וגם אני דרך אגב מעדיפה מאוד את הצבע השחום, והלוואי ולי היה צבע כזה. אני אשכנזיה עם צבע "בינוני", ובעלי לבן "סבון". (דרך אגב מפריע לו כשאני אומרת שגבר החלומות שלי הוא הרבה יותר כהה, מישהו כמו אנדי גרסיה או לפחות נתפשר על ג'ורג' קלוני...) שלושת הילדים שלנו בלונדינים עם עיניים כחולות או ירוקות, ומהם שניים "שקופים" ואחד עם צבע בהיר "רגיל". והאמת, שזה קצת מפריע לי, הצבע ה"שקוף" הזה (באופן קבוע שואלים אם השניים השקופים לא אנמיים קצת). דרך אגב ההערות מהאוניברסיטה גועל נפש לשמו - באיזו פקולטה זה היה?

sipi1

New member
../images/Emo6.gif אנמיים קצת... את זה אני מכירה !

כל בני הדודים של ילדי, מכל הצדדים, "מעורבים". רק הילדים שלי לבנים, לכןבסתא שלהם רגילה לצבע עור שזוף. בכל פעם שהיא רואה מישהו "שלנו" (במיוחד הג'ינג'י, שהוא לבן אמיתי, אבל לא רק) זו השאלה הראשונה שלה : תגידי, הוא לא נראה לך חיוור ? אולי יש לו אנמיה ? במשפחה שלנו זה כבר הפך לבדיחה...

sipi1

New member
../images/Emo6.gif אנמיים קצת... את זה אני מכירה !

כל בני הדודים של ילדי, מכל הצדדים, "מעורבים". רק הילדים שלי לבנים, לכן סבתא שלהם רגילה לצבע עור שזוף.בכל פעם שהיא רואה מישהו "שלנו" (במיוחד הג'ינג'י, שהוא לבן אמיתי, אבל לא רק) זו השאלה הראשונה שלה : תגידי, הוא לא נראה לך חיוור ? אולי יש לו אנמיה ?במשפחה שלנו זה כבר הפך לבדיחה...

בתור לבנה מסנוורת (פלורסנט)

רוצה לומר שלא סתם בחרתי בבעל עירקי כהה ומקסים. יצאה בת אחת קצת יותר בהירה ובת אחת קצת יותר מוקה- ושתיהן מדהימות (על אמת- בלי להיות משוחדת....). כהות שיער וכהות עיניים. אל תתיחסי לחברים שהם חסרי מעצורים וטקט ופולטים כל שטות שעוברת להם בראש- בנך כהה ומקסים, ויגדל להיות גבר שחום גבוה ושרמנטי כמו בפנטזיות של חצי מהנשים בעולם....

את בטוחה שהם התכוונו לגנאי?

לי זה נשמע שהם פשוט ציינו עובדה. יש לבעלי אחיינית משגעת שיצאה כהת עור כמו סבא שלה, בעוד הוריה לבנבנים, ואני לא חושבת שעובר יום שבו הם לא שומעים הערות בנושא, אבל לדעתי זו סתם פליאה, קנאה או מחמאה (מאיפה המוקה המדהים הזה וכו'). נראה לי שיש לך מטען מאד כבד מתקופת הילדות /האוניברסיטה
אבל אני חושבת (רוצה להאמין) שרוב האנשים היום כבר לא חושבים ככה... בקיצור, תחשבי אם יכולת להיות שפירשת לא נכון בגלל הרגישות שלך לנושא... אם את משוכנעת שהם אמרו את זה מתוך גזענות, אני באופן אישי לא הייתי נשארת חברה של אנשים כאלה. ואגב, הבת שלי בלונדינית עם עיניים כחולות, וכשרואים אותה איתי ועם בעלי שחומי השיער והעיניים, לא לגמרי ברור מאיפה זה הגיע... שואלים אותנו בלי הפסקה "מאיפה?" והבדיחה הקבועה שלי היא לענות "מהשכן", אבל כבר חשבתי על זה שאם יש ילד שמבחינה ביולוגית הוא לא של הוריו (תרומת זרע/ביצית, או באמת מהשכן
), השאלות הללו וודאי מעוררות תחושות קשות...

אלינה12

New member
לאנשים תמיד יש מה להגיד...

בכל מקום תמיד אומרים עליי ועל הילדים שלי "יו, איזה לבנים אתם, מה זה, אתם לא יוצאים לשמש?" ואני תמיד תמיד מוצאת את עצמי מתגוננת ומסבירה שאפילו אם נהיה מהבוקר עד הלילה בשמש זה לא יעזור. פתרון היחיד שאני רואה - להתעלם ולהיות גאה במה שיש.

כל החיטוט הזה של אנשים

במוצא ומאיפה הסבים הגיעו לא נראה לי. אני אפעם לא יודעת מה לענות לשאלה מאיזו עדה את או מאיזה מוצא. מה זה חשוב בכלל? אני מעורבת מכל מיני, אבי שחום וגם אחותי ומה זה משנה מאיפה? בכלל לא גידלו אותי עם מודעות לנושא הזה ועד שהגעתי לחטיבת הביניים עם האיטגרציה בכלל לא ידעתי שבמדינת ישראל יש עירקים ,מרוקאים, רומנים או לא משנה מה, יש בני אדם. יש אנשים כמו גיסתי שמאד עסוקים בזה, לפי שם המשפחה היא כבר תגיד לאיזו עדה הוא שייך, לי אין מושג והרבה פעמים אנשים כמוה עסוקים בדעות קדומות לא רק בנושא הזה אלא למשל לעג וחוסר קבלה של מגזרים אחרים כמו הומואים, ערבים וכו'. לי מפריע שבתי תישמע כאלה דיעות בארוחות שבת כי פשוט רואים איך הדיעות שלהם עוברות לילדיהם. התפקיד שלנו לגדל את הילדים ברוח שיוויונית ופתוחה לשונה מאיתנו. וקל להפגע לכל הצדדים. בתי יצאה חרסינה לבנה עוד יותר ממני, אז כששכנה ראתה אותה ואמרה איזו אשכנזייה גם זה עיצבן אותי למרות שהבלגתי, בגלל השיוך האוטומטי, התווית. מאד מבינה אותך ואת החוסר נכונות לקבל הערות מסוג זה. אני גם מסכימה עם מה שאמרו פה שעכשיו זה תלוי בך לגדל את בנך כך שירגיש נוח וגאה באיך שהוא נראה ושלא ייתן להכניס אותו למשבצות עתיקות יומין של מיון לפי צבע עור ומוצא של סבי- סביו.

homamma

New member
את בכלל לא מגזימה בתגובה

אני בהלם לפעמים מהתנהגות של אנשים במאה הזאת...

galizoe

New member
ולי נראה שדווקא היום יותר גזענים

בדיוק עלה הנושא בחבר'ה שלנו לא מזמן... אני בתור ילדה, כשעשינו בכיתה ו' עבודת שורשים ושאלו אותי מאיזה מוצא אני, לא הבנתי מה זה "מוצא". הייתי ועדיין אני כמעט עיוורת צבעים (לא מזהה מי עירקי מי פרסי ולא ממש מעניין אותי) אבל אולי בגלל העליות, האתיופית והרוסית, ילדים היום יותר מודעים לנושא הצבע. אחיינית שלי בת חמש וחצי מאוד מבסוטית מתלתליה הבלונדינים ועיניה הירוקות ומשוויצה בהם ברמה שממש מקוממת. פעם אמא שלה הזדעזעה כששמעה אותה אומרת לילדה בגן 'את חומה' - והיא לא למדה את זה בבית, אמא שלה חצי עירקית וכהה יותר מהילדה ההיא. בתי קצת יותר כהה ממני (דומה לאחי ואבי שיותר כהים) וכשנולדה היתה עוד יותר כהה והיו המון שציינו את העובדה. לא נראה לי שלרעה, אבל שמו לב ואני בכלל לא שמה לב אצל אחרים..

lulyK

New member
וואללה.

אני זוכרת ששאלתי את סבא שלי מאיזה מוצא אני והוא ענה שאני מאסיה. אני לא חושבת שהיום המצב יותר גרוע, זה פשוט עניין של המקום בו גדלת (בן זוגי גדל באותה תקופה במקום שטוף גזענות. הוא סבל מאד על רקע היותו מזרחי-בלונדיני במקום של כמעט רק מזרחיים-כהים).

למעלה