חייב לחתום ויתור סודיות רפואית לצורך פיצויים?

ניוו

New member
חייב לחתום ויתור סודיות רפואית לצורך פיצויים?

רופא השיניים שטיפל באשתי כשל וגרם לה נזק תוך כדי טיפול. כעת אני תובע ממנו החזר כספי בתוספת פיצויים. במכתב ששלחתי לו פירטתי את דרישותיי וביקשתי שיעביר את דרישתי זו לחברת הביטוח בה הוא מבוטח. חברת הביטוח מצידה שלחה לי מכתב בו היא מבקשת ממני (מאשתי ליתר דיוק) שעל מנת לברר את הנושא ולהמשיך הלאה עליה לחתום על ויתור סודיות רפואית ולמסור לידיהם את כל המסמכים, שמות הרופאים שאצלם טופלה, כל הצילומים, כולל אלו של הרופא המבוטח אצלם וכו וכו. אני מניח שבסיס טענתם הוא שללא אסמכתאות ו"סיפור המקרה" ב"קבלות" אי אפשר יהיה להתייחס לטענתי ולכן כל זה בלתי נמנע ולגיטימי מצדם. שאלתי היא: 1. האם אני מחוייב באמת לכך או שמא זו דרישה שאינה לגיטימית מצדם. האם זה מקובל במקרים כגון אלו. 2. האם כאשר אני מוסר לידיהם את כל אלה אני משחק לידיהם או ליידי שלי (בהנחה כמובן שתביעתי מבוססת עובדתית) תודה מראש.

תשובה

מאד לא מומלץ לנהל תביעה בגין נזקי גוף, בוודאי כשמדובר בתביעה על רשלנות רפואית, ללא עו"ד המתמחה בתחום. לגופו של עניין - מסירת טופס ויתור על סודיות רפואית הינו עניין שבשגרה בתביעות בגין נזקי גוף, אך ניתן לסייג את הויתור שלא יהיה גורף מאד.

ניוו

New member
אי אפשר לשכור עו"ד בתביעה כזו קטנה

שאינה עולה על כמה אלפים ובמקרה הכי טוב שלה מגיעה לכדי 10000 ש"ח. אין עו"ד שיסכים לקחת אותה ואין לקוח שמשתלם לשלם לו סכום טרחה שגובהו כגובה התביעה אם לא יותר. חות דעת רפואית לבדה גובהה כגובה התביעה. מה שמשאיר אותי עם ברירת המחדל של תביעות קטנות. איך ניתן לסייג את הויתור?

תשובה

כשמדובר בנזקי שיניים לעיתים התביעות מגיעות לעשרות ומאות אלפי ש"ח, כיוון שיתכן שנגרמו נזקים שיצריכו טיפולים שוטפים גם בעתיד. סיוג ויתור על סודיות רפואית נעשה על גבי הטופס - מוחקים את מה שלא מתאים לכם לוותר עליו. אני ממליץ לפנות לייעוץ פרטני.

למעלה