חיים שכאלה (זהירות, חפירה
)

מיצי2013

New member
חיים שכאלה (זהירות, חפירה
)

טוב, אז מלא זמן לא רשמתי מה חדש כי לא ממש הצלחתי להביא את עצמי להתבטא בכתב.
נתחיל מזה שהצלחתי בכישרון רב להצטנן באמצע הקיץ, ואני יושבת פה עם אפצ'ים ומלא נזלת וגרון כואב.... צריכה טישו....
חוצמיזה אני מרגישה קצת יותר טוב. הכל יחסי, כן? יחסית לשבועות הקשים והאיומים שעברתי, המצב יותר טוב. אני רק חושבת על מה שהיה ואין לי מושג איך הצלחתי לעבור את זה, וכמה זה היה נורא.
אני עדיין טרודה בחרדה ובאותו נושא שהעסיק אותי, עדיין יש את הפחד שמקנן בפנים שיקרה משהו רע, אבל אני מצליחה יותר להתמודד. אני חושבת שהכדור (ציפרלקס) התחיל להשפיע והוא עוזר. חזרתי להרגיש קצת שמחת חיים, אופטימיות וחשק. אני יותר צוחקת בעבודה ומחפשת להיות עם אנשים. אני מרגישה יציבה יותר. נהנית מללטף את החתולה, אפילו יצאתי לקניות בסופ"ש. אני חושבת שיש גם קצת תופעות לוואי, ביניהן הפרעות בשינה (אני ישנה פחות טוב וקשה לי לקום בבוקר. מצד שני, במשך היום אני בכלל לא מרגישה עייפות, מה שהייתי רגילה להרגיש כל הזמן...). גם התזונה שלי השתפרה בזמן האחרון ואולי זה גם משפיע.
בקיצור, אני קצת מבולבלת ולא מעכלת עדיין איפה אני נמצאת. אני בסדר? אני לא בסדר? העולם בטוח? צריך לדאוג או לא? יש ממה לפחד? עם כל השיפור עדיין קשה. לא קל.
כמו שאמרתי, אני עוברת דירה בקרוב. זה יהיה אקורד הסיום של שנה שהייתי מעדיפה למחוק מהחיים שלי. מצחיק, אבל את היומולדת האחרון שלי סירבתי לחגוג. הייתי גם אז בתקופה של חוסר ודאות, והרגשתי שאין לי מה לחגוג. הסתרתי את התאריך בפייסבוק שאף אחד לא ירשום לי שטויות על הקיר, לא אמרתי לאף אחד שיש לי יומולדת ולא חגגתי בשום צורה. אולי רק כמה אנשים קרובים שזוכרים את התאריך בלי אמצעים אלקטרוניים התקשרו להגיד מזל טוב. ובדיעבד צדקתי... לא היה לי מה לחגוג. זו הייתה שנה איומה. מבחינתי לחגוג את הגיל ההוא שוב השנה, ולהתחיל אותו מחדש. זה עצוב מאוד.
חוצמיזה יש את עניין הפסיכולוגית. בפגישה האחרונה היא אמרה לי משהו שלא יוצא לי מהראש. אחרי שסיפרתי לה כל מיני דברים ותהליכים שעברתי (לא חשוב הפרטים כרגע), היא אמרה שהיא מופתעת כי לאור מה שסיפרתי הייתי יכולה להיות במצב הרבה יותר רע. אני יודעת שהיא התכוונה לזה בצורה חיובית, ולכך שאני חזקה ומתפקדת והשגתי ומשיגה דברים. אבל באיזשהו מקום האמירה הזו נורא מפריעה לי. אני חושבת על זה דווקא מהכיוון השני- שהייתי יכולה להיות במקום הרבה יותר טוב אם לא היו לי את כל הקשיים, שהייתי יכולה להיות ממש מוצלחת ואני מתאבלת על זה שאני לא. הקשיים מנעו ממני להגיע ולהשיג, אבל אני לא מצליחה להתמודד עם הרעיון שהקשיים ידרדרו אותי כ"כ נמוך מבחינת החיים, התפקוד. הקשיים דרדרו אותי נמוך מבחינה נפשית. לא יודעת למה אני לא מצליחה לקבל את זה פשוטו כמשמעו. כאילו שהאמירה הזו היא סוג של הכרה בזה שבאמת עברתי דברים קשים, ואני כל הזמן רק חיכיתי למישהו שיבוא ויגיד שאני נורמלית, ואנשים נורמלים לא צריכים להתמודד עם דברים קשים, או שקל להם להתמודד. אני רוצה וחייבת למחוק את מה שקרה, כל הזמן רוצה לחזור אחורה לנקודת האפס, להתעורר ולגלות שהכל היה רק חלום.... ואז היא באה ואומרת את זה ככה, ובזה יורד המסך על התקווה שאולי, רק אולי, אני בעצם כמו כולם.

מיצי2013

New member
ועוד משהו

כשהייתי בערך בכיתה ו' לקחו אותנו בפעם הראשונה לרוץ 600 מטר. מסלול מעגלי, משהו כמו 3 הקפות. אף פעם לא רצתי מרחק כזה ולא ידעתי למה לצפות, אז פשוט רצתי. רצתי ביחד עם הבת שרצה איתי, באותו קצב שלה. וחצינו את קו הסיום ביחד. התנשפתי בטירוף... היה לי ממש קשה לרוץ ככה. ומאז אותו יום לא רצתי עוד פעם 600 מטר בזמן כזה, כי כבר הבנתי שאני לא מסוגלת לרוץ כמו כולם, למרות שבפעם הראשונה רצתי ככה בדיוק. מבחינה פיזית הגוף שלי מסוגל, אבל לא רציתי לסבול עוד פעם את המאמץ המטורף.
אני מפחדת שמבחינה נפשית זה אותו דבר. אתה נאבק ונאבק בקשיים, כי אתה מרגיש שאתה יכול להיות כמו כולם ומצפה ליישר קו עם השאיפות האלו. אבל מה קורה ברגע שחודרת לך לראש ההבנה שזה קשה מידי, ושלא תגיע?

ליצי 16

New member
מה שאת לא לוקחת בחשבון

זה שאם היית מתאמנת בריצת 600 מטר, היית משפרת את היכולות שלך. מה שאת עושה, את רק משווה בין הפעם הראשונה לבין הפעם השנייה, שזו לא חוכמה.
מה, כבר בכיתה ו', היית דיכאונית?
ואם את כבר משווה את זה עם המאבק בקשיים, מה את אומרת על זה שזה הופך אותך לאלופה במאבק עם הקשיים, ושאת מצליחה להתגבר עליהם הרבה יותר בקלות מאשר קודם?
אני מציעה להוריד את השאיפה להיות כמו כולם, ולרצות להיות מיצי. להיות מיוחדת כמו שאת. ככה תוכלי ליישר קו עם השאיפה הזו.
לעזאזל, למה שמישהו ירצה להיות כמו כולם, כשברור שמה שהוא צריך לעשות, זה להכיר את עצמו?
אז נעים מאוד, מיצי - מיצי, ואת תגיעי, ועוד איך!

מיצי2013

New member
כבר ב-ו'!

אני יודעת. אני יודעת את כל זה, ואני מקווה שמתישהו הרגש שלי ישיג את המחשבה.
אבל לשם הדיון, אני לא משווה בין הפעם הראשונה לשנייה בריצה. אני משווה בין הפעם הראשונה שלי לפעם הראשונה של כל השאר. למה כולם מסוגלים לרוץ בלי להתפגר ואני לא?
להתאמן סבבה. מעדיפה לאמן את שרירי הלסת שלי, אבל זה לא עניין של אימון, זה עניין של נקודת פתיחה. לענייננו, נקודת פתיחה נפשית. דבר שמשפיע על כל התחומים בחיים.
אני לומדת להכיר את עצמי יותר ויותר טוב עם הזמן וזה כיף. אבל כבר שנים אומרים לי שאני אגיע, כולם אומרים, ואני לא מגיעה. זה פשוט מתסכל, זה הכל. לא רוצה להיות אלופה במאבק עם קשיים, רוצה שקט ושלווה. אבל אני מבינה את כוונותייך ותודה רבה

ליצי 16

New member
מה-זה מצטערת

לא רוצה להיות עם כוונות טובות, רוצה להביא לך תשובות טובות ואין לי. אני לא מכירה אותך...

שולחת לך חיבוקים חמים

מיצי2013

New member
אין בעולם אנשים מושלמים, רק כוונות מושלמות

איזה משפט קיטש שאני כבר לא זוכרת איפה שמעתי....

אל תצטערי, כן הבאת חלק מהתשובות ואת צודקת בהן. החיים מורכבים ולא הכל שחור ולבן.

תודה ובחזרה

אשמח לשמוע ממך גם בהמשך..

ליצי 16

New member
איזו מותק, תודה

איך בסוף את מנחמת גם אותי.
בסדר, אז חלק כן היה בסדר...

ועוד חיבוק אחד

היי48

New member
אני לגמרי מזדהה עם זה,

ולמרות שהשלמתי עם דברים שנראה לי שכבר לא אוכל לשנות אותם (לפחות לא נכון לעכשיו), אני עדיין חושבת על מה היה קורה אם... אני לא באמת יודעת מה היה קורה אם, אבל איך שאני לפחות מדמיינת את זה, הייתי יכולה להתקדם הרבה יותר מהר ולהגיע למקומות שיכול להיות שכבר לא ממש אגיע אליהם. אז אמנם אני עדיין חושבת על זה, קשה לי שלא, אבל לפחות אני חושבת על זה פחות.

ומבחינת הצד היותר מעשי: אני עדיין מנסה לעסוק במה שמעניין אותי, פשוט במסגרת המגבלות הקיימות. כלומר אם נגיד בלי כל הקשיים ומה שקרה הייתי מצליחה להגיע לרמה 8 מתוך 10 בעבודה, ובגלל הכל אני יכולה להגיע רק לרמה 4, אני מעדיפה את רמה 4 מאשר כלום. כלומר בנושא של עבודה אני לא ממש מסכימה עם עברי לידר שאמר שיותר טוב כלום מכמעט... בחלק מהנושאים האישיים אני גם נוקטת בגישה דומה, ובחלק מהם אני קצת יותר דטרמיניסטית, אבל אני חושבת שבגדול אפשר לומר שאני אמנם עדיין חושבת על מה היה קורה אם, אבל כבר משלימה עם חלק מהקשיים, כי הגעתי למסקנה שזה סוג של עינוי להמשיך ולנסות פעם אחר פעם לעשות דברים שרוב הסיכויים שלא תצליח בהם ולהתאכזב כל פעם מחדש. אבל חשוב לומר גם שאני מנסה להיות עם היד על הדופק, ואם יום אחד ארגיש חזקה מספיק ואחשוב שאולי כן אוכל להתקדם ולהצליח בדברים שלא הצלחתי בהם בעבר (בכל תחום שהוא בחיים) אני משערת שכן אנסה. או מקווה לפחות שיהיה לי את האומץ, כי ההשלמה שאת מדברת עליה היא אכן די קשה...

סובלת

צצה לי בעיה רפואית אקוטית ביותר ונאלצתי לצאת באמצע האשפוז ולנסוע לרופאת המשפחה, כי באשפוז לא יכלו לעזור לי עם זה (מן הסתם). זה סבל נוראי. ותוסיפי לזה את החרדה מסיום האשפוז ואת העצב של הפרידה מכולם... מה יהיה ביום יום כשזה ייגמר... אני פוחדת

גם אני סובלת

לא בדיוק מאותן סיבות כמו שלך אבל בערך... עדכני אותנו ואת הבלוג, ואם יש לך כח - גם במסר פרטי אליי. לילה טוב

מיצי2013

New member
אוי בובה

תחזיקי מעמד. את יודעת שאני גם מתמודדת עם כל מיני בעיות רפואיות שונות ומשונות, וזה לא קל בכלל. ובכלל, במצב שלנו כל בעיה רפואית אפילו מינורית נראית מאיימת ודורשת כוחות התמודדות גדולים. תטפלי במה שיש לך ותזכרי שבעיות רפואיות הן בד"כ פחות דרמטיות ומשפיעות ממה שנראה בהתחלה, לפעמים זה רק החוסר ודאות שגורם לסבל. ברגע שיבדקו וימצאו מה יש לך תוכלי להירגע (או להילחץ עוד יותר, כמוני, אבל תמיד יש את האופציה להירגע
).
מתי האשפוז נגמר? אני לא אוהבת פרידות. אבל אני חושבת שהפקת מהאשפוז הרבה ואת לוקחת את זה איתך. אי אפשר לדעת מראש מה יהיה ביום שאחרי, את צריכה לעבוד על להפחית את החרדה ממה שיבוא. יכול להיות שיבואו דברים טובים. שינויים זה מפחיד, ובד"כ לוקח קצת זמן להתרגל אליהם. תני לעצמך כמה שבועות עד שתמצאי את המסגרת החדשה ואת השגרה החדשה ותראי שהשד הוא לא נורא כל כך. מה באמת קורה עם מסגרת?

Lady Stark

New member
מיצמיצוש

אני חושבת שהמטפלת אמרה משפט שיכול באמת לחזק אותך. תשמעי, אף אחד מהנוכחים בפורום הזה לא עבר חיים קלים. רובנו היינו קרבנות לכוחניות מסוימת מצד המשפחה הקרובה או אנשים קרובים אחרים בילדות. או נסיבות אחרות מקשות של אובדן או חרדת מוות.
אני חושבת שמה שהיא ניסתה להגיד לך זה שלמרות הקשיים שעברת יצאת חזקה יותר ממה שאת חושבת.
יודעת שקשה לשמוע דברים כאלה, וגם לי יש עדיין מו״מ עם המטפל שלי על חומרת נסיבות חיי. אני מנסה ״לנרמל״ אותן והוא מנסה להסביר לי למה אני סובלת היום כל כך. ונראה לי שהוא צודק, כי כשאני מפנימה ומסכימה איתו אני מרגישה טוב יותר. עד כדי כך.
ההשלמה עם מה שעברנו לא קלה והיא חלק מתהליך החלמה. לפעמים זה מרגיש כמו חור בלב מרוב כאב על הילדות שפספסנו או על אי הצדק בעולם. אבל היא חשובה ונראה לי שאת בדרך להבין את הסיפור של חייך יותר. ברגע שתחברי את כל חלקי הפאזל יהיה לך קל יותר להבין את דפוסי החשיבה הבעייתיים ולהעז לחלוק עליהם ולמצוא להם אלטרנטיבה.

לגבי העניין עם הקושי לתפקד ״כמו כולם״, נראה לי שזה בעיקר עניין של להבין מה אנחנו באמת רוצים לעשות ולנסות לשלב את זה בחיים שלנו. אני למשל השלמתי עם זה שלא אוכל לעסוק במשהו שעסקתי בו בעבר, שדורש המון התרוצצויות ועבודה בשעות לא שעות. אז ניסיתי למצוא דברים אחרים שיספקו אותי. אני חושבת שאותו העניין לגבי זוגיות (רחמנא ליצלן). זה עניין של להבין את הצרכים שלך ולמצוא אדם עם חמלה וראש פתוח וללא שיפוטיות.
במובן הזה, הבעיות הנפשיות אפילו יכולות לבוא כיתרון. כי אין לנו פריווילגיה להתפשר על דברים שאחרים מתפשרים עליהם כל הזמן. אני מסתכלת, למשל, על מערכות יחסים ללא תמיכה ואני יודעת שבחיים לא אתקע באחת כזאת, כי לא אחזיק בה יותר מיומיים מחשש להחמרת מצבי.

אז זה באמת עניין של ללמוד את עצמנו ולהכיר טוב יותר. זה לוקח זמן וצריך להיות קשובים ולהסיק מסקנות. אני מעדיפה להתייחס לזה לא כאל: אני רוצה לחזור למה שהיה פעם, או כאל: הלוואי שכל זה לא היה קורה לי. אלא דווקא בצורה של: אוקיי, זה המצב. בואו ננסה לעבוד עם מה שיש.

ומצטערת על השפעת, מותק. זה מוכר לי. גם אני אחרי התקפי טורדנות וחרדה, ברגע שאני מתחילה לצאת מהם יש נפילת מתח ואז מחלה.

חיבוק גדול מיצוש!

מיצי2013

New member
בדיוק

קלעת בול... אני מנסה לנרמל את נסיבות חיי ולא מצליחה. ובמקום להאשים את הנסיבות, אני מאשימה את עצמי. כמו שאמרתי כאן כבר אחד הרגשות המרכזיים אצלי הוא חרטה. "אני רוצה לחזור למה שהיה" ו"הלוואי שזה לא היה קורה"
. הניצנים של ההשלמה התחילו לצוץ השנה, הקבלה והרצון לעבוד עם מה שיש, אבל הם היו מלווים בכ"כ הרבה שחור מסביב שאי אפשר היה לפתח אותם.
וכל שאר הדברים שאמרת, לגזור ולשמור

ד"א, גם אני נאלצתי להפסיק לעבוד במקצוע שאהבתי בגלל מגבלות בריאותיות, שעות לא נוחות ומאמץ פיזי שכרוך בעבודה. אני עדיין בדיון פנימי עם עצמי האם יש איזושהי דרך שבה אפשר יהיה לשפר את התנאים כך שאני כן אוכל לעסוק בזה, כי אני מתאימה לזה וזה מתאים לי. ואין לי מושג מה לעשות עם החיים שלי אם לא את זה. אוף... מבאס לחשוב על זה.

יומטוב מותק

Lady Stark

New member
קוקילידה

לפחות השחור שמסביב מתחיל קצת להתבהר, כדי שתתחילי לבנות דברים מחדש.
אם מצאת את העיסוק שאת רוצה לחיים שלך אז באמת שווה לחשוב איך אפשר לעסוק בו מבלי לפגוע בבריאות שלך. יכול מאוד להיות שקיימת דרך.
אני ממש שמחה שחזרת להאיר באורך את הפורום החמוד שלנו

התגעגענו!

תרגישי טוב מתוקה.
נ.ב. טריק שלמדתי עם השנים: מחלה פיזית תמיד מורידה את הטורדנות. ממש ככה.

מיצ

נתחיל מזה, שכיף לראות הודעה ארוכה שלך ולא לדלות ממך אינפורמציה בכל מיני שרשורים שונים, כשאת צצה.
אני חושבת שקל יותר להצטנן בקיץ בגלל שאנשים יושבים במזגן רוב היום ואז כשהם יוצאים החוצה, שינוי הטמפרטורה ממש תופס את הגוף לא מוכן.

אני שמחה לשמוע שהציפרלקס עוזר. על איזה מינון את עכשיו? את לוקחת בבוקר או בערב? אם את רואה שזה נמשך גם אחרי מה שנחשב תקופת ההסתגלות של התרופה (בדרך כלל 3-4 חודשים), תדברי עם הפסיכיאטר שלך, אפילו בטלפון, לראות מה את יכולה לעשות בנוגע לזה, שלא תגיעי למצב שבו ההפרעות בשינה נהיות חלק מהחיים ובסוף תהיי יותר עייפה. את מרגישה שיפור מבחינת החרדה עם הציפרלקס או שאת עובדת על זה יותר עם הפסיכולוגית?
את בסדר, מיצי. את דואגת ומטפלת בעצמך. אין יותר בסדר מזה.
אני חושבת שעם השנים שעוברות, אני קולטת שימי הולדת זה משהו שנועד בשביל שהאנשים שסובבים אותך יחגגו. לא בקטע נרקיסיסטי, אלא מבחינת הזדמנות לחשוב, "אני שמחה שנולדת ושהכרתי אותך ושאת כאן". מיצמיצ, אנחנו שמחים שנולדת. אנחנו שמחים שהכרנו אותך. אנחנו שמחים שאת כאן.
אני חושבת שאת עדיין יכולה להיות מוצלחת, בכל כיוון שתלכי אליו, בכל דבר שתבחרי לעשות. הכוחות העצומים שאספת בשביל להרים את עצמך חזרה על הרגליים ולהתחיל לדאוג לעצמך, זה בכלל לא מובן מאליו, ובעיניי, זה מה שיעזור לך בהמשך. הידיעה שעשית את זה כבר פעם אחת, שאת מסוגלת, שזה אפשרי.
לוקח זמן להשלים עם תקופות קשות שאנחנו עוברים. אל תהיי קשה עם עצמך כל כך.

(אני חושבת שזו אחת ההודעות המאוד לא מסודרות שכתבתי לאחרונה.)

מיצי2013

New member
מחבקתוש!!!

התגעגעתי אלייך... מה קורה איתך בימים אלה?? נשמע שלא הכי טוב, אני מקווה שאני טועה.

נראה לי שהצטננתי באמת בגלל המזגן או בגלל שישנתי עם מאוורר ומכשיר אדים.
אני לוקחת 10 מ"ג מוקדם בבוקר, ישר כשאני קמה (כי אני ישר יוצאת לעבודה...). אני אתן לזה עוד קצת זמן ומקווה שיעבור, בינתיים עבר בערך חודש. זה גם לא נורא באופן קיצוני, אני ישנה, פשוט שונה ממה שהייתי רגילה. ואולי זה גם בגלל החום.
אני חושבת שהכדור משפיע ישירות על החרדה שלי ומשפר אותה. גם עבדתי על זה עם הפסיכולוגית, השילוב של שניהם כנראה עזר. אני מרגישה עם הכדור שינוי לטובה בהרבה דברים קטנים, כמו למשל הגועל לשבת באוטובוס והחרדה מהצפיפות פשוט פחתו. אני חד משמעית פחות דואגת מכל זבוב שעובר לידי. זה כיף... או שבסוף יתברר שזה סתם אפקט פלצבו...

תודה על מה שכתבת, אני כל כך מקווה שהפעם מעבר לפינה באמת מחכה תקופה טובה, ולא עוד גל שיסחוף ויפיל אותי, כמו שקרה כל פעם בעבר. הגלים האלה הפכו אותי לזהירה.

וההודעה שלך מסודרת בובה.
תכתבי הרבה כאלו.

למעלה