חיסון פוליו

חיסון פוליו

בעקבות התפרצות הנגיף באשדוד...אנו גרים בגן יבנה ,ישוב סמוך לאשדוד.
בני הבכור נפגע חיסון. לכן, בחרנו לא לחסן את שני ילדינו האחרים. ילדה בת 3 ובן 9
האם להיכנס עכשיו לפניקה ולחסן???

בלי פאניקה

אני ממליץ להיוועץ ברופא מומחה למחלות זיהומיות או ברופא ילדים אימונולוג. הציגי לו את המקרה של בנך הבכור והיוועצי עימו מה לעשות.

המון בריאות

בהלת הפוליו

מבחינת נתונים יבשים, המחלה אינה סימפטומטית אצל 90% מהנדבקים. בקרב ה- 10% שכן מפתחים סימפטומים המחלה היא לרוב דמויית שפעת ורק אצל 1% מאותם 10% הנגיף יחדור למערכת העצבים המרכזית ואז, טיפול נכון יכול להביא לשיקום של 100%.

הנגיף התגלה בביוב, למרבית האנשים אין גישה לביוב. כל האוכלוסיה הבוגרת אשר חוסנה לפני למעלה מ- 20 שנה, כנראה שאינה מחוסנת כנגד פוליו עקב דעיכה טיבעית של כמות הנוגדנים. לפיכך, האוכלוסיה, בכללותה, לא באמת מחוסנת בכל מקרה.

אנו גם לא ממש יודעים הרבה על הוירוס שנמצא בביוב, מה הקשר שלו לחיסון (האם החיסון אכן יעיל בהגנה מפני פוליו בחשיפה לוירוס שהתגלה). בקיצור, ממש ממש בלי פאניקה.

לסקירה מפורטת של המחלה והחיסון

פולספגן

New member
מוסיפה -

בשנת 2004, התפרסמו כתבות מבוהלות לגבי הימצאות נוכחות נגיף פוליו במי הביוב של גוש דן.

בעקבות כך, דובר השופדן (איגוד שפכים גוש דן) מיהר להגיב ולומר כי "לא ייתכן שנמצא נגיף אלים או נגיף חי בשפכים של גוש דן, שכן מי הביוב מטופלים והחיידקים מושמדים". הדובר טען כי מדובר במניפולציה של משרד הבריאות (שמעוניין ככל הנראה להגשים את היעד שהעמיד לעצמו ארגון הבריאות העולמי, למגר את הפוליו מהעולם בעזרת החיסונים). ממשרד הבריאות מיהרו להתנצל ולהודיע שאכן בדיקת מי הביוב הייתה לפני הכניסה לשופדן. [מתוך אתר דוקטורס]

elraviv

New member
הפואנטה היא לא שהוירוס בביוב - אלא מי הנשא

הוירוס (דרך אגב WPV1 לפי http://www.who.int/csr/don/2013_06_03/en/index.html ) לא יכול סתם להגיע לביוב.
מישהו היה חולה - לכן תיתכן הדבקות ישירות ממנו.
וזה לא רלוונטי שאחרי הטיפול בשפכים הוירוס מושמד. (חוץ מזה שזה טוב לחקלאות)

0 אור 0

New member
מסכימה אתך שלא צריך להכנס לפאניקה אבל

כמי שנולדה לאחר מגיפת הפוליו הגדולה בארץ, קשה לי מאד להתלהב מהמשפט הראשון שלך,
כל המחזורים מעלי חלו בפוליו (כי עוד לא היה חיסון), ובאמת אצל אחוזים גבוהים מאד המחלה לא היתה סימפטומטית.
לא נראה לי שזה הקל במשהו על סבלם של אותם ילדים שחלק בשיתוק - ובכל מחזור בבית הספר היה לפחות ילד פגוע אחד. במושב שבו גרתי אז, האחוז היה הרבה יותר גבוה מהממוצע הארצי:
במושב קטן שהיו בו אולי 10 ילדים, אחד לקה בשיתוק מלא של כל הגוף, אחד "רק ברגליים" ועוד אחת שהגיעה במשך החיים לתנועתיות מלאה, אבל עם רגל אחת פחות מתפקדת, כאבים והמון פיזיותרפיה.
זה גמל אותי מלהאמין בסטטיסטיקה ככלי לקבלת החלטות לגבי חיים של ילד.

הייתה לי מורה צולעת עם רגל עקומה

שחלתה בפוליו בילדותה. היא סיפרה לנו על כך...

גם סיכוי של אחד לאלף זה ממש לא נדיר וכשזה קורה לך זה 100%, לא מעניין אותך שיש עוד 999 אחרים בריאים שהתמזל מזלם...

פולספגן

New member
גם הסיכוי של נזק מהחיסון כשזה קורה לך זה 100%

אופססס, שכחתי שהחיסונים בטוחים ב-100% כדברי rofe yeladim

רק שהסיכוי הזה קטן משמעותית ולא בהכרח מוכח

לא כל תופעה שמתרחשת בסמיכות לחיסון נגרמת בגללו, גם אם אנשים טוענים שכן. אבל באמת שאין לי כוונה לפתוח את הדיון הישן-נושן הזה מחדש.

פולספגן

New member
אם אין מערכת דיווח של ניזקי חיסונים, אז לפי

מה הסקת את טענתך "שהסיכוי הזה קטן משמעותית"

פולספגן

New member
אז, למה פתחת אותו מלכתחילה?

אם אתה לא רוצה שייתקנו את הדברים המוטעים שאתה כותב, אז אל תכתוב אותם.

לא פתחתי אותו, את פתחת. שוב את מגיבה אליי

בלי שאני הגבתי לך ואיכשהו מנסה לסובב את זה כך שאני פתחתי איתך את הדיון. לא גברת פולספגן, אני ממש לא רוצה לנהל איתך שום דיון כפי שכבר הבהרתי פעמים רבות, ואודה לך מאוד אם תפסיקי להגיב להודעותיי.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2321&messageid=169722949

אירוני שאת מדברת על דברים מוטעים ובאותה נשימה טוענת ש"אין מערכת דיווח" בשעה שיש מערכות על דיווח נזקי חיסונים (למשל בארה"ב) ומכיוון שחיסונים ניתנים בכל העולם כבר הרבה שנים יש די והותר מידע עליהם, זה לא רק ממדינה קטנה כמו ישראל.

אבל לא רציתי אפילו להעלות את זה קודם, כי שוב, לא רוצה לנהל איתך דיון בבקשה די לגרור אותי בכוח. הדברים שכתבתי מקובלים על הקונצנזוס המדעי, אני יודע על מה אני נסמך, ומי שרוצה להיות דון קישוט וללכת נגד הממסד ה"מרושע" ולהרגיש שבכך הוא צדיק גדול וחכם יותר מכולם, מוזמן. רק שבאמת אין לי כל עניין להתווכח על כך, הנושא נטחן כאן כבר אין ספור פעמים בעבר, אז תמצאי לך עץ אחר לטפס עליו. תודה.

פולספגן

New member
שים
, שאתה כתבת תגובה בפורום ולכן כלל לא

משנה למי הגבת וכאשר אתה פותח נושא וכותב בו טעויות גסות, שפינטזת עליהם בלילה כשהיית בלה-לה-לנד בחלומך, אני אתקן אותך, בכדי שהקורא המזדמן שיגיע לפורום לא ייקבל מידע מפנטיוזרים, אלא מידע מבוסס עובדתית במקורות מהיימנים.

אגב, נורא נחמד שאתה מקשר לתגובה שלך כאשר העתקת אותה מתגובתי שקדמה לה ובמילותיי המדוייקות "שתלמד תרבות דיון, אז אתייחס אליך".

כן, אין מערכת דיווח לניזקי חיסונים ומה שיש בארה"ב זה מערכת התנדבותית בלבד שלא מחייבת אף אחד.

בנוסף, "הקונצנזוס המדעי" הוא שוב רק בחלומך ואפילו בשרשור הזה ציטטתי את דובר השופדן ש"טען כי מדובר במניפולציה של משרד הבריאות (שמעוניין ככל הנראה להגשים את היעד שהעמיד לעצמו ארגון הבריאות העולמי, למגר את הפוליו מהעולם בעזרת החיסונים)" (הדגשתי בשבילך
). ובעקבות דבריו, "משרד הבריאות מיהרו להתנצל ולהודיע שאכן בדיקת מי הביוב הייתה לפני הכניסה לשופדן". ובמילים אחרות, שיטת המצליח לא הצליחה להם

שימי לב שהבהרתי לך שאין לי רצון להידיין איתך

ואם אנחנו כבר טורחים להשכיל את הקורא המזדמן לפורום, אציין שלתגובה שקישרתי אליה (ובה הבהרתי שאת יותר ממוזמנת לא להגיב להודעותיי אם תרבות הדיון שלי אינה עומדת בסטנדרטים שלך) הייתה תגובה שלך שהפגינה תרבות דיון כה גבוהה שהיא נמחקה.

לסיכום: הגבתי ל-0 אור 0, אמרתי את שהיה לי לומר, הדברים כן שכתבתי מבוססים היטב על הקונצנזוס המדעי ולא על שום פנטזיה, אין לי רצון לנהל איתך איזשהו דיון, קל וחומר כזה שלא פתחתי. שבת שלום.

פולספגן

New member
זה שאתה ילד שבוכה לגננת/מורה שהרביצו לך אני

יודעת

התגובה שלי ש"נמחקה" היתה מנוסחת באותו לשון שאתה השתמשת, רק שאני לא התבכיינתי לגננת/מורה, אלא הסתדרתי בכוחות עצמי.

אתה יכול לסכם כמה שאתה רוצה, אך הקורא המזדמן רואה בבירור שלא התייחסת לשום טיעון שכתבתי ורק הצפת את הפורום בסיסמאות לא מגובות

לא בכיתי לאיש... למנהל הפורום שיקולים משלו

והם אינם קשורים אליי. חבל שאת מאשימה אחרים במקום להסיק את המסקנות המתבקשות לגבי מחיקת הודעותייך (ולא בפעם הראשונה). כרצונך.

למעלה