חיסון של גיל 4 חודשים, צריכה עזרה :)

הודיה126

New member
חיסון של גיל 4 חודשים, צריכה עזרה :)

היי,
יש לי תינוק בו 4 חודשים.
חיסנתי את גיל חודש וחודשיים, ויש לי ילד יותר גול שעבראת כל החיסונים.
אני לא יכולה לשכוח שהגננת של הבן שלי אמרה לי שהבת שלה ז"ל עברה יסון בגיל חצי שנה, עד אז התפתחה יפה, ומאז המצב שלה הדרדר ונפטרה בגיל שנתיים כנראה מניוון שרירים או משהו כזה, היא בטוחה שזה מהחיסון. סיפרתי על כך לאחות טיפת החלב והיא אמרה שהיא מכירה אותה והילדה מלפני כן הייתה אפתית, אז זה לא מהחיסון.
למרות זאת זה מדאיג אותי.
נכנסתי לאתר חסון ולאתר של דר רוזנטל, אין שם איזה שהיא תוכנית חיסונים בטיחותית, וייעוץ חיסונים עולה 500 ש"ח!!!
אני לא רוצה לסכן את הילד שלי מהחיסון, אבל מצד שני אני לא רוצה לסכן אותו בהעידר החיסון..
מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי איך כן עדיף לחסו?? נניח מגיל 10 חודשים ואז באיזה מרווחים??
או אם אפשר כבר לחסן ומה החיסון הפחות בעייתי שאיתו אפשר להתחיל?
אני יודעת שרופאת הילדים רו האחות לא יעזרו לי..

אני צריכה קצת סדר בבלאגן, כי יש הרבה מידע אבל אין איזה שהיא תוכנית, כי אני לא רופאת ילדים ולא מבינה ברפואה.

שלום הודיה

תרשי לי להמליץ לך על שני פורומים מצויינים שיוכלו לענות לך על שאלות פרטניות. מנהלים את הפורומים רופאים מומחים למחלות זיהומיות וחיסוני ילדים שהם בלי שום ספק סמכות רפואית שיכולה להשיב לך על שאלות:
פורום חיסוני ילדים - פרופ' סומך: http://www.doctors.co.il/forum-2588
פורום מחלות זיהומיות - ד"ר הלפרין: http://www.doctors.co.il/forum-312

כמו כן מידע כללי על חיסונים את יכולה לקבל באתר בי"ח וולפסון: http://www.chisunim.co.il/

המון בריאות לך ולתינוק

חסון

הודיה126

New member
צריכה תוכנית חיסונים בטוחה לדוגמא

תודה רבה על ההפניה לפורומים הרפואיים.
בכל אופן, אני מאוד אשמח לקבל דוגמאות מהורים שתיכננו את החיסונים של התינוקות שלהם בצורה יותר בטוחה (שממזער את הפוטנציאל לפגיעות פיזיות).

הדילמה של ההורים

שלום הודיה וברוכה הבאה לפורום שלנו!

את מצטרפת לאלפי הורים המתחבטים יחד איתך בשאלת השאלות: במה ומתי, אם בכלל, לחסן. לצערי, הרוב הגדול של הרופאים המועסק במערכת הבריאות בישראל מנוע מלייעץ באופן פרטני השונה מתכנית החיסונים המומלצת (למרות שאנו שומעים מדי פעם על חריגות נקודתיות בדלתיים סגורות). ייעוץ פרטי אצל רופאים המטפלים גם בנפגעי חיסונים עולה כסף ולא כל אחד יכול להרשות לעצמו.
לפיכך, מרבית ההורים נשארים עם ההחלטה הזו ונדרשים ללמוד את הנושא ולהחליט.

ד"ר האלבורסן, בספרו "האמת על החיסונים", ממליץ בסוף הספר על תכניות חיסונים חלופיות לתכניות של משרד הבריאות, אך זה לפי הבנתו הוא. יש שימליצו המלצות אחרות, לרבות הימנעות מחיסונים לגמרי.

אנו רואים שככל שהורים משקיעים יותר בלימוד הנושא בעצמם, כך הם מתרחקים יותר ויותר מהחיסונים. אני יכול לספר לך שאני, בתור הורה לשלושה ילדים שחוסנו לפי הספר עד שנחשפתי לראשונה למידע ביקורתי על החיסונים, לא חוסנו מאז בכלל, ככל שהעמקתי בנושא (והעמקתי מאד, כבר 8 שנים וכל שבוע לומד משהו חדש...). בתי הקטנה, אשר חוסנה עד גיל 6 חודשים בלבד, בריאה ביותר, הרבה יותר משני אחיה הגדולים אשר חוסנו עד גילאי 5,6. אולי אני שוכח ביקור אחד לחוות דעת, אבל עד היום, בת 8.5, לא ראתה רופא ולא לקחה תרופות (שוב, למען הזהירות, אולי שכחתי איזה ביקור אצל רופא). גם רופא שיניים לא ראתה עד היום. אבעבועות רוח עברה בקלילות בתוך יומיים. אין לי הוכחה מדעית לזה שהיא בריאה כזו בזכות היעדר החיסונים, אבל עוד אנקדוטה לאוסף...

מאחל הצלחה ובריאות עם כל החלטה.

על תכנית חיסונים בטוחה לגמרי

לגבי בקשתך לתכנית חיסונים בטוחה לגמרי, לצערי אין דבר כזה, שהרי אם החיסונים היו יעילים ובטוחים, לא היינו נפגשים בפורום הזה...

הודיה126

New member
אולי לא בטוחה לגמרי, אבל תכנית קצת יותר בטוחה

הרי אצל ד"ר רוזנטל מוכרים את זה ב500 ש"ח..
אני לא מבינה למה משרד הבריאות לא עושה רפורמה חדשה בנושא החיסונים, הרי רובנו יודעים שזה מסוכן, אז למה לא להציע להורים תכנית אולי קצת יותר ארוכה אבל שהפוטנציאל לנזקים הוא ממוזער?
קצת יותר מסוכן לחזן תינוק בן 4 חודשים מאשר תינוק בן שנה שכבר הולך והמערכת העצבית שלו כבר די מפותחת...
החיסון מתקרב ועדיין אין לי החלטה..

בינתיים תמשיכי ללמוד על החיסונים

אין לך מה להילחץ ממועד החיסון המומלץ ע"י משרד הבריאות.
תחסני אם וכאשר את תהי מוכנה עם החלטה שאת שלמה ובטוחה איתה.
חיסון אפשר תמיד לתת. אי אפשר להחזיר חיסון שכבר ניתן...
בהצלחה.

אני מצטרף להמלצה

תמשיכי ללמוד על חיסונים, רק תבררי את המקורות שלך בקפידה.
המון בריאות

nightriders

New member
טיפ

הייתי נזהר עם המשפט האחרון (נדמה לי שהוא מופיע גם באתר של העמותה).

העמותה מצהירה כי מטרתה היא להביא אינפורמציה ושהציבור ישפוט ויחליט (אני בעד העיקרון הזה). אבל מהמשפט הזה ("חיסון אפשר תמיד לתת") יש משמעות סמויה/ פרשנות.
הרעיון של חיסון הוא למנוע מחלה - לכן המשמעות שלו היא לקבל אותו לפני שנהים חולים. לכן זה לא נכון שתמיד אפשר לתת אותו. במידה ואדם כבר חלה ולמחלה יש השלכות כבר לא ניתן לתת אותו.

אז באמת רק כעצה (כי לי זה באמת לא חשוב) הייתי מוריד את המשפט הזה, ולו כדי להמנע מאדם שיחליט לא לחסן, יחליט לתבוע ויגיד שעשה זאת על סמך האתר. אז כן, אני יודע שכתוב שהמידע באתר לא בא להחליף יעוץ רפואי. אבל שמדובר בעמותה שיש לה השפעה לא מבוטלת (כמו שאתה בעצמך מעיד) נוטלת חלק בהחלטות בעלות משמעות לכלל הציבור (בג"צ למשל) השופט עלול להתרשם כי יש לכם חלק בעניין ולא די בהודעת האזהרה.

כמובן שקיימת האפשרות מצד שני, אם ממילא אתה סבור שהצהרה שהמידע באתר אינו תחליף ליעוץ מכסה אותך, ללכת עד הסוף. כלומר, אם יש חיסונים מסוימים שמזיקים יותר ממועלים, או ניתנים במועד לא טוב, או מזיקים לאוכלוסיות מסוימות (שכן מקבלות חיסון על פי הקריטריונים של תדריך החיסונים) להגיד את זה בצורה ברורה ובפה מלא. אני בטוח (וזה בלי שמץ של ציניות) שכוונותיך טובות ואתה מעונין רק בבריאות האוכלוסיה. אז תגיד את זה בצורה שלא תשתמע לשתי פנים.

אם את לא מאמינה לרופא שלך, אל תלכי אליו

אבל רופאים הם אנשי המקצוע שעברו הכשרה והסמכה רשמית והם היחידים שמורשים לתת לך ייעוץ רפואי, גם אם את שומעת כל מיני עצות מסביב מאנשים שאינם רופאים. גם הם לא רופאי ילדים ולא בהכרח מבינים ברפואה יותר ממך... חלקם חושבים שהם מבינים, תחליטי לבד אם את מעדיפה מישהו שעבר מבחנים שמוכיחים שהוא מבין או מישהו שטוען שהוא מבין מטעם עצמו או כי הוא קרא הרבה באינטרנט.

את מחפשת תוכנית חיסונים בטיחותית, אבל תוכנית החיסונים המומלצת תוכננה כדי להיות בטיחותית ואם יש חיסון שהוא בעייתי הוא מוצא או מוחלף. זה נכון שהיא כללית ולא פרטנית. אם את רוצה ייעוץ אישי, בקשי בקופת חולים להיפגש עם רופא ילדים שגם מומחה למחלות זיהומיות. זו התמחות כפולה ואלה רופאים שלומדים מקרוב את הנושא (ודרך קופת חולים לא יקחו ממך 500 ש"ח).

בהצלחה.

פולספגן

New member
אתה נופל חזק בכשל "אד ורקונדיאם" ואם רוצים

לדייק אז זהו כשל "סמכות בלתי מעורערת" הוא כשל לוגי של אי-רלוונטיות מקבוצת כשלי פנייה אל הסמכות ("אד ורקונדיאם")

את נופלת חזק באי הבנת מהות הכשל שאת מנפנפת בו

"אד ורקונדיאם אינו תמיד כשל לוגי. לעתים, פנייה אל הסמכות מוצדקת והגיונית לחלוטין, במיוחד כאשר הנושא הנדון הוא הסמכות לטעון משהו או סמכותה של הסמכות. לדוגמה:
"אם עשרה פודיאטרים מומחים אמרו לך שיש לך יבלת בכף הרגל, נראה שיש לך יבלת בכף הרגל".
במקרה זה, רופאי כף הרגל הם מומחים לענייני כף הרגל, ולכן קביעתם בנושא זה רלוונטית ומהווה בסיס הגיוני לטיעון. לעומת זאת, אותו טיעון, בשינוי נושא, יהיה כשל לוגי מובהק:
"אם עשרה פודיאטרים מומחים אמרו לך שמכבי חיפה תיקח את אליפות הכדורגל בקלות, נראה שמכבי חיפה תיקח את האליפות בקלות"."
http://he.wikipedia.org/wiki/אד_ורקונדיאם

פולספגן

New member
נראה שאי ההבנה היא שלך -

רופאי ילדים הם לא מומחים לחיסונים ולכן הדוגמא שלך על מכבי חיפה היא דיי אנאלוגית.

היחידים שמבינים בחיסונים הם האימונולוגים והזיהומולוגים וגם רק ברמת ה-High level.

צודקת, רופא וכדורגלן זה בול אותו הדבר

איך לא ראיתי את זה קודם?

בכל מקרה, מכיוון שהצעתי לגברת לגשת לרופא שהוא גם רופא ילדים וגם מומחה למחלות זיהומיות, הטענה שלך על אי רלוונטיות אינה רלוונטית והכשל הלוגי הוא כמו תמיד, שלך.

פולספגן

New member
אכן, הידע שלהם זהה בכל מה שקשור לחיסונים

הכי חשוב שאתה מאמין לעצמך

וגם ברפואה, בול אותו הדבר. אני כבר מוציא מכתב

לשרת הבריאות החדשה (סוף סוף התפקיד אוייש, מברוק) שנפתרה בעיית המחסור ברופאים במדינה, פשוט צריך לעשות הסבה מקצועית לכדורגלנים הישראלים. גם ככה הם לא משו בכדורגל...

פולספגן

New member
לא עדיף יותר להכשיר את הרופאים בנושאים

שידיעותיהם לוקים בחסר רב, כמו בנושא חיסונים?

בפעם האחרונה שלמדתי רופאים מוכשרים ברפואה

באופן כללי (גם חיסונים) ואף עוברים מבחן הסמכה כדי לקבל את התעודה, וסטאז', ואז גם התמחות, וגם שם יש מבחנים ובדיקות שתפקידם לוודא שידיעותיהם בתחום התמחותם אינן לוקות בחסר...

ומן הסתם אם תשאלי איש מקצוע בתחום שבו הוא לא מומחה או פחות מתעסק בו בשוטף הוא לרוב ידע פחות, והרופאים לא שונים בכך. אי אפשר לדעת הכל על הכל מהכל כל הזמן (חוץ ממך, כמובן
).

למעלה