השאלה האמיתית: (+הרבה מידע)
האם הם משדרים מחיפה? התשובה : לא. סתם משדרים אותו גם בחיפה... רוב השדרנים משדרים בתל-אביב (דידי הררי, ברקאי (לנשים בלבד) ועוד.) ושומעים את השידור שלהם בכל הארץ. כמעת ולא משדרים מהאולפנים שבגראנד קניון (הייתי שם ביום סיור מטעם משרד החינוך, נעזרים באולפנים שם בכדי לייצר ג´ינגלים ולהקליט פרומואים וכל מיני עזרים לרדיו אבל אתם שואלים -אם משדרים נגיד תוכניות ששומעים בכל הארץ (דידי הררי למשל) איך זה שיש פרסומות של חיפה? (אופטיקה הלפרין - הרצל 40, חוגגים שבת בחוף דדו - הרקדות ועוד) פשוט שתדעו - את הפרסומות משדרים מחיפה, לכל מקבץ פרסומות יש זמן מסויים קבוע מראש - באולפן בגרנד קניון יושב אחד מול מחשב שידור שיש שם את הפרסומות של המקבץ הקרוב, ומתי שיש הפסקת פרסומות הוא מפעיל את השידור של הפרסומות מהאולפן. ויש לו אוזניה שהוא שומע את הפרסומות של הרדיו בתל אביב, אם יש תקלה הוא יכול לשים פס ריק ובדיוק מתי שהרדיו בתל אביב ממשיך לשדר, הוא מעביר את השידור לתל אביב (הייתי מאחורי האיש הזה בזמן אמת). מי שרוצה לראות את האולפנים - יש חלון ראווה מעל בית קולנוע גלובוס. מי שרוצה להיכנס - זאת בעייה, צריך אישורים וכו. אבל זאת חוויה אהה, ועוד משהוא - הפרסומות כל תחנת רדיו יש לה הגבלה של בערך 4 דקות פרסומות בשעה אז איך זה שגל הפסקת פרסומות היא בערך 4-5 דקות? (ויש מספר הפסקות פרסומות בשעה) שימו לב שהפרסומות הם פרומואים עצמיים, מפרסמים את התוכנית שתשודר ביום שישי הקרוב, שיושמעו שם שירים ארגנטינאים, הרקדות בחוף דדו, ולא פרסומות למוצרים. מה לעשות שחוקקו חוק שאוסר על יותר זמן פרסום של 4 דקות בשעה בעוד הוא לא אוסר על פרומואים (פרסומת = מרוויחים על זה, פרומו = לטובת הקהילה\ללא רווח) מקווה שהבנתם, כיוון שכושר הביטוי שלי לא משהוא