חילונים אחראיים למותם של דתיים

• פותח הנושא L7
  • פורסם בתאריך

L7

New member
חילונים אחראיים למותם של דתיים

לפי המצורף (לפני כיומיים): עבר בשתיקה יחסית.................. • כל ישראל ערבים זה לזהו בן לב ו לכן נהרגים גאם דתיים וגם חילונים יורד עלנו גשם זלעפות ואנחנו בגשם נרטבים ומתווכחים מי יפתח א ת המטריה אנחנו הגיוניים ? אין מקריות בעולם כלל!!!!

lordjek

New member
בי הוא צודק

הדרג המדיני הוא לא דתי ברובו, הפיקוד העליון אינו דתי. אז עכשיו מפילים את המצב הבטחוני על הדתיים?

זה בעצם ההסבר שלהם לכפייה הדתית:

"כל ישראל ערבים זה לזה", לכן הדתי חייב לדאוג שהחילוני לא יסע בשבת [ביחוד אם אין לו רכב פרטי ורשיון נהיגה...], שיוכל להתחתן עם לא-יהודי רק בקפריסין (או במקומות דומים). לא נורא שגם מוסלמים ונוצרים חייבים לנסוע לאותה מטרה לקפריסין. לכן גם היהדות מיסיונרית רק ביחס ליהודים חילוניים, ולא אוניברסלית כמו הנצרות והאיסלם.

דיזקן

New member
אלוהים שימושי

מעניין שככל שנראה שדת ישראל "מצליחה" להשיג השפעה או לעשות נפשות, בו בזמן היא גם הופכת (או אולי חוזרת) להיות אלילית יותר. אנשי דת יוצרים אלוהים שימושי שפועל לפי צרכיו של אדם. זה לא שונה בהרבה מהגישה הפרקטית של הבודהיסטים לבודהה. אם יש לך בעיה, פנה לאלוהים, הוא יפתור אותה. למעשה אלוהים אפילו מיותר אצלם, כי הרבי תפס את מקומו. כאשר מבטיחים למאמינים שמי שיביא כורסא לרבי יזכה לעולם הבא מחייבים את אלוהים לכבד צ´ק פתוח. אם זה לא יחס של זילות, אינני יודע זילות מהי. על אותו פרינציפ הקתולים מכרו אינדולגנציות. האתאיסט מתיחס בכבוד רב יותר למושג אלוהות מאשר האדם הדתי שמדביק לאלוהיו כל כך הרבה המצאות אנושיות וגם מתייחס אליו כאל ישות מוחשית.

יאנוס

New member
דיזקן צודק. לדתיים אין צורך באלוהים

הרבנים הם שליחי האל ולמעשה יודעים טוב יותר מהאל מה צאן מרעיתם צריך.

lordjek

New member
זילות למה?

ואם כבר, אז לי למשל אין צורך קיומי ברבנים, שכן אני יכול להיות "רבן"(שאגב, מאיפה הוצאתם את המושג הזה?) בעצמי.

דיזקן

New member
אותו דבר

אלוהים אמור לשפוט בדיני נפשות ואם אתה בטוח שאתה יודע איך השיטה שלו פועלת אתה רואה את עצמך מוסמך לקבוע לאנשים איך לנהל את חייהם כדי להצליח אצלו בבית דין של מעלה. בשלב הבא אתה מציע את עצמך כמתווך בינו לבין אנשים. ובסוף אתה שם את עצמך למנהל העסקים שלו והופך אותו לשותף שקט. הוא עצמו ממש לא נחוץ לך כמו שטענו פה. הוא עלול להגיד דברים שלא ינעמו לך כמו למשל ספר איוב שכולו מוקדש לרעיון שאדם לא מסוגל להבין את דרכי האל. אז בעצם אתה ואני אומרים אותו דבר?

lordjek

New member
שאלה שלי

האם אתם שותפים למניפולציות, מסתייגים, או לא מתיייחסים בכלל?

L7

New member
רב-ספק שירותי דת המתפרנס מכך

מכיוון שהדת היא מניפולציה למעשה המניפולציה הגדולה ביןתר בתולדות המין האנושי, אזי הרבנים הם כהני המניפולציה החיים ומקדמים את ענייניהם. הביל גייטס של היהדות הוא הרב יוסף שהשיג כוח יותר מכל מניפולטור דתי בימנו.

מה אלוהים אמר לכוהני הדת?

אני מביא קישור להודעה קודמת שלי (סליחה), שאינה אלא ציטוט מישעיהו פרק א´.

אני לא מסכים עם ההכללה הגורפת.

הוא(?) התכוון מן הסתם לצבועים המדברים בשמו, בשם הדת, "וידיהם דמים מלאו".

מכיוון שהאמונה אינה רציונלית,

מסתמכת על "תחושות בטן" כמו שכתב בן לב, אז היא מכתיבה לאנשים שונים דברים שונים. יש אנשים, היכרתי אישית אנשים כאלה, עבורם המילים "לא תרצח, לא תגנוב, ואהבתך לרעך כמוך" וכו´ נובעות מתחושתם הפנימית. לא חשוב ההסבר הרציונלי. הם מאמינים שקיים המשהו הזה אלוהים שלא רק ברא את העולם ואת האדם, אלא גם דורש ממנו להתנהג טוב, להיות אנושי בחיי היום-יום. אלוהים שלהם זו מעין מילה נרדפת למצפון. יש הפועלים בשם הדת למטרות הומניות שונות, בארץ ובעולם. אהבתי מאוד את הסיפורים הקצרים של הסופר הצ´כי הָשֶק (מחבר החייל האמיץ שווייק) הקשורים באנשי דת שונים שנפגשו בדרכו. מצד אחד הוא היה אתאיסט מושבע, ומצד שני בולט בסיפוריו הפאן האנושי, החיבה הגלוייה לאנשים, גם הדתיים, יחד עם האירוניה הקלה.

L7

New member
החביבות והרשעות בדת

דתיים רבים מכל הדתות הינם אנשים חביבים אוהבי אדם . גידולי הפרא נובעים מאי- ריסון האורתודוכסים. הפוטנציאל הרע של היהדות- אוסף המיצוות האדיר והבילתי ניתן לעירעור ולרפורמה. התיקווה- לאנשים הזקוקים לדת - היהדות הרפורמית . אי טיפוחה של היהדות הרפורמית - אחד הכישלונות הקריטיים של הציונות.

קראתי ראיון עם

"הראשון לציון" הרב בקשי דורון, בו הוא הביע תמיכה בהפרדת הדת מהמדינה, ועוד כמה רעיונות מעניינים מאוד.

למעלה