חיילים

bilbilonet12

New member
זו רק קינאה וזה עובר

ככה כתבו בשיר.בתור מי שכאילו שמישהו הכתיר אותה הנסיכה פה אז את בטח מקנאה.קינאת נשים החברות שלי אומרות היא הדבר הכי גרוע שיש. אני באמת חושבת שאלמרה הוא בן אדם נהדר ורגיש מאוד וטוב לב.

אלמרה

New member
../images/Emo25.gif שילה1... לנו מותר לגלות ש..

מעולם לא נפגשנו... וכשאת מצלצלת זה דוקא לשמח אותי בבשורות טובות...

שילה1

New member
אכן כך,וכן תרבינה השמחות,כאן,|חיבוק

אצל כל אחד מהחברים ובכלל,אמן ואמן! וככלל-תמיד מחפשת סיבה למסיבה. ולכן אוהת את חנוה:כ ערב הדלקת נרות,חגיגה קטנה,וכל ערב המקום אחר.

oehhe

New member
נו טוףףףףףףף, להלן תגובתי

ראשית, הקפאת זרע היא חיובית, מקסימום, לא ישתמשו. באשר לשימוש: התורם צריך להחליט האם התרומה היא לשימושו אם יחיה אך יפצע בצורה שאינה מאפשרת לו להקים דור המשך, או גם לשימוש אחר, שיוחלט על ידי התורם. אני לו הייתי חיל היום הייתי בוחר להקפיא אך ורק לצרכי אני (אפשרות א') אינני חושב שהמשך הגזע או רצון ההורים יכול להיות אלבנטי במקרה דנן. אלו הן דעותי היום, יכול להיות שהיו שונות בימים אחרים. oehhe

s h o o s h a

New member
כל כך אישי

השאלה כל כך אישית ויש לגביה כל כך הרבה תשובות/ אפשרויות של תשובות. ובכל מקרה, לדעתי, תשובה לשאלה זו יכול לתת רק הגבר בעצמו. עליו להחליט אם הוא רוצה להיות 'תורם זרע' או לא. לא חושבת שיש למי מלבד הגבר עצמו זכות כלשהי לבחור/ להחליט עבורו אם תתעבר מישהי מזרעו ותביא לעולם את ילדו. כשם שאיש אינו יכול לכפות על אשה לשאת את ילדו, כך, לדעתי, אין לאיש הזכות לכפות על גבר, גם, חלילה וחס, לאחר מותו, להוליד את ילדו.

שרונהה

New member
אפשר להציע זאת כאופציה למתגייס

ורק הוא יחליט מה ברצונו לעשות. כמו שבכל שנה, לקראת הטסט, שולחים לנו טופס לתרומת איברים. מי שרוצה ממלא ומי שלא לא.

ברמה האישית-כן, פרוייקט לאומי-לא

אני הייתי משאיר את הסוגיה הזאת לרמה האישית ולשיקול דעתו של כל חייל וחייל. למעשה אין כאן שוני בינו לבין כל אזרח אחר שמסיבות שונות וטובות מעוניין להקפיא את זרעו. לעומת זאת אין הצדקה לעשות מזה פרוייקט כלל צה"לי. לדעתי אין להתייחס בביטול לאלה ששואלים: "כמה זה עולה לנו". שאלה לגיטימית לכל הדעות. ממבט ראשון נראה לנו שהעלות איננה גבוהה במיוחד, אבל אם נכנסים לעומק מגיעים למסקנה שהיא עלולה לתפוח לממדים לא רציונאליים. העסקת הרבה מאד עובדים ועובדות שיטפלו בביצוע בפועל של לקיחת הזרע והקפאתו, שלא לדבר על הטפסים והניירת הכרוכים בכך. צריך לקחת בחשבון את כל מחזורי הגיוס המצטברים מעתה ואילך. בנוסף יש לתחזק למשך שנים את בנק הזרע על מנת שלא יפגם. ואני כבר לא מדבר על שטחי אחסון, מקררים ושאר אמצעים. ומה לגבי אנשי מילואים ועובדי צה"ל? גם הם חלק לא מבוטל במערך הצבאי. ובסופו של דבר לעניות דעתי רק מתי מעט ישתמשו בזרע המוקפא. ראשית מפני שחלקו לא יהיה שמיש בעת הצורך. שנית, לא בכל מקרה ההפריה מצליחה. ובנוסף, חלק ניכר מההורים, או המשפחה, כלל לא יהיו מעוניינים בסופו של דבר בביצועה. אני מציע במקום זאת להשקיע את המשאבים ברווחת החייל ובתנאי השרות. וכאן כן הייתי מציע לנסות ולהדמות לצבא האמריקאי. ביגוד חם ואוהלים מחוממים בחורף, מזגנים בקייץ, אמצעי מיגון טובים יותר לחיילים הקרביים וכו'. לסיכום: כל חייל באופן אישי, לשיקול דעתו. פרוייקט לאומי - לא. רווחת החייל ובטיחותו - כן ובגדול.
שבת שלום ושנדע רק טוב.

למעלה