חיפושי העבודה- מקום מגורים מועדף בחוף המערבי?

danakama10

New member
הרבה אנשים מעדיפים לגור בוונקובר וושינגטון

ולעבוד באיזור פורטלנד, כך נהנים מכך שאין מס הכנסה של הסטייט מחד, ומכך שאין מיסי מכירה מדך.

KallaGLP

New member
בדקנו את העניין (כי חשבנו על זה גם) וזה לא עובד ככה.

משלמים מס קודם כל למדינה שבשטחה עובדים. לנו זה דווקא יכול היה להסתדר לא רע כי בעלי עובד הרבה מהימים מהבית, ואילו משלמים מס על הימים שבהם מגיעים לעבוד בפועל בסטייט שיש בו מס הכנסה, אבל המעבר לשם לא הסתדר לנו מבחינות אחרות.

danakama10

New member
מעניין, לא ידעתי

אנחנו מכירים שתי משפחות שעברו לשם מהשיקול הזה. באחת באמת הוא עובד בעיקר מהבית, אין לי מושג לגבי המשפחה השניה.

KallaGLP

New member
אכן, מי שיכול לעבוד רוב או כל הזמן מהבית

בהחלט יכול להגיע לאחלה של סידור שם. אך עבור מרבית השכירים זה לא כך. הייתי אומרת במקרה כזה לגור בפורטלנד ולעבוד בצד של וושינגטון, אבל אין שם היצע של הייטק בצד של וושינגטון ככל הידוע לי.
העבודה של בעלי היא פשוט בעלת אופי מחקרי, וממילא קבוצת המחקר שלו מפוזרת בכל רחבי ארה"ב, כך שכל הפגישות שלהם כמעט הן וירטואליות, ולכן הוא יכול להרשות לעצמו לעבוד מרבית הימים מהבית. עוד דבר חיובי בזה הוא שיכולנו לבחור לגור בישוב שמצא חן בעינינו אף על פי שהוא טיפה יותר מרוחק מהמשרד שלו (משהו כמו 35 דקות נסיעה ללא פקקים).

BigMatilda

New member
את יכולה להרחיב עוד על עניין עבודה מהבית?

בעלי עובד מהבית 90% מהזמן -- המשרד בבוסטון ואנחנו בניו יורק, והוא מגיע למשרד ל-5 ימים פעם בחודשיים. עד כה שילמנו מס קודם כל במסצ׳וסטס, ואז בניו יורק, עם ציון המס של מסצ׳וסטס בתור deduction. ייתכן שצריך לעשות הפוך?
תודה!

KallaGLP

New member
תראי, את מדברת על מדינות שבשתיהן יש מס של הסטייט.

בזמנו רצינו לבדוק אפשרות לחיות עם הגבול בין שני סטייטים ספציפיים וביררנו רק לגביהם. וגם שם לא נכנסנו ממש לפרטים של איך בדיוק ועם מי נצטרך להסדיר זאת, כי ברגע האחרון עניין המעבר ספציפית לשם נפל והמשכנו הלאה.
למיטב הבנתי, המצב בגבול וושינגטון ואורגון שונה מהבחינה הזו ממצב בין מרבית זוגות הסטייטים של מגורים/עבודה, כולל אלה שרלוונטים לגבייך, כי בוושינגטון פשוט אין סטייט טאקס. לכן במקרה שלנו, ההחזר היחיד שהיה רלוונטי אילו היינו מתגוררים בצד של וושינגטון הוא ההחזר לאורגון בימים שבעלי היה עובד שם. לא כך במקרה שלכם. אני ממש לא מומחית לעניין, אבל אולי הקישור הזה יעזור לעשות קצת סדר בעניינים.

BigMatilda

New member
תודה!

הבנתי כבר שניו יורק קשוחה במיוחד בכל העניין של מיסי מדינה, בגלל כל האנשים שמרוויחים בניו יורק וגרים בניו ג׳רזי או קונטיקט...

ilanvag

New member
רשימה מעולה של קאלה בשביל התחלה. תוסיף גם:

* אטלנטה (ג'ורג'יה)
* יוסטון, דאלאס, אוסטין (טקסס)
* משולש RTP (צפון קרוליינה)
&nbsp
כל האזורים הללו מתפתחים בשנים האחרונות למרכזי היי-טק רציניים (RTP כבר כזה הרבה שנים, ערים אחרות קצת פחות שנים).
&nbsp
בוודאי יש עוד, חברים אחרים יוסיפו.

ilanvag

New member
צודק, טעות שלי

ShiriRN

New member
הייתי מציעה את קולורדו אבל לא יכולה להתחייב ל-״לא קר״

למעלה