חיילים

אש אש

New member
חיילים ../images/Emo163.gif

האם כדאי לחייל בגיוסו להקפיא את זרעו.
אש.

שילה1

New member
חושבת על ילד כזה שיוולד-אמנם ממשיך

את השושולת,אבל..בלי אבא ,במודע... החלטה קשה. לו הייתי במב של להחליט,נראה שלא הייתי מקפיאה. אם כי-אחאים יחשבו אחרת,ומכבדת את רצונם.

אלמרה

New member
קשה לי להביע את דעתי - כי לא קבעתי

דעה מוחלטת. בני שהיה בשנת הקבע ועמד להשתחרר תוך מספר חודשים, נהרג לפני 8 שנים בלבנון. בתקופת שרותו לא עלתה השאלה ואיני יודע כיצד הייתי מגיב לרעיון לו הוצע. גם לאחר מותו לא עלתה השאלה ולא חלפה מחשבה כזו במוחי. היום בריחוק של שנים, זו סוגייה עדינה ולא הייתי קובע המלצה על פי הנסיון שלי. כל אחד ורצונו והחלטתו, השאלה היא שונה אם היא עולה בהקשר של קביעה גורפת שכך יעשה ביום הגיוס עם החיסונים... או אז צריך אנשי מקצוע רבים שיחוו דעתם המלומדה ואולי גם יתחשבו בדעתם של אנשים כמוני.

צלליתה

New member
אתה מאיר את הסוגיה מכיוון אמיתי

וכואב. וגם הארת פה את הסביבה הוירטואלית הזאת - אנחנו שכנים פה כבר זמן מה, ולא ידעתי שחווית אסון כל כך נורא. כמה מעט אנשים יודעים באמת זה על זה.... השאלה שאתה מעלה - האם לאסוף זרע מהמתגיסים - היא שאלה קשה מאוד ובמצב של המדינה היום נראה לי בלתי אפשרי. (במידה והבחור ימות מי רשאי להשתמש בזרע? מי ישא את העובר? מי הורי הילד? ועוד שאלות קשות מנשוא)

אש אש

New member
מי ישא את העובר?../images/Emo92.gif

יש זוגות שתיכננו להתחתן והחברה רוצה להתעבר מזרעו יש בפועל הורים אחרים שרוצים להמשיך את השולשלת והם אלה שבוחרים בחורה כלשהי במקום שתלך לבנק הזרע והילד לעולם לא יידע מי היה אביו בהבט זה הילד יזכה לסבא וסבתא כבר ענו על כל שאלה אפשרית.

צלליתה

New member
מכיוון שאני לעולם לא אהיה חייל

עבורי זו שאלה היפוטתית, וכך אענה עליה:- לו הייתי חייל ולו הייתי חוששת שאמות לא הייתי מקפיאה זרע. אני רציתי ילדים כדי שיהיו לידי ילדים, לא כדי להמשיך את השושלת. אבל לו הייתי חייל והייתי חוששת שיקרה דבר ולא אוכל להוליד, אז כן, סביר שהייתי מקפיאה. לעומת זאת, כמי שבסתר מאמינה באמונות תפלות, אולי הייתי חוששת להקפיא, כאילו, אם הקפאתי, הזמנתי אסון. מכיון שלעולם לא אהיה חייל התשובה מסובכת והסתבכה. לו היה לי בן חייל (וגם זה לא יהיה לי...אני אמא לבנות....) הייתי חוששת להציע לו להקפיא, שוב, עין הרע. (טפו טפו טפו חמסה חמסה חמסה)

שאלה קשה שחיילים אמורים

לענות עליה,האם חיילים אלו נשואים? האם יש להם בת זוג? מי יגדלאת הילד שיוולד? ההורים המבוגרים? אני חושבת שלא רצוי להקפיא זרע של חיילים.

אש אש

New member
ומה אם חלילה, רק ייפצע?.....

ויוכל להרוויח את ילדיו לידו בעקבות ההקפאהה?? לא חשבת על זה אה?

אלמרה

New member
המחיר אינו נחשב במקרי אסון...

עלות של נטילת זרע להקפאה לכלל החיילים באופן גורף או לחלק שיוחלט שהם ברמת סיכון גבוהה (קרביים) או אפילו רק לכאלה שיבקשו, היא בודאי גבוהה אבל במקרי אסון, אין שום מחיר שאינו שווה. זו דילמה לא רק עקרונית או מוסרית ולא רק כלכלית...

jud1001

New member
קוראת תגובתכם...וחושבת ..../images/Emo41.gif

חשיבה מעורבת.. ואולי החמסה חמסה מובילה את מחשבתי.. ואולי המשכיות המשפחה.. ואולי ההתגרות בגורל.. לא חדת החלטה באשר לתגובתי..

bilbilonet12

New member
הצחקת אותי אלמרוני שלי

שתדע לך שרק המחיר קובע. הייתי לאחרונה בסניף של ביטוח לאומי? ראית את המחירים וההגדרות שם? "קיצבה לאלמנה ללא ילדים ... ש"ח", "יתום עם הורה אחד ... ש"ח", "נכה ניזקק ...ש"ח", "ניפגעי גזזת ..." וכן הלאה. אלמרה, רק הכסף והתקציב קובעים את הגשמתן של מישאלות לאומיות וציבוריות ובכלל. כל המישפטים הגדולים האלו הם יפים אבל רומנטיים ונאיביים מאוד.

אש אש

New member
../images/Emo6.gifהצחיק מי שהצחיק אחרון

הפעם טעות בידייך וכמו שאלמרה טען גם לו זה היה מדובר בסכום מטורף מה שהוא ניסהה להסביר שלא מדובר בכסף שאת חושבת על זרעו של בנך, לא עלינו. לשושלת.......אין מחיר!

אלמרה

New member
בילבילונת יקרה (שלי) אם צחקת נהדר!

הרי בשביל מה אנחנו פה אלא בשביל לצחוק... ואם זה לא היה עצוב ועגום אכן הייתי גם אני צוחק. מה שבכל זאת ניכר בך שאת רגישה ואמפאטית ועל כך צל"ש לך מגיע. אני לא בקרתי לאחרונה במשרדי הביטוח הלאומי אבל אני למשל מודע לקצבת זקנה שאימי מקבלת (זה נחשב?). על ניפגעי הגזזת אני יותר משומע פאסיבי ובפורום שני שאותו אני מנהל יש הרבה מידע על ואודות הנפגעים האומללים הללו. את צודקת בדברייך עד כאב, "רק הכסף והתקציבים קובעים..." אני רק מפנה את תשומת לבך שבסופו של יום את התקציבים והמשאבים קובעת יד אנוש הלוחצת עם "קליק" בעכבר בתוכנת EXCEL ומסיטה מליונים מסעיף אחד למשנהו ומה שעגום יותר הוא שההעדפות הן בידי פוליטיקאים. ריגשת אותי בילבילונת - בלבלתותי אפילו... אז צלצלי?

bilbilonet12

New member
../images/Emo32.gif עם מה שאמרת עכשיו אני כבר

מסכימה. וביחס ל"צלצלי", אני לא חושבת שזה יפה להעביר תוכן מהמישור של מסרים למישור של הפורום הגלוי וזה בכלל לא בסדר. ועוד דבר אחרון.שמת לב איך מיהרה הכותבת שמעליך להסביר אותך כאילו שאתה איזה ילד קטן שצריך שיסבירו למה הוא התכון ? ממש גנון. אבל איך שלא יהיה אני מתה עליך מרוקאי רגיש שלי

שילה1

New member
אכן גנון,בשל תגובות שכאלה!לא נאה

לרדת לרמה אישית שכזו. ואכן קיימת כאן קבוצה של אנשים שהם גם חברים,וכמו חברים-מסבירים ,עוזרים ומסבירים אחד לשני ואחד עבור השני. מה רע בזה?

אש אש

New member
בכל גבר יש את הילד הקטן לא?../images/Emo6.gif

וחשפת לבד משהו שבינכם וזזה לא בסדר חחחחח

למעלה