בטוח סיפרתי לכם כבר כשזה קרה,
אבל אין לי מושג מאיפה לשלוף את זה (א-פרופו הסיפור של טריל). בארצות הברית, לא תגידו ארץ נחשלת, הלכתי עם הכרטיס זיכרון של המצלמה לפתח תמונות. אני והכרטיס נכנסים לצלמנייה, והכרטיס נמסר לאמריקני צעיר וחייכן שמכניס אותו ישר למכשיר הרלוונטי. דקה עוברת, ושום תמונה לא נראית. הבחור נראה מודאג. הוא ניגש אליי ומסביר לי שהוא לא יכול לפתח לי תמונות. למה? שואלת הפקאצה הישראלית. כי המחשב שלי לא יכול לקרוא את מה שכתוב מתחת לתמונות, זה בסימנים לא של אנגלית וגם לא במספרים. אה, אומרת הפקאצה, ומה אתה חושב לעשות, אם ככה? תראי, אומר האמריקני, אין מה לעשות. אני לא יכול לפתח לך. נורא מצטער (והוא באמת נראה מצטער, כמו שרק אמריקנים יודעים להיראות). אז אני, מוח מעוות, שואלת - תגיד, יש לך מקלדת כאן? כן, תוהה האמריקני על כוונותיי הנסתרות. אז אולי תמחק את הסימנים שמתחת לתמונות ותכתוב במקומם מספרים או אותיות או כל מה שיעלה בדעתך שהמכשיר שלך יוכל לקרוא, ותפתֵּח לי את התמונות, בבקשה? האמריקני נעצר רגע, ולפתע ניגש בנחישות עם הכרטיס שלי למכשיר, מקליד כמה סימנים, מפתח לי את התמונות, חוזר עם התמונות ביד ואומר, במאור פנים: שיואו, כבר כמה שנים שאני עובד כאן, ותמיד באים אליי אנשים עם הבעיה הזאת, ואף פעם לא עלה בדעתי שאפשר לעשות ככה!!!