חיפושי העבודה- מקום מגורים מועדף בחוף המערבי?

Ziv172

New member
חיפושי העבודה- מקום מגורים מועדף בחוף המערבי?

יש שני ילדים .. בגיל ביס middle ותיכון. מחפשים מקום לא מאוד יקר . יש רעיונות איפה להתחיל ?

ilanvag

New member
מה הסטטוס שלכם? אתם אזרחים אמריקנים? גרין קארד?

בלי להבין אם יש לכם סטטוס, אי אפשר לעזור לכם.
&nbsp
בנוסף, יעזור אם תכתוב באיזה תחום אתה עוסק -- טבח, עו"ד, מהנדס בניין, מתכנת, או כל דבר אחר. יש מקומות יותר מומלצים למקצועות ספציפיים.

KallaGLP

New member
מרכזי הייטק גדולים בחוף המערבי הם מן הסתם

אזור עמק הסיליקון/סן פרנסיסקו, אזור סיאטל ובזמן האחרון גם פורטלנד בתמונה. יש הייטק גם בסן דיאגו, אבל פחות מכירה.
אם אתה מחפש מקום לא כל כך יקר, האופציה הראשונה כנראה פחות מתאימה. לגבי קר - השאלה כמה קר. אם אתה מחפש מזג אוויר כמו בישראל, זה משאיר לך את האופציה של דרום קליפורניה - סן דיאגו או לוס אנג'לס, אבל שוב - לא בטוחה לגבי האפשרויות שם.
פריחה של הייטק, במיוחד של הנדסת תוכנה, יש כעת באזור סיאטל, וגם פחות יקר מאשר באזור עמק הסיליקון, אבל שוב, השאלה מה זה קר. לדעתי לא ממש קר שם (יש שלג אולי פעמיים בשנה לזמן קצר), אבל יותר קר מאשר בישראל ויש יותר גשם. אנחנו העדפנו את אזור סיאטל על פני קליפורניה בגלל שילוב של יותר זול ויותר יפה, אבל כל אחד וטעמו.

KallaGLP

New member
אגב - עוד יתרון של מדינת וושינגטון:

בניגוד לקליפורניה ומדינות רבות אחרות, אין שם מס הכנסה של הסטייט (state tax), מה שאומר משמעותית יותר נטו לכיס.

danakama10

New member
את הכסף הם כנראה לוקחים בדרך אחרת

למשל, בטקסס אין מיסי מדינה, אבל מיסי הבית מאוד גבוהים.

KallaGLP

New member
בוושינגטון מס הרכוש לא גבוה יותר מאשר בקליפורניה.

לדעתי, נמוך יותר. מס הקניות טיפ טיפה יותר גבוה (זניח), אבל המחירים של רוב הדברים נמוכים יותר. חשבונות, למשל חשמל וגז, גם עולים לנו פחות. אישית, עוד לא גיליתי משהו שעולה לנו כאן יותר מאשר בקליפורניה (והרוב עולה משמעותית פחות), פרט לביטוח הבריאות, אבל זה כבר בגלל שמשום מה החברה של בעלי לא עובדת עם קייזר בוושינגטון, אף על פי שכבר יש כאן קייזר.

danakama10

New member
כשאת משווה עם קליפורניה

ברור שוושינגטון מנצחת

כל מה שאני אומרת הוא שכמו שטקסס מעדיפה להטיל מיסי בית כבדים במקום מס הכנסה, אני בטוחה שוושינגטון עושה דברים דומים כדי לקבל הכנסה. החוכמה להשוות עם מדינות הדומות לה, לא עם קליפורניה.

KallaGLP

New member
אין לי עניין ורצון להשוות עם מדינות

שאינן רלוונטיות מבחינתי. אני משווה רק בין מדינות שהיה לי פוטנציאל לגור בהן בזמן שהיינו בחיפושים. ברור שיש בארה"ב מדינות הרבה יותר זולות מוושינגטון בכל מיני תחומים, אבל זה לא רלוונטי מבחינתי כי רצינו להישאר בחוף המערבי.

KallaGLP

New member
אגב, יכולנו לבחור לעבור לאזור בוסטון או אוסטין.

אבל אפילו לא שקלנו את האפשרויות האלה מסיבות של אקלים והעדפות אחרות. היה לנו ברור שנשארים בחוף המערבי. קליפורניה נוסתה וקיבלה ציונים שליליים כמעט בכל הסעיפים האפשריים. כמעט עברנו לאזור פורטלנד/ונקובר (כי באמת הכי זול שם עבור מישהו שמגיע עם משכורת של עמק הסיליקון, וזה גם אזור יפה), אבל ברגע האחרון זה לא הסתדר מבחינת החברה שבעלי עובד בה. לכן עברנו לוושינגטון ואנחנו מרוצים עד הגג ומעלה.

danakama10

New member
גם לי קליפורניה כבר יוצאת מכל החורים

אבל מזג האויר היפה, האוירה הקוסמופוליטית והחומר האנושי, ובעלי משאירים אותי כאן.

KallaGLP

New member
מזג האוויר בקליפורניה לא היה אידיאלי מבחינתי.

היה יחסית נעים בחורף (אם כי בצורות ושריפות זה לא דבר חיובי, כמובן), אבל הרבה יותר מדי חם לטעמי בקיץ (גם בארץ לא אהבתי את החום). דווקא עם האקלים בוושינגטון אני ממש בסדר, ובעלי בכלל מבסוט עד הגג כי הוא מת על גשם. מבחינת האווירה, חששתי קצת לפני המעבר, אך החששות לא הצדיקו את עצמם. ראשית, איפה שיש הרבה הייטק יש בכל מקרה הרבה מהגרים מכל מיני מקומות (גם אם בחלקים אחרים של הסטייט יש הרבה פחות), ושנית, גם המקומיים כבר רגילים לכך שיש מהגרים ואני אישית מרגישה פה מאוד בנוח. הרבה אנשים כאן הגיעו מקליפורניה או ממדינות אחרות, או מחוץ לארה"ב, אפילו בישוב הקצת יותר מבודד ומרוחק ואליטיסטי, אם אפשר לומר כך, שבו אנחנו גרים עכשיו.
בעניין הבעל באמת אין מה להגיד - אם לא הייתה לבעלי אפשרות לעבור למדינה אחרת מבחינת מקום העבודה הנוכחי שלו, ברור שהיינו חורקים שיניים ונשארים בקליפורניה, לפחות עד שהיה מוצא עבודה אחרת ומוצלחת לא פחות.

KallaGLP

New member
תשמעי, זה מטורף.

הסתכלתי עכשיו ב-Zillow על הערכת דמי השכירות שאפשר לגבות על הבית ששכרנו בקליפורניה והבית שרכשנו בוושינגטון. ההערכה של הבית בקליפורניה (שלא נמצא אפילו במרכז עמק הסילקיון או סן פרנסיסקו, אלא ממש בשולי העמק, בצד המזרחי ובעיר שנחשבת יחסית זולה יותר) היא 7,020 דולר לחודש!!! שתביני, זה בית ישן ומתפרק עם הרבה בעיות ומוזרויות, הוא גם יותר קטן במשהו כמו 800 רגל מרובע מהבית שלנו בוושינגטון, שהוא גם הרבה יותר חדש ובמצב מעולה. הערכת דמי השכירות על הבית החדש שלנו היא 3,608 דולר לחודש. ותהיי בטוחה שגם עלות ה-property tax מגולמת בהפרשים האלה. והאזור שאנחנו גרים בו כעת ממש לא נחשב זול. בקיצור, טירוף מוחלט וחסר כל פרופורציה.

KallaGLP

New member
ועוד דבר - אם אתה מחליט לבדוק באזור סיאטל,

בשום אופן לא בעיר עצמה כי בדרך כלל בערים גדולות בתי הספר הציבוריים על הפנים. צריך להתרכז בישובים מסביב. יש מרכז ישראלי ויהודי גדול בעיר בלוויו, אבל היא יחסית יקרה. אפשר למצוא ישובים ממש קרובים שגם בהם יש ישראלים ושאין בעיה לקפוץ מהם לבלוויו/סיאטל, ושהם יותר זולים.

KallaGLP

New member
הזכרתי את פורטלנד ואכן משמעותית יותר זול שם,

ובהחלט ההייטק מתפתח שם, אך עדיין יש הרבה פחות הייטק מאשר בסיאטל ולהערכתי יהיה קשה יותר למצוא עבודה והמשכורות יהיו נמוכות יותר בהתאם ליוקר המחיה. נכתב מניסיון כי חיפשנו גם שם ודיברנו עם הרבה אנשים. לנו ספציפית זה לא מה ששינה כי בעלי שמר על המשכורת של קליפורניה, אך רבים התלוננו שהשכר שם נמוך.

למעלה