חיפה

mike3600

New member
כנראה

הולך לקום למגדל חברת חשמת חבר לא ברור אם הוא משרדים או מגורים היה לו איזה 30 קומות.

mike3600

New member
הוא היה

בשטח הזה שרואים בתמונה מאחורי מגדל חברת חשמל

G riffin

New member
לא שמעתי.................

בונים שם בניין אינטל חדש לא גבוהה במיוחד . הולכים גם לבנות איצטדיון כדורגל גדול עם מרכז סחר סביבו . לא ידוע לי על מגדל של 30 קומות באיזור הזה בחיפה .

tapuzo

New member
רשימת פרויקטים שבוטלו או קרסו בחיפה

רשימת פרויקטים שבוטלו בחיפה בשנים האחרונות: מלון הילטון מרכז הקונגרסים - בוטל עקב חוסר כדאיות כלכלית מגדלי חוף הכרמל 3,4 - החברה נקלעה לקשיי עתק והתנגדות גופים ירוקים וצורך בייבוש קטעי ים. מחלף המרינה - בוזבזו מליוני ש"ח לחינם על מחלף אדיר מימדים, פרויקט המרינה בוטל פרויקט המרינה - בוטל לאחר מליוני ש"ח שהושקעו בתוכניות וחלופות שונות פרויקט כביש עוקף קריות - בסכנת ביטול עקב קיצוצי התקציב של הממשלה תחנת רכבת קרית הממשלה ומשרדי הרכבת - כנראה בוטל עקב חוסר כדאיות כלכלית רכבת קלה - בוטלה ותוחלף בנתיב תחבורה ציבורית קזינו בת גלים - קומפלקס תיירות ובידור - נקלע לחובות כספיים וננטש מגדל אורנים בכרמל - בוטל במאבק ארוך לאחר התנגדויות תושבים מגדל מגורים ליד מלון נוף - בוטל עקב התנגדויות תושבים מנהרות הכרמל - לאחר עיכובים של שנים, החברה הבינלאומית פרשה מהפרויקט עקב חששות המצב הבטחוני כביש סורוקה פרויד - בוטל עקב התנגדויות התושבים פרויקט שכונת תל אהרון - בוטל עקב העדר הסדרי תנועה והתנגדות תושבים לבינוי פרויקט מלון במושבה הגרמנית - תקוע על סף ביטול פרויקט חידוש רחוב הרצל ורכבת - וחידוש הדר התחל"ה - בוטל תאטרון חיפה קרס כלכלית ובקושי מתפקד

k 1 1

New member
עצוב...

ומראה תמונה מאוד פסימית לגבי העיר אבל אני מקווה שהיא תתגבר על המשבר ולאט לאט יגיעו פרוייקטים חדשים ומצב העיר ישתפר...בע''ה...

eyalmel

New member
לא מדוייק

חלק גדול מהפרוייקטים האלה בוטל בגלל פגיעה רצינית בנוף ולאיכות הסביבה (בייחוד המרינה!). מצד שני יש פרוייקטים שכן יצאו לפועל, כמו כביש נתיבי הפרץ (22) שבימים אלו עובדים על המחלף שלו עם כביש 4. מחלף הצ'ק פוסט שעכשיו התחילו לבנות את חלקו השני. שיפוץ איזור התעשיה של הצ'ק פוסט וכו'.

G riffin

New member
אני יגיב למה שאני יודע.............

קודם כל הרכבת הקלה לא בוטלה אני יודע את זה כי אחותי מתכננת אותה ברגע זה. החפירות למנהרות הכרמל יתחילו בעוד מספר חודשים יחד עם בניית המחלפים באיזור הגראנד קניון . החפירה הגאולוגית לבדיקת סוג הקרקע נעשתה כבר לפני מספר חודשים . המרינה לא בוטלה לגמרי יש עדיין סיכוי לתוכנית חלופית לפי מה שאני יודע ,אבל התוכנית לא בוטלה בגלל קשיים כלכלים של העיר אלה בגלל גופים קטנים וגדולים עם יותר מדי כח פוליטי וראש עיר שלא כל כך איכפת לו . גובה של בניינים נקבע על ידי מהנדס העיר ורב איזורי העיר אינם מאפשרים בנייה גבוה . למה כל תוכנית לבניית מלון מתבטלת אני לא יודע , לפעמים פשוט לא שווה לבנות . לגבי בנייני מגורים בחיפה באיזור דניה ומעל רמת אלון בונים בלי הפסקה בנייני מגורים גבוהים ורק השבוע אושרו עוד 5 באיזור. כביש עוקף קריות כבר תוכנן אין לי מושג האם הוא בסכנת ביטול . קזינו בת גלים- לא ידעתי שאפשר לבנות קזינו במדינת ישראל (חוקי לפחות ) . חיפה זה לא תל אביב יש הרבה איזורים בעיר שפשוט אי אפשר לבנות גורד שחקים כיוון שזה יכער את הסביבה ויהרוס להרבה תושבים את הנוף היפה של העיר , לכן יש כמעת לכל פרויקט הרבה מאוד התנגדויות . העיר בונה מה שהעיר צריכה כמו הבניין החדש של אינטל או איצטדיון הכדורגל החדש יחד עם המרכז המסחרי סביבו .

ממש לא מדוייק

אכן חלק מהפרוייקטים כרגע לא על הפרק- חלק הוקפאו לחלוטין עקב חוסר כדאיות בתקופה הנוכחית וחלק במעין הקפאה זמנית עד שימצא משקיע חדש. באשר לפרוייקטים האחרים, הרכבת הקלה נמצאת בשלבי תכנון מתקדמים ויש לה כדאיות ופוטנציאל רב. נכון להיום, אין עבודות בשטח אבל תוך שנתיים אני מאמין שיתחילו עבודות מסודרות ותוך 5 שנים לכל היותר אני מאמין שתהיה רכבת קלה בחיפה. באשר למנהרות הכרמל, נמצא משקיע חדש והעבודות החלו לפני כארבעה חודשים באופן רשמי כאשר השלב הראשוני הוא הקמת מחלף שמחה גולן- המחלף הגדול ביותר בצפון שכביכול יחבר את העיר דרך כל השכונות המקיפות את אזור הוואדי ובגראנד קניון ובהמשך יחברם ישירות למנהרות שהקמתם בשטח צפוייה להתחיל בזמן הקרוב- ככול הנראה יכנסו במקביל לעבודות על המחלפים שתמשך עוד זמן רב. הפרוייקט הנ"ל יצא לדרך למרות התנגדויות לא מעטות והוא אחד מבין עסקי הנדל"ן היחידים שהצליחו להתגבר על ההתנגדויות, לצערי פרוייקטים כמו המרינה והפרוייקטים של אזור הכרמל לא יצאו לפועל בעקבות התנגדויות וגרירה משפטית של שנים שלא נגמרת וגרמה ליאוש של משקיעים רבים. בכל מקרה חיפה מתקדמת בכוון הנכון, יש עוד מספר נחמד של פרוייקטים שמתבצעים בעיר- מיזמי נדל"ן רבים באזור סביוני דניה המיועדים בעיקר למגורים, קמפוס הנמל ההולך ומוקם, שיקום רחוב העצמאות, פרוייקטים נוספים והחשוב ביותר הוא הקמת התשתיות סביב הגרנד קניון- תמונות בקרוב.

במקרה עברתי שם היום

הנה תמונה מהשלט ליד האתר אני אחת ליומיים עובר שם.. אני יכול להביא תמונות מדי פעם

JoZee

New member
דגם של המחלף

אני מסכים שחיפה מפגרת בצמיחה וברמת הפיתוח שלה מול מקומות אחרים בארץ ובייחוד מול הפוטנציאל האדיר שיש לה, אך "משבר עמוק" ו"גסיסה" זה מוגזם. כמו שנאמר כאן ישנה שורת פרויקטים לא מבוטלת שהולכים ומקדמים את חיפה. לגבי הרכבת הקלה, הרכבת ככזו ירדה מן הפרק, כלומר לא תהיה מסילת ברזל וקרונות, הוחלט (ובצורה נכונה, לדעתי) להחליף את הרכבת ברכב היברידי מתקדם, אשר ינוע על צמיגים, אך מסלולו יהיה קבוע ויכוון ע"י לייזר, חיישנים או מסילה מגנטית. לרכב יתרונות רבים: חסכון בהוצאות, אין את המתקנים החשמליים המכוערים, יכולת לעלות להדר ואף לכרמל (בעתיד). ואכן עבור רכב ארוך זה, המיועד לכ-200 נוסעים, יהיה נתיב מיוחד שחלקו הארי מושלם בימים אלה. פרויקטים תחבורתיים נוספים הנמצאים בקנה: הרכבל מהמפרץ אל האוניברסיטה, נמל תעופה בין לאומי, נמל הכרמל, כביש עוקף קריות, רכבת העמק, משרדי הרכבת הראשיים בחוף הכרמל ועוד. קדימה חיפה!!!!!!!!

למעלה