חיסון טבעי לסוכרת: למה טבעונים מוגנים יותר?

tulkin

New member
זה רציני זה?

ממתי דיווחים בטמקא הם מקור אמין למשהו? או שאולי פרסמת את זה בציניות מסויימת שפספסתי?

אבו זקן

New member
אוף!

המאמר נפתח במשפט "ישראל נמצאת במקום הראשון בתמותה מסוכרת מבין מדינות ה-OECD" , ואם התיזה של כותבת המאמר היתה נכונה הייתי מצפה שמה שיופיע בהמשך הוא משהו בנוסח ".. ובמקום האחרון מבחינת שעור הטבעונים באוכלוסיה". אם היה נמצא מתאם בין שני אלה (מוות מסוכרת ואחוז הטבעונים) במדינות ה OECD השונות היתה לכותבת לפחות נקודה אחת סבירה. אבל היא לא טרחה, או שטרחה ולא מצאה, כך שאת המאמר הזה, כמו אלפים אחרים, אפשר לקטלג בשקט בקטגוריה "נימוקים פסאודו-מדעיים לקידום אג'נדה אידיאולוגית".

תוחלת החיים של צמחונים וטבעונים אינה גדולה יותר משל אוכלי כל (כשמנטרלים גורמים משפיעיים כמו משקל, פעילות גופנית וכד').

זאת ועוד...

"חילקו אותן לשתי קבוצות: האחת הקפידה על תפריט טבעוני דל-שומן (10% שומן) והאחרת על תפריט סטנדרטי להפחתת כולסטרול." (הדגשה שלי).
תפריט של טיפול בכולסטרול, ובדיקת תוצאות לגבי סוכרת?
הטבעוניים האלה...יודעים שמדובר בשתי מחלות שונות?

הרפואה אמורה לרפא, לא?!

לפני כ 14 שנה הובחנתי כסוכרתי.
טופלתי לפי הדוקטורינה של הרפואה המערבית, קרי , טיפול פומי, דיאטנית, אנדקרינולוג, עם הבטחה שהכל יהיה בסדר אם אהיה מאוזן ובעתיד, כנראה צפויה החמרה.

עם השנים נוספו כל הנספחים של הסינדרום המטאבולי (סינדום X).

לפני כשנה וחצי רציתי לעשות ניתוח בריאטרי בכדי לרפא את הסכרת , נפגשתי עם מנתח בריאטרי, אך משהו בתוכי אמר לי שי אפשרות אחרת, חייבת להיות אפשרות אחרת.

חיפשתי ב WEB כיצד ניתן לרפא סכרת ומצאתי כי את הסכרת ניתן לרפא באמצעות טבעונות, בהמשך אצרף קישורים

לפני כשנה שניתי את תזונתי לטבעונית, התוצאות לא אחרו לבוא, אחרי 3 חודשים, לחץ הדם שלי הגבוה, התנרמל והפסקתי לקחת כדורים ללחץ דם גבוה.

לאחר כחצי שנה חל שיפור משמעותי בhba1c , בכבד השומני ורמת הטריריגליצרידים בדם ירדה, כאשר כל המן מתבצעת ברקע ירידה הדרגתית במשקל, ללא כל פעילות גופנית

בעוד כשבועיים אני עושה בדיקות מעבדה והצפי הוא שהכדורים היחידים שאמשיך ליטול יהיו כדורי B12.

במהלך השנה איבדתי 15%ממשקלי ללא כל מאמץ

בעברי ראיתי בטבעונים אנשים מוזרים
מיותר לציין כי בנפשי אני אוכל כול, אני מת על בשר, עופות , דגים, מוצרי חלב וכו'

להלן הקישורים, אולי מישהו ירים את הכפפה ויתרגם, כך שלכתבי טמקא יהיה יותר קל להביא דברים שקרובים למקור

ראו, נסו, הפיצו והרופאים יהיו מובטלי סכרת

קר

אבו זקן

New member
שאלה

בשביל מה לטרוח את כל הטירחה הזאת ולהיות טבעוני אם כמה סוכריות ליקריץ עושות אותה עבודה בפחות מאמץ?

סוכריות, אתה צוחק, נכון?!

אני שונא סוכריות ליקריץ, יש להם טעם של תרופה,
אבל אם זה עובד עלייך/עבורך, Go for it.

אבו זקן התכוון למודעת הפירסומת בדף זה,

שעדין לא נמחקה, וכותרת: "לתועלת הציבור". בטוח שתמצא אותה.

אתה יורד במשקל

זה ברור שהמצב הרפואי שלך יוטב. גם לו היית יורד במשקל אחרת ולא ע״י טבעונות הערכים שלך היו מתאזנים ובינם הסוכר כי תנגודת האינסולין יורדת.
אני אומנם טייפ 1 אבל אני אלופה בתנודות של המשקל ובתקופות מלאות יותר- הרבה יותר קשה לי להתאזן, זה מורגש. כשאני יורדת במשקל פשוט לי, אני צורכת הרבה פחות אינסולין ושומרת על ערכים הרבה יותר טובים... וכל זה בלי להיות טבעונית. אז איפה הבשורה?

tulkin

New member
הבשורה היא פסיכולוגית

לעשות דיאטה על ידי הגבלות שנראות שרירותיות ומבוססות על ספירת ערכים שלא באמת רואים (או מרגישים) אותם באופן ישיר, היא מלאכותית, קשה לעמוד בה לאורך זמן, וקשה להצדיק אותה מעבר לצורך הנקודתי של ירידה במשקל (ולכן ברגע שהמשקל קצת יורד, מקבלים את התחושה שאפשר ל"התיר את הרסן", מה שפוגם בהתמדה ומעלה את המשקל חזרה)
לעומת זאת את הטבעונות ניתן להגדיר באופן פשוט על ידי מספר כללים כמעט טריוויאליים, שאינם דורשים תכנון או ידע רב, ושללכת לפיהם ולבדוק את עצמך זה ממש קל. אבל הכי חשוב, אפשר להצמיד לגישה הזו רציונל מוסרי, שאינו קשור ליעדי התזונה הספציפיים. מי שמסוגל להזדהות עם הרציונל המוסרי הזה קל לו מאד להתמיד בדיאטה לאורך זמן, גם לאחר עמידה ביעדים תזונתיים וגם ברגעים קשים. זו אינה דיאטה שרירותית, זו מערכת כללים שאפשר להאמין בה ולהזדהות איתה.
מהסיבות האלה טבעונות מצליחה להחזיק לאורך זמן, ולכן גם יתרונותיה כדיאטה, בניגוד לדיאטות סטנדרטיות שהשפעתן קצרת טווח בלבד, ושהאפקטים שלה נעלמים בד"כ במהירות ברגע שנוטשים אותה.
זה היבט חשוב מאד שלא ניתן להמעיט בערכו. אבל הוא פסיכולוגי.

יש בזה משהו, לא חשבתי על זה!

IrisPeleg

New member
אולי

יש גם טבעונים לא מטעמי מוסר.
כאלו שמצליחים ומשיגים השגים טובים.

נכון שדעות ומעשים לא שיגרתיים לא מתקבלים פה באהדה והבנה אבל זה כבר ידוע.

אבו זקן

New member
ודאי שיש

יש שמצליחים בעזרת טבעונות, יש שמצליחים בעזרת דיאטות דלות פחמימות (דוגמת אטקינס), יש שמצליחים בעזרת דיאטות נטולות דגנים ודומיהם (פליאו), יש שמצליחים בעזרת דיאטת ספירת פחמימות ועומסים גליקמיים, יש שמצליחים בעזרת דיאטה "ים תיכונית" ויש שמצליחים עם קצת ליקריץ, קינמון או חילבה.

האמת היא שיש כל-כך הרבה שמצליחים עד שקשה להבין איך הבעיה עוד קימת בכלל. אין מנוס, כל אחד צריך לנסות על בשרו אם יש משהו שעובד בשבילו, במקביל, כמובן, לנטילת כל התרופות שהרופא רשם.

(אני, למרבה הצער, לא מפיק יותר מדי תועלת מדיאטות שונות, אולי בגלל שהסוכרת שלי אינה כתוצאה מעודף משקל. לפני שבוע סיימתי שלושה חודשים של דיאטה דלת פחמימות עם ערכי סוכר שנראו מבטיחים מאד בבדיקות השוטפות בבית, אך למרבה האכזבה ה A1C לא השתנה בכלל).

IrisPeleg

New member
צודק צודק צודק

אגב, דיטה בארמית הינה דרך חיים ללא קשר להורדה במשקל.

לי הטבעונות עוזרת לא להתפתות לכל מיני דברים שהיה קשה לי לעמוד בפנייהם כשלא הייצי טבעונית.
כל כל הרבה עוגות ועוגיות נחסכו ממני רק בגלל שהיו בהם ביצים או חלב או שלא ידעתי אם יש בהם.

מודה ועוזב ירוחם

כל כך הרבה תגובות מעניינות ושום התייחסות להרצאות שצרפתי.

חוזרים על אותן מנטרות שחוקות ונמצאים באותו מצב סוכרתי.

יש המשלימים עם הגזירה של להיות "סוכרתי מאוזן" ויש כאלו שלא.

העולם מתקדם , מחקרים מאוניברסיטאות וממכונים מובילים בעולם מתפרסמים חדשות לבקרים ושופכים אור חדש על מנגנוני הסכרת והסינדרום המטבולי.

אבל במקום להתייחס לבשורה, יש התייחסות ל"דעות ומעשים לא שיגרתיים לא מתקבלים פה בהבנה אבל זה כבר ידוע" (שימי לב, יש פה כשל לוגי, שלילה של שלילה זה חיוב)

אנשים שקוראים לעצמם מומחויים ומבססים את התיאוריות שלהם על אינפורמציית העולם הישן, לא דואגים להתעדכן ומדברים כמו הדיאטנית בקופת חולים , שהדיבורים שלהם לא מביאים אותך לשום מקום.

איך אמרו חז"לינו
: "Ignorence is bliss"

מקווה שתראו בתגובה זו ביקורת בונה ולא תצנזרו / תמחקו אותה.

מאחל לכם hba1c תקין.

כמה שאלות

1. מי כאן קורא לעצמו כאן מומחה?
2. שים לב שחלק מהמגיבים לך הם טייפ 1, כולל המגיבה שציטטת (שאגב היא במקרה גם טבעונית), אז לנו אין ברירה אלה ״להשלים עם הגזרה״, אתה כמובן מוזמן להילחם בגזרה ואני מאחלת לך בהצלחה.
3. כפי שאמרת- חדשות לבקרים. כל יום אני שומעת כאן על דיאטה חדשה או שטיק אחר. אין לי בעיה עם טבעוניים ואני לא רואה בהם אנשים הזוים- בעלי טבעוני ואני חיה איתו בשלום, אבל כשאני ניסיתי ללכת בדרך הזאת חוויתי את אחת התקופות הכי לא מאוזנות בחיי (לא פוסלת את זה שאולי עשיתי את זה ״לא נכון״, מה שבטוח צריכת הפחמימות שלי גדלה משמעותית בתקופה הטבעונית שלי).
דווקא דיאטה דלת פחמימות עוזרת לי להישאר בשליטה בינתיים, ולהתאזן באופן יחסי.

mrkorr

New member
הבשורה עפ"י שאנדה?

הבשורה עפ"י יוחנן?
הבשורה עפ"י הטבעת שלי?

יש כל כך הרבה גישות ודיעות....
למה אתה רוצה לשכנע כל כך? למה אתה ביקורתי כל כך כלפי מה שכתבו לך?
תעשה מה שהחלטת, בחרת או וואטאבר.

למה אתה חושב שהדרך שלך היא דרך האור, דרך האמת, הדרך היחידה בה צריכים סוכרתיים טייפ 1-2-3קונטקט לפעול?

אני מעדיף לפקוד את דיאטנית-קופת-החולים-שלי... זו שלא מבינה כלום בשום דבר... זו שעושה הכל רק כדי לקבל משכורת בסוף החודש... זו שמקשיבה לי ולא מבקרת אותי.
בהצלחה גם לך, ישוע.

tulkin

New member
המנטרה היחידה שחוזרים עליה בלי להסביר היא

"ריפוי סוכרת".
מה זה בכלל? שמירה על איזון זה ריפוי? או שמירה על איזון ללא תרופות זה ריפוי?
לפי הפרטים שתיארת אתה מצליח לשמור על איזון ללא תרופות, רק על ידי תזונה טבעונית. זה אומר שהכל בסדר בגוף שלך? אם פתאום תאכל שתי חבילות שוקולד חלב, הסוכר שלך לא יקפוץ לשמיים? האם מנגנון שמירת רמת הסוכר שלך בדם תקין לחלוטין? או שפשוט אתה לא מאתגר אותו, ולכן הוא לא "צועק"?

גם אני מתאזן פחות או יותר ללא תרופות. אמנם רק שלושה חודשים, ובשבוע האחרון חלה הרעה מסויימת שאני עוד לא מצליח להבין אותה, אבל בלי תרופות. אז אני בריא?

כמו שאני מבין את דבריך שהם דומות במהותן לעצות רבות שאני שומע מסביב על דיאטות וכו', הטבעונות שלך עוזרת לך לנהל את המחלה היטב, ללא תרופות, ולשפר את מצבך הגופני. זה מעולה!!!!!!! אין לי שום דבר נגד זה. זה בדיוק מה שאני רוצה שיקרה לי ושאני מקווה להצליח לעשות. אבל בעיני זה לא ריפוי. ולא אתה ולא אני בריאים. אנחנו חולים במצב טוב :)

למיטב ידיעתי אין כמעט תיעוד אמין, אפילו לא של מקרים בודדים, של ריפוי אמיתי מסוכרת, כאשר ריפוי מוגדר מבחינתי שתקינות מלאה של המערכות השומרות על רמת הסוכר בדם והתהליכים המטבוליים הקשורים לו.

אבו זקן

New member
ריפוי

אני לא בטוח אם זה עומד ממש תחת ההגדרה "ריפוי" אבל אחרי ניתוח בריאטרי קורה, לעתים מזומנות, משהו דומה - תנגודת האינסולין נעלמת.

למעלה