חילוקי דעות בזוגיות

בוודאי

ואני ממש לא חושבת שמישהי משקרת בכוונה או מייפה את הדברים עבור הפורום. אני חושבת שאנחנו עושות את זה הרבה קודם, וקשה לנו להודות מול עצמנו שיש קשיים.
אני צברתי קצת כעסים על קסם בשבועות האחרונים, וזה הרחיק אותי ממנו מאד. אתמול בערב החלטתי לפתוח את הדברים, אבל השיחה הייתה קשה, לכן שוחחנו רק על שני נושאים וסיכמנו להמשיך עם השאר בעוד כמה ימים.
&nbsp
אתם מנהלים חשבונות נפרדים אם אני מבינה נכון, ומתקזזים על ההוצאות המשותפות? למה בכל זאת יש חיכוכים? בעניין ההוצאות המשותפות? או בכללי, עניין של אג'נדה? עד כמה שבא לך לשתף כמובן, אין שום חובה

kisslali

New member
מסכימה חלקית

חלק מהזמן אנחנו משקרים לעצמנו ובחלק אנחנו נזהרות ללכלך.
לכולנו מידה שונה של מודעות עצמית, ככה זה גם בזוגיות. האמת המוחלטת לא תמיד נעימה וקלה, לפעמים אנחנו חסרות אונים לשנות או להתמודד ולפעמים מעדיפות לחיות כבת יענה. כל אחד בוחר אם הוא רוצה להסתכל על הדברים. אני יודעת שאני מאד קיצונית. אני לא חושבת שזה עושה אותי מאושרת אבל לי קל יותר להסתכל על האמת, מרה ככל שתהיה, ואז לבחור איך להתמודד. זה לא בהכרח טוב לכולם.
יש לי חברה הונגריה שאומרת שאנחנו הישראלים מאד בוטים (מה שנכון) ורק אחרי שהיא הכירה אותי ממש טוב היא הבינה שכשאני אומרת את הדברים כמות שהם זה לא מבטא תוקפנות אלא יושר. האנגלים בפרט והאירופאים בכלל, אלופים בלהגיד הכל סחור סחור - רק לא להגיד את האמת בפרצוף. מעניין שהמעבר לכאן אילץ אותי להתמודד עם הגישה הקיצונית שלי לאמת העירומה.

אנחנו מנהלים חשבונות נפרדים וגם חשבון משותף לצורך הוצאות משק בית (פה החשבון לא עולה כסף) בארץ כל אחד שילם על חלק מהדברים ופעם בחודש התחשבנו והתקזזנו אחד מול השניה. החיכוכים קשורים בעיקר לגישה שלנו לכסף. מטבע הדברים בגלל שיש לנו גישה שונה לכסף, אנחנו במצב כלכלי שונה מאד אחד מהשניה וכאן ברשותך אני לא ארחיב. בגלל שאנחנו בפרק ב' אנחנו גם לא שותפים לרכוש. הוא מרגיש שאני צריכה לתרום חלק גדול יותר (כי יש לי), הוא גם היה רוצה להיות שותף מלא להחלטות (לא רק מה שקשור לשנינו), מפריע לו שידעו שאנחנו לא שותפים ב-100%, וכן, יש גם חיכוכים בגלל הוצאות משותפות: מכירה את אלו שצריכים להסתובב בחורף עם גופיה בבית אבל ההסקה צריכה לעבוד בפול ווליום 24 שעות ביממה? מכירה את אלו שצריכים לחמם דוד 10 שעות כדי שתהיה להם מקלחת חמה בבוקר? אלו שבקיץ מפעילים מזגן ומשאירים חלונות פתוחים שהבית 'יתאוורר' - שאמשיך?
לדעתי בכל זוגיות יש סוג של מאבק כוחות, מעצם היותינו שני אינדיוידואלים עם רצונות וגישות, אנחנו שואפים לנהוג ולהתנהל באופן שנתפס לנו כנכון, כשיש שניים יש סוג של מאבק. זו לא בהכרח מלחמה, אבל יש צורך בפשרה וויתור כדי להצליח לשמר זוגיות.

מבחינתי שביל הזהב זה פשוט להפריד כוחות במה שאפשר, שכ"א ינהג כמו שהוא חושב לנכון. בשאר הזמן לנסות לא להתעקש על שטויות רק על מה שממש חשוב לכל אחד מאיתנו.

ללי

מעניין מאד

אבא שלי מאנשי המעיל+מזגן בקיץ. למזלי לא נדבקתי בזה
מאמינה גדולה בחלונות פתוחים, בקיץ התל אביבי (!!!) הדלקנו מזגן איזה 3 פעמים.
תודה על השיתוף

A לוןA

New member
לא אצל כל הזוגות יש מאבקי כח

זה אמנם מאוד נפוץ- אבל ממש לא גורף ונכון לכולם.

A לוןA

New member
אצלנו אין מריבות

אני ממש לא זוכר מתי היתה הפעם האחרונה שספנק ואני רבנו. עברו כמה שנים טובות בטוח.
אם יש חילוקי דיעות- מדברים ומסכמים, זה (כמעט) אף פעם לא מגיע לכעס, תסכול ומרמור.

למעלה