חימום טרריום 60 על 30...

• פותח הנושא obb
  • פורסם בתאריך

obb

New member
חימום טרריום 60 על 30...

איך הכי מומלץ לחמם,פלטת חימום,שתיתן טמפ' זהה בכל הטרריום או מה? תודה מראש.

naja

New member
אני ממליץ על כבל.

אם הטרריום נמצא בבית וטמפרטורת הסביבה לא נמוכה מדיי אז כבל הוא הפיתרון הכי נוח ויעיל להגיע לטמפרטורה הרצויה וליצור מפל טמפרטורה. פלטה שתיתן חימום אחיד לכל המשטח זה רעיון לא טוב מאחר וצריך לתת לנחש את האפשרות לבחור בעצמו את הטמפרטורה המועדפת לו ולכן כדאי שיהיה צד חם וצד קר.

obb

New member
אתה יכול להמליץ לי על מוצר ספציפי?

יענו איזה חברה,איך להתקין אותו,על איזה חלק .איזה אורך,כמה וואט,יש טרמוסטט,מתי הוא עובד? תודה.

naja

New member
אין הרבה אפשרויות.

כיום אני רואה בחנויות רק כבלים של "רנה", למרות שבעבר היו סוגים שונים. לטרריום של 30 על 60 עשוי להספיק כבל של 25 וואט(4.5 מטר כמדומני) אבל אם אתה מתכננן בעתיד לרכוש זוחלים נוספים אז אולי כדאי לקנות כבל חזק יותר. את הכבל שמים מתחת הטרריום אם אין בידוד או בתוך הטרריום , מתחת למצע(זה לא משנה כל עוד מגיעים לטמפרטורה הנכונה). רצוי שהכבל יהיה מפותל על שליש מהטרריום כדי ליצור צד חם-צד קר. לכבל אין טרמוסטט(ניתן לקנות בנפרד) ובד"כ הוא עובד בצורה רציפה.

obb

New member
ואז רק בחורף הוא פועל?

כי אני מקרר את הבית בקיץ,וזה יוצר לי בעיה.

naja

New member
אז תפעיל גם בקיץ.

אין פה חוקים קבועים. הדבר היחיד שחשוב להקפיד עליו זה שלנחש תהייה טמפרטורה מתאימה. איך עושים את זה, כמה ולמה ומתי, זה כבר לא משנה.

obb

New member
כן אבל בלי טרמוסטט זה כאב ראש..

אולי אני אקח פלטת חימום חצי מגודל הטרריום ואז חצי יהיה בטמפ' של 27-28 מעלות וחצי בטמפ' החדר.אני חושב נכון? איזה עוד דרכים אפשריות לי?

אתה לא חייב תרמוסטט למרות שרצוי

אם החדר סגור אז הטמ"פ לא תשתנה בצורה קיצונית והכבל יתן חום מספק לפעמים שתי מעלות יותר לפעמים שתיים פחות אבל כל עוד שזה לא ירד בצורה יותר מדי דרסטית ולעיתים קרובות זה יהיה בסדר גמור. מדי פעם גם יש תרמוסטטים למכירה שמיועדים לכבלים לחימום צריך לחפש אותם.

obb

New member
לא הבנת אותי..

אם החדר היה נתון לטמפ' מסויימת קבועה אז לא היו לי בעיות והייתי משתמש בנורה.הבעיה זה שאני מסתכל ליולי,אוגוסט,שאין אף אחד בבית הטמפ' יהיו דיי גבוהות,ושאני מגיעה זה יצנח ל 20 מעלות אפילו,זה יכול לגמור את הנחש,לכן כמו אם הדגים שלי,שאני משאיר גוף חימום אם תרמוסטט כל השנה אני רוצה פתרון דומה לנחש. אתה מבין אותי? כמובן שאני ירצה להוציא אותו אני אדאג לטמפ' הולמת שלא פחות מ 25 מעלות.

obb

New member
וכמה להערכתך יעלה ...

וכמה להערכתך יעלה כבל 25 כמו שאמרת לי,אם טרמוסטט? ולשים אותו מתחת לדשא המלאכותי?

obb

New member
קצת גדול עליי...

או שבינתיים אחמם אם נורה,עד שיהיה לי מספיק לכבל אם טרמוסטט,או שבאופן קבועה אזמין פלטת מים באורך חצי מהאק' שלי.זאת אומרת הפלטה תיהיה בגודל מלא אבל רק בחצי יהיה מים,בחצי השניה יהיה מחיצה.וככה חצי יהיה מחומם על טמפ' קבועה של 27 מעלות.ובצד השני יהיה טמפ' החדר,ואם יהיה צורך אני ישים גם נורה,מה אתה אומר?

חשבתי על משהו

אני לא חושב שתוכל לחמם את מים לחום כזה שיחמם את הטרריום שישב שתי זכוכיות מעל המים לטמ"פ רצויה. לכן הרעיון לא יעבוד לפי דעתי

obb

New member
תראה,סטלה,אחד המגדלים הכי גדולים ..

תראה,סטלה,אחד המגדלים הכי גדולים בארץ ע"פ מה שהבנתי המליצה לי על זה.וראיתי בחנות שלהם שזה עובד.תראה מה אני יעשה,אני ידבר אם דרור או אם סטלה עוד פעם ונראה כבר... תודה לך בכל מקרה.אני מאמין שאני אתגבר על הבעיה.אשמח לדעת איך אתה מחמם את הטרריומים שלך,ואיך רוב בעלי הנחשים. חוץ מזה אני רוצה כמה פרטים על הכרכן,מה הגודל הממוצע לנחש בן 6.5 חודשים? מה הגודל המקסימלי? כל כמה זמן להאכיל ואיזה מזון ואיזה כמות? להרוג קודם או לתת לנחש לעשות את העבודה,איך אני יודע זכר נקבה לפני שאני מנסה לזווג? באיזה אורך הוא מגיעה לבגרות מינית,או שזה לפי גיל? זהו בינתיים
תודה מראש.

obb

New member
התבלבלתי,כרכן=קינג סנייק ועוד משהו.

איזה סוגים של קינגים יש,ואיך קובעים מה כל אחד,ואיך אדע ששלי זה קינג גזעי ולא מעורב בסוג אחר?

naja

New member
אני לא מכיר את השיטה של הפלטה.

נשמע לי הזוי משהו(לא משתמשים בזה באף מקום בעולם למיטב ידיעתי...), אבל כמו שכבר רשמתי לך, זה לא משנה איך מחממים העיקר להגיע לטמפרטורה הרצויה. בקשר לשאר השאלות- איך יודעים שהקינג שלך "גיזעי" ולא הכלאה-קונים ממגדל אנין שניתן לסמוך על המילה שלו. גודל ממוצע לקינג בן חצי שנה-בערך 50 ס"מ. גודל מקסימלי-תלוי במין הנחש. לקינג קליפורניה זה בערך 1.5 מטר. מאכילים פעם בשבוע, גורי עכברים בעובי הנחש או מקסימום פעם ורבע-הכמות לפי גודל הנחש. להרוג-לא ממש צריך, אלה אם אתה מתכוון להשאיר את הגור למספר שעות בטרריום ללא השגחה והוא כבר יכול לכרסם. זכר\נקבה-תן למישהו מנוסה לבדוק. בגרות מינית-בגיל 1.5עד 3 שנים. אורך מומלץ-לנקבה 90 ס"מ(קינג קליפורניה) לזכר רצוי לפחות שישים.

obb

New member
טוב תודה אחי.. עוד משהו..

אז נורה תיהיה טובה אתה אומר?

gaichuk

New member
לעניות דעתי כבל זה הפתרון המתאים.

מנורה מפיצה גם אור חוץ מחום (וההיפך...), הפלטה שהזכרת קודם משלבת מים(?) וחשמל שזה לא השילוב הכי טוב. כבל מצד שני (בין אם הוא 25 או 50 וואט) אפשר למקם ולעצב בצורות שונות וכך להגיע לטמפרטורה הרצויה במקומות שונים בטרריום. לגבי הקיץ והמזגן. מזגן יכול להוות בעיה אבל אם הטרריום לא בקו ישיר וקרוב מדי אל המזגן, טווח הטמפרטורה בפנים פחות גדול מבחוץ.עם כבל בשילוב עם מדחום 'מכני' (כזה עם סקאלה וכספית ולא אלקטרוני או שמדביקים לאקווריום מבפנים),ייתן לך מושג איפה אתה עומד. שים לב ושנה בהתאם ובסופו של דבר תמצא את העריכה האידיאלית של האביזרים. הפרמטרים שיקבעו את גובה הטמפרטורה הם: גוף חימום, החומר ממנו עשוי הטרריום והחומרים בתוכו, רמת האיורור, טמפרטורה סביבתית, ותשומת לב! בנוסף אני חושב שיש לך הרבה שאלות חשובות שצריכות תשובה. אני מציע שתבקש ממישהו שאתה סומך עליו (ולא בהכרח מישהו שהוא 'תותח' בתחום...) שיסביר לך טלפונית או פנים אל פנים ,מי נגד מי ,למה וכמה ואיך. התרשמות ויזואלית אצל מישהו פרטי שמגדל בבית תיתן לך מושג הרבה יותר טוב ונכון מהתרשמות אצל מגדל מסחרי שמחזיק את החיות במקום שמיועד אך ורק להן (בתנאי כמובן שהוא מגדל בצורה נכונה...)

אני מסכים כמעט עם כל מה שאמרת

חוץ מזה שאפשר להשתמש במנורה אדומה או מנורה מיוחדת לזוחלים שעושה אור סגול שגם הוא אינו מפריע להם. חשמל ומים זו לא ממש בעיה כל עוד שמשתמשים במוצרים שמיועדים לכך והציוד שהוא מדבר עליו זה ציוד לאקווריומים ולכן לא צריכה להיות בעיה עם זה. אפשר להשתמש במדחומים אלקטרונים יש כאלו ממש טובים ולא ידוע לי על מדחום אלקטרוני שהוא גם מדבקה, אני חושה שאתה מתבלבל עם המדבקות שיש לאקווריומים והן לא אלקטרוניות עד כמה שידוע לי והן גם לא הכי אמינות. עם כל היתר אני מסכים לחלוטין.

למעלה