חיפוש מידע על משפחת פרייליכמן- freilichman מאוקראינה

יתר המשפחה שהגרו עם חיים לבריל

מי הם? הם עלו לארץ יחד איתו? ומה עם היתר ילדים? למה חוה לא נסעה איתו?

פזית58

New member
יתר בני המשפחה

זה כל הסיפור: כל השאר כלומר האמא והילדים נשארו שם ואנחנו חושבים שבגלל שלא הצליחו למעשה להציל אותם והם נשארו בעצם לבד- האם וכנראה חמשת ילדיה- הם נצרו את הסיפור בליבם ומעולם לא דיברו על כך. חמי נפטר באופן פתאומי בהיותו בן 56 ובעודו בחיים מעולם לא דיבר על משפחתו כך שלא ידוע לנו כמעט כלום.

איך מאיר הצליח לברוח מאוקראינה סובייטית לפולין?

את לא יודעת מה קורה בברית המועצות בשנת 1937..

פזית58

New member
זה אחד מהדברים שאנחנו לא יודעים

מה קרה שם אז? זכור לי שיש לנו בבית באיזשהו מקום דרכון פולני שלו אבל באמת שאין לנו מושג אותו חבר שאיתו הוא למד שם ואיתו הוא עלה לארץ סיפר לנו שהם למדו יחד בישיבת לובלין ומשם עלו יחד לארץ אך זה פחות או יותר כל מה שידוע לנו.
מהיכן יש לך את כל המידע?

ybo4

New member
הלוואי שיכולתי לתרום מידע

זה נשמע סיפור מרתק וכל כך יהודי.
מניחה שהבן מאיר הצליח להגיע לישיבה ללימודים לפני 1937-8. לפי מה שאני יודעת, לפני 1936 אולי היה מעט יותר פשוט. למרות שאם מדובר בלימודים בישיבה דתית, בוודאי לא היה שום דבר של נורמלי בלנסוע ללמוד בישיבה דתית יהודית מאוקראינה הסובייטית. בטח לא אחרי ההולודמר.
לצאת מפולין ב-1938 לארץ - היה מעשה של ראיית הנולד מצידו (או מצד החבר).
לגבי האב - במקרים רבים מאוד יצא גבר בגיל עבודה לפני המשפחה בהגירה גדולה כזו. אני כרגע בחקירה על קרוב משפחה, שאביו עזב את הבית בשנים שבין מלחמות העולם לנסוע לארצות הברית ונעלם. הגירה לברזיל בשנות השלושים היא הגיונית, משום שארצות הברית סגרה את ההגירה אליה ב-1924 בצורה משמעותית.
סיפור מעניין מאוד.
מקווה שתמצאו קצות חוט.
כל הכבוד ללובה, המומחית למזרח (מזרח אירופה כמובן) המתגייסת לעזור לכל מי שצריך.

פזית58

New member
תודה רבה

זה כל כך מתסכל שכל השנים לא סיפרו ולא דיברו ולו רק כדי שהדורות הבאים ידעו ויעבירו הלאה...

ישיבת לובלין

פזית, אני לא מהתחום הדעתי, אבל שמעתי בזמנו שישיבת לובלין היה מקום מיוחד מאוד. התקבלו לשם תלמידים מיוחדים שידעו יותר 400 דפים מהתלמוד.
אולי מישהו בפורום יודעה העם קיימת רשימה של התלמידים בישיבת לובלין שלמדו שם בין השנים 1930-1939 ? זה שנים שיבה הייתה קיימת בלובלין.

פזית58

New member
זו אכן היתה ישיבה מיוחדת במינה

מי שלמד שם היה צריך לדעת בעל פה 100 דפי גמרא

קמניץ-פודולסקי

קמניץ-פודולסקי ב-1922 העיר הפכה חלק מאוקראינה הסובייטית.החל מ-1991 העיר היא חלק מאוקראינה העצמאית.

פגי11

New member
אז רק אחד הגיע לארץ?והשני לברזיל?האם נפגשו בארץ?ואף מילה?

האם השם אפרים פרייליכמן אומר לכם משהו?

פזית58

New member
הגיעו לארץ

הבן מאיר פרייליכמן הגיע לארץ מלובלין- שם למד בישיבה כנראה במשך כמה חודשים- בשנת 1938. האב חיים פרייליכמן יצא בשלב כלשהו מאוקראינה לברזיל שם שהה כמה שנים מתוך מחשבה שיוכל להביא גם את אשתו וילדיו ואולם המלחמה פרצה וכפי הנראה נותק הקשר. ב1949 הוא הגיע לארץ וכאן חי עד למותו בשנת 1954. האב והבן לא סיפרו דבר למשפחתם ולכן איננו יודעים דבר.
השם אפריים פרייליכמן לא אומר לנו דבר. מי הוא והיכן נולד? בשנה האחרונה הגיע אלינו מידע שלא יכולנו לאמת שאולי האבא היה שוחט בקמניץ- אבל כאמור זה לא מאומת

פגי11

New member
מקמיניץ פודולסק לישראל (גוגל)

במסגרת פרויקט בתי ספר,בית-ספר ויצמן הרצליה עדות של ג"ניה -שיינדל זלצמן,נולדה 1938,קמיניץ פודולסק,סבא שלה אפרים פריילכמן,רב שם,בניו למדו בישיבות,נרצחו שם,היא ,אמא ודודתה ברחו לאוזבקיסטן ,בתום המלחמה,חזרו,ואז עברו לחרקוב,1948 ,עברו לצ"רנוביץ,עלתה לארץ ב-1972,אולי משפחה ?אולי לא?אבל העיר אותה עיר,קחי מספר טלפון-יחיאל וג"ניה זלצמן,09-9553479-הרצליה ,כדאי לצלצל,אפילו אם המידע הוא רק על העיר
האם בדקת בחיפוש קרובים?מסמכי עליה?האם עלה ישירות מברזיל?או דרך אירופה?כדאי למרכז את החיפוש,בארכיונים בארץ

פזית58

New member
ארכיונים בארץ

קודם כל תודה רבה על המידע - אתקשר ואברר. שנית: לאלו ארכיונים את מתכוונת? מה שחשוב לנו לדעת זה בעיקר מידע על מי שנשארו שם...

פזית58

New member
שוחחתי עם האשה הנחמדה

היתה לי שיחה ארוכה איתה אך לצערי לא מסרה לי מידע שיעזור לי... אולי זה ענף מהמשפחה אך שוב היה קשה לקשור את הקצוות- בכל מקרה- תודה רבה

אולי כדי לבדוק?

מצאתי מצבה של חוה פנחה פריליכמן אולי קשור אולי לו ...צריך לבדוק.איך בודקים? מתקשרים ל חברת קדישא ב Givat Ada ? https://billiongraves.com/grave/%D7%97%D7%95%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9B%D7%9E%D7%9F/16271745

פזית58

New member
מעניין מאד מאד

זה אותו שם- מעניין- אבדוק את זה- תודה רבה רבה

למעלה