חיפוש בכליו של אדם ללא עילה או יסוד סביר לחשד

guynimni

New member
חיפוש בכליו של אדם ללא עילה או יסוד סביר לחשד

קניתי עם חבר שלי ביום שישי בחנות של רשת מוכרת. ביציאה, ליד הקופות המתין לנו בשקט מנהל הסניף, הוא עקב אחרינו עד שנגיע ליציאה ואז פנה לחבר שלי וביקש ממנו חשבונית. אני הייתי כמה צעדים מלפנים, והחשבונית הייתה אצלי, בדיוק הסתובבתי וניגשתי לבדוק מה קרה, הגשתי למנהל הסניף את החשבונית. המנהל שאל אותנו אם יש משהו ששכחנו לשלם עליו, אמרנו למנהל שלא, והגשנו לו את השקיות שלנו ואמרנו לו שייבדוק מה שהוא צריך. הוא שאל אותנו שוב "יש משהו ששכחתם לשלם עליו ואתם רוצים להגיד לי", שוב אמרנו שלא ואמרנו לו שייקח ויבדוק את השקיות שלנו. הוא אמר לנו לבוא אחריו, הוא הוביל אותנו לעומק החנות לתוך חדר הביטחון וביקש ממני להוציא את מה שיש לי בכיסים. הוצאתי, וחבר שלי שאל אם הוא רוצה שהוא יוציא גם. המנהל אמר לו לא ואמר לנו שאנחנו משוחררים. שאלנו את מנהל הסניף למה הוא עצר אותנו בכלל אם הוא ראה אותנו בקופות משלמים, והוא אמר שהוא לא ראה כלום. שאלתי אותו אם זה היה הכרחי והוא ענה לי בזלזול עם תנועת יד שסימנה לכיוון הדלת. רצתי מיד לבקש מהקופה הראשית שיזכו אותי מהויזה עבור הרכישה כי הרגשתי עלבון בכל הגישה של המנהל הזה ולא הייתי מוכן להוציא ממיטב כספי ברשת כזו. פניתי להנהלת הרשת בכתב וביקשתי פיצוי על עוגמת הנפש שנגרמה לי, ציינתי שאני מגמגם והאירוע היה מעליב ופוגע נפשית. רשמתי שציפיתי ליחס אנושי ממנהל הסניף בהתחשב בעובדה שלא הייתה כל התנגדות מצידנו. בנוסף, ביקשתי פיצוי מהרשת על עוגמת הנפש. תוך שבוע קיבלתי מכתב מעו"ד שאומר שחבר שלי היה חשוד, שהוא קילל את מנהל הסניף וגרם לחשדות נגדו ואני נסחף בתיאורים שלי. הרגשתי שהרשת מרשה לעצמה להרגיש חזקה מספיק בכדי להפחיד אותי ולמרות הכל הגשתי תביעה קטנה. במכתב התגובה נרשם מפורשות שהיה חשד בחבר שלי ושאני הגעתי רק אחרי שהוא נקרא לסור למקום צדדי לבירור. כל זה לא קרה, ובפועל, מנהל החנות הורה לי להוציא את תכולת כיסי וכשחבר שלי הציע לרוקן את כיסיו הוא השיב בשלילה. האם ניתן לתבוע על חיפוש בכלי ועיכוב ללא יסוד סביר לחשד ? מעבר לעוגמת הנפש וההפרה של חוק יסוד כבוד האדם וחירותו. תודה רבה.

תשובה

הנושא שייך לפורום האזרחי והתשובה בקצרה שכן ניתן לתבוע בהנחה ומדובר ב:"...חיפוש בכלי ועיכוב ללא יסוד סביר לחשד".

guynimni

New member
תבורך על התשובה המהירה והעניינית

שיהיה שבוע נפלא ומבורך...

למעלה