חימום טרריום 60 על 30...

• פותח הנושא obb
  • פורסם בתאריך

obb

New member
חברים,נראה לי שמצאתי פיתרון...

אחרי שדיברתי אם קטי,שמגדלת 3 נחשי מלך,חשבתי לקנות פלטת חימום לזוחלים כמו שהיא משתמשת בה,שיש חצי מחומם וחצי לא.אני אבקש מחבר של אבא שלי שהוא אלקטרונאי שיביא לי טרמוסטט שיש לו חוט אם גשש בקצה,את החוט אני אכניס לטרריום צמוד לצד אחד של הטרריום ואכוון את הטרמוסטט ל 28 מעלות. את החוט החשמלי שמוביל לגוף חימום העביר בטרמוסטט (הבנתי שככה זה עובד,כאשר הגשש מזהה טמפ' גבוהה ממה שכוייל לה הוא מפסיק זרם חשמל ,תקנו אותי אם אני טועה.) וככה צד אחד חם,צד אחד בטמפ' החדר,בשני המקומות יהיה מסתור וככה הנחש יוכל לבחור בעצמו מה מתאים לו.מה אתם אומרים? ובהתחלה שהוא בפלסטיקית אני יניח אותו בתוך הטרריום הגדול יותר חצי בצד החם וחצי בקר.. סבבה? ותודה מראש לעוזרים

gaichuk

New member
לא התבלבלתי...

"כזה עם סקאלה וכספית ולא אלקטרוני או שמדביקים לאקווריום מבפנים". שים לב ל-"או"...

obb

New member
אז פתרנו את הבעיה שלי...

עכשיו אני רק צריך לדעת כמה עולה פלטת חימום כזאת וכמה יירצו על טרמוסטט..

obb

New member
איך אני ידע אם זכר או נקבה?

השגתי את הכסף לנחש.. עכשיו אני רוצה לדעת משהו.. ששאלתי בחנות אם הנחש שהחלטתי לקחת אם הוא זכר או נקבה,הוא אמר לי שהוא לא יודע,ואם באיזה חנות יגידו לי שהם יודעים אז הם משקרים לי,הוא אומר שאפשר ללחוץ ולבדוק אבל זה יכול לפצוע את הנחש. השאלה היא האם לקנות את זה או שהוא עשה לנחשים שלו את הבדיקה והוא מוכר את הזכרים ושומר את הנקבות,כי ככה הוא מרוויח יותר בתור מגדל... מה אתם אומרים? ותודה לכל מי שעזר לי לפתור את סוגיית החימום,מחר אני אקנה את מה שצריך ואיישם את הרעיון...

זה לא מדויק מה שהוא אמר לך

אפשר לבדוק ואפילו די בקלות ברוב המקרים שמדובר על נחשים קטנים אבל רק כאלו שיש להם ניסיון רב בזה יכולים לעשות את זה בצורה טובה ובוודאות. כי במקרה ולא יוצא הרבה לא תמיד יודעים אם מדובר בזכר או בנקבה ולכן מי שעושה את זה צריך לדעת לעשות טוב וגם לא ללחוץ יותר מדי בכדי לא לפגוע באיברי הרביה של הנחש. אני לא ממש יודע על חנות חיות שיודעים בה מספיק בשביל לעשות את זה ובזה הוא צודק (ברוב החנויות לא ידעו גם לזהות את סוג הנחש) אבל עדיין יש אנשים שיודעים לעשות את זה ובצורה טובה. יתכן שהוא או אמא שלו בדקו את הנחשים והעדיפו לשמור חלק מהנקבות לשנים הבאות, אבל ממש אין לי מושג אם זה המקרה.

obb

New member
אז אני אצטרך לסמוך עליו...

תודה בכל אופן.

obb

New member
אחי שאלתי אותו...

קודם כל אני סומך עליהם מאוד.עכשיו שאלתי אותו והוא הסביר לי,ואף רצה להראות לי את ההורים שלו.. זה קינג קליפורניה מעורב אם כרכן תירס (נוחש אחד) ועוד נחש מסוג מלך אבל הוא אמר לי איזה סוג של מלך ואני לא זוכר. אתמול הייתי בחנות וסטלה גם הייתה,יש לציין שהיא אישה מאוד מאוד מאוד נחמדה,יש לה המון ידע שהיא רוצה לשתף ולחוק אותו אם האנשים.היא הסבירה לי הכל.וששאלתי אותה אם אין אפשרות לבדוק זכר או נקבה היא אמרה שיש,ושזה נותן דיוק לא של 100 אחוז אבל כמעט.ושאבוא לקנות היא תבדוק למעני. עכשיו הנחש ששומרים לי הוא בנשל,ולמרות זאת הוא אוכל,כאילו שלשום הוא אכל שתי וולדות ואתמול ראינו שהעינייים שלו מאפירות מה שאומר שהוא עומד להשיל... הנחש נראה היפר אקטיבי.עולה יורד זז לפה זז לשם.. ושכחתי לשאול אותם בחנות אז אני אשאל פה: איך הנחש זוחל,כאילו איך זה עובד? תודה מראש.

naja

New member
נחש בנשל.

העיכול שלו טיפה יותר איטי ולכן לא מומלץ להאכיל (גם רצוי מדיי פעם לתת לנחש הפסקה והנשל זה זמן מצויין) אבל זה לא חובה והרבה נחשים מוכנים לאכול במהלך הנשל אז מאכילים אותם. לגבי הזחילה של הנחש-כל הגוף שלו בנוי מעמוד שידרה אחד ארוך כשמצדדיו המון זוגות של צלעות. בין כל שתי צלעות יושב שריר שיכול להזיז את הצלעות קדימה או אחורה וככה הנחש מתקדם. בנוסף-מגיני הגחון(הבטן) של הנחש הם מאוד רחבים ומשמשים כ"עוגן" במהלך ההתקדמות, ז"א שהמגינים זזים קדימה, ננעצים\נאחזים במצע ודוחפים לאחור וככה הנחש מתקדם.

למעלה