חיסונים??

חיסונים?? ../images/Emo12.gif

מי יודעת, מה? מתי עושים? למה? כמה? איך זה הולך בארה"ב? אני רוצה לדעת הכל כרגיל.
 
הדבר הכי חשוב לדעתי

הוא לברר עבור כל חיסון עם יש כמה סוגים. למשל לחיסון המשולש היו שני סוגים מוחלש (שזה עם גורם מחלה חי נושם ומוחלש) או רקומבננטי (שזה חלבונים של גורם המחלה שבוטאו באוגניזם אחר) בקיצרו אחד יכול לגרום לחום ותחושה לטובה (וגם גורם - הנחיה היתה לקנות מראש אקמול ולהכין את עצמך לליל שימורים) והשני פחות. אבל קופת חולים מימנה את הראשון... לגבי חיסונים אחרים שווה לחשוב. למשל הסיכוי שלילד יחטוף צהבת B בגיל אפס (גיל של החיסון הראשון) נמוכה אבל זה חיסון חשוב (אבל כול אולי לחכות..). אני לא יודעת כלום על חיסונים בארה"ב ככה שאני מקווה שאחרים יוכלו לעזור..
 
תגידי, עדי, את מחפשת דאגות?

פשוט תמצאי רופא ילדים טוב, הוא כבר יסביר לך הכל. הרי בעצמך אמרת שאין לך זמן לOVER EDUCATION...
 
לא, פשוט רוצה לדעת

למה לצפות, באיזה גילאים וכו'. בארץ אני פחות או יותר יודעת איך זה עובד, אבל פה אין לי שום מושג. מה שמזכיר לי, שרופא הילדים שמצאתי פה דובר עברית ולמד באוניברסיטת ת"א. על סמך זה בחרתי בו, אבל אני עוד אלך לפגוש אותו לפני הלידה. איך באמת יודעים שהוא טוב? הוא שייך למרפאת הילדים הכי גדולה באיזור, ועובד בשני בתי החולים הכי טובים באיזור...
 

ronnieyuval

New member
חיסונים

קודם כל, מוצאים רופא טוב. זה המפתח לה---כל. החיסונים נעשים כאן ע"י הרופא במרפאתו בד"כ, או שהוא מפנה אותך (אבל זה די נדיר). אין כזה דבר טיפת חלב או שאת צריכה לקנות את החיסון בנפרד בבית המרקחת. את מקבלת אותו מהרופא. אם זה רופא של הביטוח אז החיסונים אמורים להיות מכוסים לגמרי. אני מחסנת את יובל לכל מה שהרופא אומר לי. נקודה. בדברים האלה לא לוקחים סיכונים. לגבי המועדים - כל רופא יש לו את ה-SCHEDULE שלו אבל הם די דומים. תלכי לפי מה שיאמר הרופא, זה הכי טוב. אם אני זוכרת נכון, עד גיל שנה וחצי בכל ביקור רופא כמעט יש חיסונים. בהתחלה זה כל חודשיים, אח"כ כל שלושה חודשים, ואח"כ כל חצי שנה. אנחנו קיבלנו בגיל שנה וחצי חיסונים אחרונים עד גיל ארבע!!!
 
טוב לדעת שהרופא אחראי על הכל

אבל כמובן מטבע הדברים ולאחר היכרות עם מערכת הבריאות באמריקה, ביקשתי מאמא שלי לדוג את רופאת הילדים של אלון just in case שתהיה לי second opinion במידת הצורך. ד"ר מלצר הנפלאה, שהצילה את אלון מאלוהים יודע מה (יום אחד אספר לכם את הסיפור). אבל סתם מעניין אותי לדעת, לא לצורך מחקר מעמיק, אילו חיסונים מקבלים כאן ופחות או יותר באילו גילאים... זה הכל.
 

סנדייז

New member
עדי בכל טיפת חלב בארץ יש...

חוברת חיסונים. שמכילה איזה חיסונים,למה החיסונים ומתי ניתן החיסון. תבקשי מאמא שלך להכנס לטיפת חלב באיזור שלה ושתקח אחת. טוב שיש דבר כזה בבית. נו,זה אוטוטו
. עדי הסוף הוא הכי ארוך ותתחילי למרוח על החזה שמן נבט חיטה. טוב להנקה. ביי,דרורה
 

דיאנה1

New member
יש את המידע גם ברשת

באתר "טיפת חלב ברשת": http://www.tipa.co.il/ צריך לבחור מלמעלה "התינוק" ואחר כך מימין "חיסונים". זה יכול להיות טוב בשביל להשוות לתוכנית החיסונים בארץ. לגבי שמן נבט חיטה - הוא יכול להיות מצויין לתחושת היובש ואולי גם למניעת סימני מתיחה. אבל אין כל צורך למרוח אותו כדי להתכונן להנקה. פעם היו ממליצים להשתמש בו כדי למרוח על הפטמות בימים הראשונים להנקה, כדי שפטמות רגישות לא יכאבו. היום הפסיקו להשתמש בו משום שלא בריא לתינוק לבלוע אותו. ההכנה הכי טובה להנקה היא ללמוד על הנושא.
 

סנדייז

New member
בטח לפני הלידה למרוח את שמן נבט

החיטה ולא אחרי,שהרי מי היה רוצה שילדו יבלע שמן ביחד עם ההנקה. השמן שומר על גוף,חזה ופיטמות לא יבשות שמקל על ההנקה. כמובן שחלק מההכנה זה גם למידת הנושא,דבר שעדי כבר עושה מזמן. דרורה
 

דיאנה1

New member
אני שוב מבהירה (סליחה דרורה, זה

חשוב): אין צורך למרוח שום דבר על הפטמות בזמן ההריון כדי שלא יהיו יבשות. על הפטמה יש בלוטות מיוחדות, הנקראות בלוטות מונטגומרי, שתפקידן להפריש חומר שמסכך ומחטא את הפטמה. כל חומר שמורחים על הפטמה, או סיבון הפטמה (אסור אסור אסור!!) רק מפריע לפעולה התקינה של הבלוטות האלה. ההכנה היחידה הדרושה היא למידת הנושא בצורה רצינית, רצוי על ידי קורס או פגישה עם יועצת הנקה מוסמכת. חשוב לי להדגיש את הנושא כי זו טעות שחוזרת הרבה פעמים בצורות שונות. כבר שמעתי שצריך בזמן ההריון למרוח שמן על הפטמות, לסבן אותן טוב טוב במקלחת, לשפשף אותן עם מגבת קשה כדי לעבות את העור ולמנוע פצעים, ועוד רעיונות כאלה. כולם מוטעים, חלקם לא מועילים ולא מזיקים וחלקם מזיקים ממש.
 
לא לסבן??? ../images/Emo5.gif

עם כל הכבוד לדרך הטבע והכל, אני דווקא אחת שממש לא מאמינה בכל מיני חומרים, אבל לא לסבן? זה כבר יותר מדי בשבילי. לא צריך להגזים. אני בטוחה שהפטמות שלי, שסובנו באופן שגרתי בעשרים ושבע השנים האחרונות, ימשיכו לתפקד אם אני אמשיך לסבן אותן במקלחת כרגיל...
 

דיאנה1

New member
לא אחרי שתתחילי להניק.

הסיבון יוריד את ההפרשה של בלוטות מונטגומרי, שדואגות גם לסיכוך וגם לחיטוי. בעקבות אבדן הסיכוך וההגנה את עלולה לסבול מסדקים בפטמות, מכאבים ומזהומים. אין בעיה לשטוף במים. אבל את הסבון תשמרי לשאר הגוף...
 

ronnieyuval

New member
עדי, דיאנה צודקת.

כמו בכל דבר, לא צריך להגזים אמנם, אבל דווקא בקטע הזה את כן יכולה לפגוע בפעולה הטבעית של הגוף. זה קצת מצחיק לפעמים לשחק במקלחת "לא לצאת מהקווים" אבל מתרגלים לזה. ברור שאם היית בחדר כושר והזעת את נשמתך אז תסבני... אבל בעקרון כדאי להמנע מסיבון הפטמות והעטרה שסביבן כמה שיותר. אולי לא לחלוטין, אבל להפחית בסיבונים. מים עושים יופי את העבודה.
 

דיאנה1

New member
ומסתבר שגם בהריון צריך להפסיק לסבן

את הפטמות החל מהחודש השביעי. שאלתי בשבילך את אסתר (את רואה חשבתי עליך... הטריד אותי שאני לא יכולה לתת לך תשובה חד משמעית. בדרך כלל הייתי ממליצה לא לסבן בכלל בהריון, אבל מאחר ואצלך הבנתי שזו גזרה קשה לא רציתי לכתוב לך סתם...) הנה התשובה של אסתר: http://msn.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=556&msgid=12727067 ופתאום חשבתי שאולי את לא יודעת מי זו "אסתר" - אז זו אסתר גרוניס, שהוגדרה פעם בפורום הנקה: יועצת הנקה וגורו... ובהזדמנות זו מצויין להכיר את הפורום שלה, שבו אפשר לשאול הכל על הנקה ולקבל תשובות מעולות.
 
../images/Emo51.gif על הבירור

רק שהפעם אני חושבת שאני אלך עם האינסטינקט, לאחר השיחה שלנו על over education... פשוט לא מסתדר לי לא לסבן, מה לעשות. לא עכשיו, ולא אחר כך. אז זו אחת הפעמים שבהם אני אלך עם איך שאני מרגישה לעומת מה ש"נכון". מה לעשות, לאחת סטרילית כמוני, עצם המחשבה מעוררת חלחלה. הצפרדע ייאלץ לינוק מפטמות מסובנות.
 

iditbs

New member
לא להגזים!!! ../images/Emo13.gif

אני בטוחה שהכוונה היא שאין צורך בטיפול או בחיטוי מיוחד כי "הטבע" כבר עושה את הטיפול המיוחד הזה... אם לא עמדת וקירצפת את פטמותייך עד עכשיו, אז אין סיבה לדאגה (אני מרשה לעצמי להגיד את זה אחרי 46 חודשי הנקה מצטברים עם מקלחות יומיות רגילות!)
 

דיאנה1

New member
חיסונים - דוגמה מצויינת לנושא

שבו השאלה - האם כדאי לדעת כמה שיותר - כל כך רלוונטית... בניגוד לנושאים אחרים, שבהם לדעתי אם חוקרים באמת ובאובייקטיביות מגיעים למסקנות חד משמעיות - בנושא הזה לצערי כמה שחוקרים יותר מרגישים שיודעים פחות... את התוכנית הרשמית בארה"ב את יכולה לקבל כאן: http://www.cdc.gov/nip/recs/child-schedule.htm האתר הזה הוא גם מקור מצויין למידע על כל מחלה שמחסנים נגדה ותופעות הלוואי של החיסון. את יכולה פשוט לסמוך על התוכנית הזו, לקוות שהכל יעבור בסדר ולשכוח מהעניין... זה מה שאני עשיתי, עד שהבן שלי קיבל סיבוך רציני מאד של חיסונים, ואז הצטערתי מאד שלא בררתי יותר. אפשרות אחרת - לפנות גם למקורות מידע אלטרנטיביים המתנגדים לחיסונים, ללמוד על תופעות הלוואי האפשריות של החיסונים, על המניע האמיתי לכל חיסון, ועל המחלות עצמן, עד כמה הן באמת מסוכנות ובאיזה גיל. הבעיה, כשמתחילים לחקור את הנושא, שמגיעים לדעות מנוגדות לחלוטין של אנשים, בלי שיש דרך לדעת מי מהם באמת צודק, וגם אם נניח שיש איזשהו שביל זהב באמצע, קשה מאד למצוא אותו לבד. אם את מעוניינת, אני יכולה להפנות אותך למספר מקורות מידע אלטרנטיביים, שתצטרכי להחליט בעצמך עד כמה הם אמינים בעיניך.
 
תודה על הקישור!!

זה בדיוק המידע שחיפשתי, יותר לידע כללי מאשר למחקר רציני, לפחות בינתיים. לא חושבת שכרגע אני הולכת להכנס לשום ויכוח עם עצמי בנושא, אני אנסה למצוא את רופאת הילדים של אחי הקטן ולהתייעץ בה בנושא, אבל חוצמזה אני חושבת שאני אלך עם המלצות הרופא. באמת המון תודה על הקישור!
 
דיאנה

דיאנה, כתבת ש..."בניגוד לנושאים אחרים, שבהם לדעתי אם חוקרים באמת ובאובייקטיביות מגיעים למסקנות חד משמעיות". את יכולה לתת דוגמאות?
 
למעלה