חיפוש מידע על משפחת פרייליכמן- freilichman מאוקראינה

פזית58

New member
חיפוש מידע על משפחת פרייליכמן- freilichman מאוקראינה

שלום רב
ברצוני לדעת היכן אוכל למצוא מידע על משפחתו של בעלי. משפחת פרייליכמן שהתגוררו בעיר קמניץ פודולסק באוקראיינה עד לפרוץ מלחמת העולם השניה. ידוע לנו על הטבח שנערך ביהודי העיר בזמן המלחמה אך ברצוננו לדעת לפחות את שמות בני המשפחה. ידוע לנו ששמות ההורים היו חיים וחווה. חווה נותרה שם עם ילדיה בעוד שהאב חיים ובנו מאיר עלו לארץ במטרה להביא לכאן את המשפחה, אך פרוץ המלחמה קטע את תוכניותיהם והאם וילדיה נותרו שם ונותק איתם הקשר.איננו יודעים אפילו כמה ילדים היו והאם במקרה אולי מישהו נותר בחיים אולי אפילו מבני המשפחה המורחבת.
זוהי תעלומה המלווה את משפחתנו כבר שנים רבות ויש לי רצון גדול להביא אולי לפתרון התעלומה.

ariehprh

New member
אנא קראי את ההודעה בראשית הדף: צעדים ראשונים בפורום - שאלות

ותשובות וחזרי לכאן עם שמות פרטיים ומשפחה, תאריכים (אפילו משוערים), גילים (גם משוערים), מקומות מגורים וכד'.
האם בדקת במאגר דפי העד באתר יד ושם, אולי האבא והבן כתבו דפי עד? נסי לחפש באתר jewishgen - דרושה הרשמה חינמית קצרה.
&nbsp
בהצלחה,
&nbsp
אריה

פזית58

New member
שנות הלידה

מה שידוע לנו הוא שחיים פרייליכמן כנראה נולד בשנת 1888-1889 לגבי אשתו חווה אין לנו כל מידע. בנם הבכור מאיר פרייליכמן נולד בשנת 1914-1915

שלום. עדיין יש פריליכמן באזור שאת מחפשת.

כתבתי לכמה אנשים. נחכה בספלנות

פזית58

New member
האם יש בעיר ארכיון מסוג כלשהו?

שלום
לפני כעשרים שנה עלתה מקמניץ פודולסק משפחה של עולים חדשים בשם פרייליכמן אך לא הצלחנו למצוא קצה של חוט שיקשר בינינו ... איך נודע לך שיש שם עדיין משפחה בשם פרייליכמן? האם אוכל ליצור איתם קשר?

שרי סילבר

Active member
ארכיון בקמניץ פודולסק
הארכיון בקמניץ פודולסק עלה באש לפני כ-15 שנים, וחלק לא מבוטל מהרישומים של הקהילה היהודית הושמדו בשריפה. אנשי-הארכיון פנו אז בקריאה למי שקיבל מהם בעבר העתקים של תעודות להעביר אליהם עותק, בניסיון לשחזר את מה שאבד. לפני מספר שנים הארכיון הועבר לחמלניצקי, שהיא העיר המרכזית של המחוז.

אישית גם לי עניין בקמניץ פודולסק, ולפני מספר שנים אף פניתי לארכיון בחמלניצקי. להפתעתי, בדיוק שנתיים שנתיים לאחר פנייתי אליהם קיבלתי לפתע אישור-קריאה, אולם מאז ועד לרגע זה אין קול ואין עונה. מקווה שיהיה לך יותר מזל.

פזית58

New member
הפניה לארכיון

מקווה מאד שנצליח למצוא משהו כי זו תעלומה שמלווה את משפתנו שנים ארוכות וכעת התפניתי לנסות ולמצוא אולי שביב מידע שיעזור לנו

הייתי כותבת גם לארכיון בחמלניצק

עם את רוצה , אני יכולה לכתוב להם באוקראינית, תשלחי לי את הפרטים שלך : שם כתובת,דואר אלקטרוני.

פזית58

New member
ארכיון בחמלניצק

שלום לובה
קודם כל אלפי תודות על הרצון ועל העזרה. האם זו עיר קרובה לקמינץ?
שמי פזית פרייליכמן ושם בעלי- חיים פרייליכמן
[email protected]
שוב תודה

קשה לי להמין שמדינה סוביטית כמו

ברית המועצות בשנת 1938 נתנה למישהו אישור לצאת מהמדינה....יש לך אישורי עליה שלהם? מענין ליראת מה כתוב בהם..מישהו בפורום אולי חכול לעזור?

פזית58

New member
העליה לארץ

לא חושבת שמישהו במשפחה שמר את האישורים הללו- אבדוק, בכל מקרה זה בדוק שהם הגיעו לארץ בשנת 1938 אבל הם יצאו מאוקראיינה קודם לברזיל ואולי זה מסביר את האפשרות שלהם לצאת. עד כמה שאני יודעת באותה תקופה אוקראיינה היתה מדינה עצמאית, לא?

מעניין מאוד.

כי אולי במניפסת הגירה לברזיל יש את שמות על בני משפחה שנשרו באוקראינה.
צריך לחפש ב https://familysearch.org/

פזית58

New member
היציאה מקמינץ פודולסק

מה שהצלחתי לברר היום הוא כך: חמי מאיר פרייליכמן כנראה עזב את ביתו בשנת 1937/1938 ועבר לעיר לובלין בפולין, שם למד בישיבת לובלין ומשם עלה לארץ ב1938. אביו- חיים עזב בשלב כלשהו את ביתו בדרכו לברזיל על מנת לעבוד שם , לאסוף כסף והצליח להוציא את יתר בני המשפחה אך בעקבות המלחמה כנראה נותק הקשר וכנראה שהוא הגיע אכן לארץ ב1949 , אנסה את מה שהיצעת לי ובכל זאת החידה שנותרה לנו הם האמא וילדיה שנשארו בקמינץ....

למעלה