כמה אמורים להיות חיי המדף של פולים קלויים ? (לא טחונים) לצערי - קניתי ג´מאיקה בלו מאונטיין וביליתי אחר כך שבועיים בארץ, כך שהפולים אצלי 3 שבועות וממש ממש חבל לי לזרוק אותם. האם אפשר עוד להשתמש בהם או שלא כדאי לנסות אפילו ?
לידיעתך, פולי קפה טחונים מומלץ 24-48 שעות לשימוש. פולי קפה קלויים מומלץ עד 6 ימים לטחינה. פולי קפה ירוקים ניתן לשמור כשנתיים עד שלש. לכן,אם אתה קולה את הפולים, מומלץ לקלות את הפולים לצריכה השבועית. לטחון מומלץ ממש לפני השימוש, ורק בכמות הניצרכת. ישנם כל מיני "מומחים" שחושבים שלהקפיא את הפולים הקלויים או הטחונים יעזור לשמור על הארומה. חבל שהפולים לא שמעו על "הפטנט" הזה. **להנות מהקפה,זה לקלות אותו****
היות ואתה קשור לסוחר ההוא שמוכר את קולי הקפה והפולים הירוקים - אבקשך להפסיק לתת תשובות שמנסות לשכנע לעבור לשימוש בפולים ירוקים. זה בכלל לא מה ששאלתי וזה היה מיותר לגמריי ! יש גבול.
לצערי אינני קשור לחברה שמוכרת קולי קפה ביתיים, אולי בעקבות דבריך, יקבלו אותי שם לעבודה. נכון, יש לי קולה קפה בבית ומכונת אספרסו ROYAL SAECO ואני "צועק" בכל מקום שהשילוב הזה אידיאלי לקפה טוב. ואם זה עושה למישהו פירסום ובעיקבות כך יקנו עוד מכונות קלייה ועוד מכונות SAECO, כמות אוהבי הקפה תגדל. ושוב,כדי להנות מהקפה, צריך לקלות אותו ולשים במכונה אספרסו מיקצועית. ולא להתפשר בקניית קפה קלוי או טחון או מקינטות למיניהן.
קפה שונא חמצן, לחות, אור וחום. אם שמרת את הפולים בואקום, במקום קריר ויבש (Dry Cool Place), לא צריכה להיות בעיה מיוחדת, ותוכל ליהנות מהקפה. אכן, כאשר הקפה טחון, אורך חייו מתקצר פלאים.
פולים = פולי קפה. אני קונה את הקפה בצורת פולים וטוחן אותם אחר כך. הקפה שאני בדרך כלל מדבר עליו הוא אספרסו והסוג היה ג´מאיקה בלו מאונטיין שנחשב אחד הסוגים הטובים בעולם. אם הוא טוב יותר מקפה טורקי ? זה תלוי אם את מעדיפה אספרסו או טורקי