תודה על שיעור המבוא בגנטיקה.
לדעתי לרפא אנשים חולים במקום לתת להם למות זה צעד בכיוון הנכון. זה נכון שעדיף היה פתרון כולל, רב מערכתי, שיקיף את כל הבעיות בבת אחת. אבל אני לא חושב שהיעדר פתרון כזה פירושו שאפשר לתת לאנשים להמשיך ולמות בהמוניהם בשם ה-carrying capacity. באותה מידה אפשר היה לומר לארגון שמחלק מזון ומים "זה לא יעזור, הם בלאו-הכי ימותו ממלאריה. הפתרון חייב לטפל בכל הבעיות בבת-אחת". וכמובן, רעב הוא כמעט תמיד לא בעיה של יכולת נשיאה של האדמה, אלא בעיה פוליטית, שבה המזון לא מגיע לאנשים הרעבים אלא נעצר בדרך ע"י גורמים כאלה ואחרים. אז אין טעם לעשות כלום עד שהשלטון יתחלף... לדעתי, אם החיסון הזה יעבוד, חיי אדם באפריקה יהיו שווים קצת יותר. זה לא פתרון כולל ורב-מערכתי עם הזרקת דלק, מיגון אקטיבי וחיבור אלחוטי לרשת, אבל זה צעד בכיוון הנכון. גם אני קראתי את ג'ארד דיאמונד, אבל האוכלוסיה לא תקרוס בגלל שאנשים יהיו בריאים יותר, בדיוק כפי שהציביליזציות המערביות לא קרסו כשהומצאו תרופות אנטיביוטיות. אני לא יודע למה אתה מזלזל כל-כך ב"חלוקת קונדומים". זה (בשילוב עם הדרכה מתאימה) האמצעי האפקטיבי והיעיל ביותר מבחינה כלכלית להגבלת קצב גידול האוכלוסיה (וגם להתפשטות איידס). יש לך הצעה יותר טובה? אולי לחתוך להם את אספקת המזון?