הורה שקצת קרא ולמד על חיסונים באופן בסיסי, יודע יותר מרופא ילדים ורופא משפחה שלא טרחו להתעמק בזה בעצמם.
זה היה נושא שדובר עליו בכנס החיסונים באונ' חיפה לפני שנה - ככה בדיוק זה הוצג. רופא שבא אליו הורה שלמד על חיסונים, לא יכול לנהל שיחה משמעותית עם ההורה הזה כי הוא לא מכיר את הנושא.
גם רופא הילדים של בני הבין את זה אחרי 20 דקות שיחה איתי וסיים את השיחה במשפט: "החיסונים זה הפרורגטיבה של האחיות, לא שלנו...".
יש הבדל גדול בין לקרוא אתרים כמו "חסון" ודומיהם או מאמרים כאלה ואחרים לבין לטעון שאתה כבר מחזיק בידע יותר מרופא. בהחלט ייתכן שנקודתית קראת מאמרים וכתבות שהוא לא קרא (לא מפתיע, אם זה לא התחום הישיר שלו) ועדיין, אני מרשה לעצמי להחזיק בדעה ה"מיושנת" שיש לו קצת יותר ידע ברפואה.
מכיוון שכל כך "כיף" להידיין איתך כאן ואחרי מה שכתבת על רופא הילדים של בנך, נראה לי שבמקומו גם אני הייתי מנפנף אותך לאחות העיקר שתרדי ממני...
לפרשנות שגויה של מאמרים שניתן להגיע איתה למסקנות מרחיקות לכת, אנליזות סטטיסטיות שגויות, צ'רי פיקינג של מאמרים, ואי הבנה כללית של הז'רגון המדעי שאתרים ובלוגים רבים מובילים נגועים בו ומובילים לקבלת החלטות לא טובה (כזאת שמבוססת על מידע שגוי או חלקי). בשביל לקרוא מאמרים מדעיים ולהבין אותם צריך לדעת דבר או שניים במדע, מסוג הדברים שרופאים לומדים.
להזכירך, יש כאן בפורום כמה הודעות מפורטות שלי בתגובה לסיסמאות וזריקת לינקים לתקצירי מחקרים שמצאת ב "אינטרנט" (רחמנא ליצלן!) שלפחות לפי שעה משאירות אותך ללא תשובה עניינית הולמת. שתי דוגמאות בולטות:
אתה משאיר קצוות משמעותיות ביותר פתוחות עליהם אין לך מענה, אחרי שנוכחת לראות שמי שכותב לך דווקא מבין דבר או שניים בקריאה והבנה של מחקרים, אבל זה לא מפריע לך להמשיך עם סיסמאות הדה-לגיטימציה הכלליות שלך. זה, חסון וקס, כבר לא כל כך מכובד.
אך לא בחיסונים. לכן, כאשר ארצה ייעוץ רפואי, סביר שאפנה לשמוע את דעתו.
הרופא של הבן שלי הזמין אותי לשיחה על חיסונים לאחר שצפה בי בטלוויזיה מדבר על הנושא, לא אני "עליתי" עליו, אבל מרגש לראות כמה אתה מתעצבן שמסיקים בטעות מסקנות שגויות מדבריך, אבל אתה בכייף עושה זאת בעצמך...